Tip dana: Mančester Junajted – Arsenal: Bio jednom jedan ostrvski derbi!

U nedelju se nastavljaju mečevi sedmog kola engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Mančester Junajteda i Arsenala, što je bez ikakve sumnje najveći derbi u okviru ovog kola.
Meč između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Mančester Junajted: Stvari idu na bolje!

Utisak je da kako vreme prolazi tako i fudbaleri Mančestera igraju bolje, i to na svim forntovima. Naime, ova ekipa je imala dosta problema na startu šampionata, ali su u poslednje vreme vezali nekoliko dosta dobrih mečeva.
U prošlom kolu su izabranici Ole Gunara Solskjera remizirali na svom terenu protiv Čelsija, dok su pre toga ostvarili ubedljiv trijumf na gostovanju kod Njukasla, kada je bilo 0:4.
Ono što svakako može da raduje sve navijače ove ekipe su fantastične partije u Ligi šampiona gde u prva dva kola imaju isto toliko trijumfa.
Naime, prvo su “đavoli” mimo svih očekivanja slavili na gostovanju kod PSŽ-a, da bi u prošlom kolu na Old Trafordu deklasirali Lajpcig koji je prošle sezone došao do polufinala ovog takmičenja. Taj duel je završen rezultatom 5:0, a utisak je da su “đavoli” mogli da postignu još koji gol na tom susretu.
Nekada je bilo sasvim normalno da fudbalere Mančester Junajteda gledamo u Ligi šampiona, gde su često dolazili i do same završnice, ali i do trofeja. Ipak, kako vreme prolazi tako iz sezone u sezoni primarni cilj crvenih “đavola” je plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, do kog su na sreću svih navijača ove ekipe, fudbaleri Mančester Junajteda ipak došli, iako je vrlo lako moglo da se desi da ostanu bez toga.
Naime, izabranici Ole Gunara Solskjera su do plasmana u Ligu šampiona došli u bukvalno poslednjem kolu kada su u direktnom duelu savladali Lester i to na gostovanju, što je bila jedna od najboljih partija “đavola” u poslednjih nekoliko godina.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Mančester dosta dobro igrao u Ligi Evrope, gde su nažalost eliminisani od Sevilje u polufinalu, koja je na kraju i osvojila ovo takmičenje, pošto su u finalu savladali Inter.

Arsenal: Mogu li “tobdžije” do Lige šampiona?

U prethodnih nekoliko godina fudbaleri Arsenala nažalost nisu uspevalii da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što će svakako i ovog puta biti primarni cilj. Izabranici Mikela Artete generalno za sada igraju promenljivo i posle šest odigranih kola se nalaze na dvanaestom mestu na tabeli sa devet osvojenih bodova, pošto su u dosadašnjem toku šampionata ostvarili tri trijumfa i isto toliko poraza.
Pre svega, treba reći da “tobdžije” nisu imale najbolji raspored, ali su ipak uspeli da dobiju duele protiv Fulama, Vest Hema i Šefilda, dok su očekivano poraženi na gostovanjima kod Liverpula i Mančester Sitija, ali treba napomenuti da su ostavili zaista dobar utisak u tim duelima.
Ipak, u prošlom kolu su fudbaleri Arsenala doživeli poraz na svom terenu od Lestera, iako su ponovo odigrali jedan i te kako dobar duel ali to nažalost nije bilo dovoljno za povoljniji rezultat.
Ono što nikako ne treba zaboravti je da su fudbaleri Arsenala imali jednu popriličnu lošu sezonu u Premijer ligi, a verovatno da je najbolji pokazatelj za to i tek deseto mesto na kraju šampionata, što je zaista ispod svakog nivoa kada su ambicije “tobdžija” u pitanju, pa je sigurno da će sve to pokušati da poprave u ovom šampionatu.
Što se tiče Liga Evrope, Arsenal je sjajno startovao pošto se posle prva dva odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli, i svakako da su “tobdžije” jedni od glavnih kandidata za samu završnicu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.
U poslednjem međusobnom okršaju između Mančester Junajteda i Arsenala je slavila londonska ekipa sa 2:0.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan interesantan duel u kom bi i jedni i drugi mogli vrlo lako da dođu do trijumfa. Prednost ipak dajemo Mančesteru koji igra dosta dobro u poslednje vreme, pa vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05. Očekujemo da i gostio iz Londona pruže dostojan otpor pa vam savetujemo da probate sa igrom GG, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Za kraj, iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.