Derbi dana: PSŽ – Bajern Minhen: Desetkovani Bavarci pred teškim ispitom! Ko će u polufinale?

Utorak je rezervisan za revanš mečeve Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između PSŽ-a i Bajern Minhena. Prvi susret između ova dva kluba je bio zaista fantastičan, a na kraju su trijumf odneli Parižani, koji su slavili sa 2:3.
Revanš meč se igra na “Parku Prinčeva” a početak susreta je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Mogu li Parižani do novog polufinala?

Utisak je da su Parižani ove sezone sve podredili osvajanju Lige šampiona, pa otuda i ne treba da čudi što tim sa “Parka Prinčeva” ne blista ove godine u Ligi 1, i vrlo lako se može desiti da na kraju ne dođu do šampionske titule što se u prethodnih nekoliko šampionata nije dovodilo u pitanje.
Naime, izabranici Maurisija Poketina se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Lil koji ih je između ostalog pre dva kola i savladao na “Parku Prinčeva” kada je bilo 0:1.
Ruku na srce u prošlom kolu su “sveci” odigrali jedan sjajan meč na gostovanju kod nimalo naivne ekipe Strazbura, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Što se Lige šampiona tiče, pominjali smo već da je osvajanje ovog takmičenja primarni cilj Parižana za ovu sezonu, a to se nekako najbolje videlo u prvom meču četvrtfinala, pošto su izabranici Maurisija Poketina odigrali sjajan duel na gostovanju kod favorizovanog Bajerna i slavili sa 2:3.
Pre toga je tim iz Pariza slavio u osmini finala protiv Barselone, koju su u prvom meču na gostovanju na “Nou Kampu” deklasirali sa 1:4, dok je u revanšu bilo 1:1.
Inače, Maurisio Poketino za ovaj duel neće moći da računa na Bernata, Ikardija i Markinjosa, ali daleko većih problema pri sastavu tima ima strateg Bajerna Hans Flik.

Bajern Minhen: Težak ispit za Bavarce!

Iako su Bavarci prošle srede u svim segmentima igre bili bolji od PSŽ-a, nažalost aktuelni šampion Evrope je izgubio taj meč, a na kraju je bilo 2:3, što znatno smanjuje šanse Bajerna da dođe do novog polufinala.
Na sve to, treba istaći da Hans Flik ima ogromne probleme pri sastavu tima za ovaj revanš. Naime, jasno je bilo odavno da najbolji fudbaler ekipe Robert Levandovski zbog povrede zadobijene na meču svoje reprezentacije neće biti u konkurenciji za sastav. Ovog vikenda se nekako ugasila i nada da bi Serž Gnabri mogao da se oporavi za ovaj revanš, a novi problemi su u međuvremenu zadesili Bavarce pošto se povredio i Niklas Zule, koji je jako bitan šraf u zadnjoj liniji tima.
Na sve to, Bajern će na ovom susretu biti lišen usluga Tolisoa, Daglasa Koste, ali i Markusa Roke, pa je strateg tima iz Minhena za ovaj revanš odlučio da na spisak putnika uvrsti i trojicu igrača iz drugog tima.
Inače, sve ovo se najbolje osetilo u prošlom kolu Bundeslige kada je najtrofejniji nemački klub samo remizirao na svom terenu protiv Union Berlina, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Bajern na pravom putu da dođe do nove titule šampiona Nemačke, pošto u ovom trenutku imaju pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, od koga su između ostalog nedavno bili bolji u međusobnom susretu i to na njegovom stadionu kada je bilo 0:1.

Naš predlog

Nešto što se nekako nikada ne treba dovoditi u pitanje kada su mečevi između ova dva kluba su svakako golovi, za koje očekujemo da ih bude i na revanšu, pa vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84. Nešto sigurnija varijanta je svakako igra 3+, ali je i znatno manja kvota 1.35.
I pored toga što su Bavarci desetkovani na ovom susretu, mišljenja smo da Hans Flik ima široku rotaciju i da će to biti dovoljno za trijumf nad timom iz Pariza, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.