Tip dana: Čelsi – Porto: “Zmajevi” se nadaju čudu!

U utorak je nešto slabija ponuda nego što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko dana, ali su ipak na programu revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona.
Za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Sančez Pichuan” u Sevilji, na kom će Čelsi ugostiti ekipu Porta. Prvi meč je završen pobedom izabranika Tomasa Tuhela, pa se postavlja pitanje mogu li “zmajevi” da naprave novu senzaciju, pošto su već u osmini finala eliminisali favorizovani Juventus.
Revanš duel između ova dva sjajna tima je zakazan za 21 čas.

Čelsi: Tomas Tuhel radi sjajan posao!

Generalno, utisak je da je ovo jedna izuzetno uspešna sezona za ekipu iz Londona, ali sigurno da će ona to i zvanično biti ukoliko fudbaleri Čelsija uspeju da dođu do plasmana u Ligu šampiona naredne sezone.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Tomasa Tuhela nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Vest Hem koji se mimo svih očekivanja u ovom trenutku nalazi na poziciji koja donosi igranje u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
U prošlom kolu je na sreću Čelsi odigrao jedan fantastičan meč na kom su bez većih problema slavili na teškom gostovanju kod neugodnog Kristal Palasa, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Kada je u pitanju Liga šampiona, “plavci” od samog starta najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja igraju sjajno, a u prilog tome ide i plasman u nokaut fazu na dva kola pre kraja grupne faze.
U osmini finala su izabranici Tomasa Tuhela eliminisali Atletiko Madrid, dok su u prvom meču četvrtfinala odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod Porta i slavili sa 0:2, pa sada imaju izuzetno lepu zalihu pred revanš.
Inače, ne treba zaboraviti da je Čelsi u Premijer ligi nedavno doživeo jedan poprilično težak poraz i to pošto su mimo svih očekivanja poraženi od Vest Bromvič Albiona, a taj susret je završen rezultatom 2:5.

Porto: Mogu li rasterećeni “zmajevi” do novog čuda?

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Porta pružati ovoliko dobre partije u Ligi šampiona. Naime, popularni “zmajevi” su bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, iako se mora priznati da su imali dosta sreće pri žrebu, pošto su bili u grupi sa Mančester Sitijem, Marsejom i Olimpijakosom.
Na kraju su izabranici Serža Konseisaa zauzeli drugo mestu u grupi i sa čak trinaest osvojenih bodova došli do plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa.
Koliko god da je Porto imao sreće pri žrebu za grupnu fazu elitnog takmičenja, toliko im je ona okrenula leđa pri žrebu za osminu finala, gde su dobili Juventus, koji je u tom trenutku smatran za jednog od najvećih favorita za osvajanje “ušatog” trofeja.
Međutim, “zmajevi” su odigrali sjajan dvomeč i potpuno zasluženo došli do plasmana u četvrtfinale, gde su nažalost u prvom susretu poraženi od Čelsija na svom terenu sa 2:0, pa ih sada očekuje izuzetno težak posao.
Inače, kada je u pitanju portugalska Primeira, ono što je svakako dobro je da je Porto uspeo da skoro prepolovi prednost prvoplasiranog Sportinga koji u ovom trenutku ima šest bodova viška u odnosu na izabranike Serža Konseisaa koji su u prošlom kolu bez većih problema slavili na gostovanju kod Tondele sa 0:2.

Naš predlog

Nije isključeno da se Tomas Tuhel opredeli za nešto defanzivniju varijantu pošto njegovi puleni imaju veliku prednost iz prvog susreta. Zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.88.
Porto mora da ide na trijumf u ovom revanšu svakako i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.83.
Za kraj, utisak je da je nekako najrealnije da se ovaj revanš završi bez pobednika, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate X koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.