Tip dana: Flamengo – Fluminense: Ko će do trijumfa u Fla – Flu derbiju?

Španci imaju El Klasiko, Argentinci Superklasiko, a Brazilci Fla-Flu. Duel Flamenga i Fluminensea je najveći gradski derbi Brazila. To je meč koji je nekoliko desetina puta okupio više od 120.000 gledalaca na čuvenoj Marakani, a na jednom meču 1963. i rekordnih 194.000!
Naziv “Fla-Flu” je prvi put upotrebljen sredinom 20-ih godina, a skovao ga je čuveni sportski novinar Mario Filjo, po kojem je čak i Marakana nazvana nakon njegove smrti 1960-ih. On je predstavljajući najbolji tim sezone u Brazilu 1925. godine imenovao ga kao “Fla-Flu tim” jer su ga činili isključivo igrači ova dva tima. Od tada se taj naziv nalazi u fudbalskim leksikonima
.
Novi duel između ova dva kluba nas očekuje u nedelju, sa početkom od 21h, a sve to u sklopu devetog kola brazilske Serije A.

Flamengo: Stvari idu na bolje!

Flamengo je dvostruki uzastopni šampion Brazila i nema nikakve sumnje da je ova ekipa i ovog puta glavni favorit za osvajanje naslova prvaka, ali nekako se čini da to neće biti toliko lako kao što je to bio slučaj u prethdone dve godine, iako ne treba zaboraviti da su izabranici Rožerija Senija do trofeja u prošloj sezoni došli u bukvalno poslednjem kolu, kada su imali sreću da im se ostali rezultati poklope.
Trenutno se šampion Južne Amerike iz 2020. godine nalazi na šestom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Atletiko Paranense, ali i uz dva meča manjka u odnosu na lidera na tabeli koji je sinoć slavio protiv Fortaleze na svom terenu, kada je bilo 2:1.
U prošlom kolu je Flamengo na jednom vrućem gostovanju kod debitanta u društvu najboljih Kujabe ostvario veoma važan trijumf a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Naravno, ne treba zaboraviti da je ova ekipa na tom ali i na nekoliko prethodnih duela igrala bez nekoliicine odsutnih igrača koji su sa svojim reprezentacijama na “Kopa Americi”, a svakako da tu pre svih mislimo na Gabriela Barbosu i Ribeira koji su članovi Brazila, De Araskaetu koji je naravno reprezentativac Urugvaja, ali i za Mauricija Islu koji brani boje Čilea. Na sreću, Čile i Urugvaj su završili svoje učešće na prvenstvu Južne Amerike, pa se očekje da se Isla i De Araskaeta uskoro priključe aktuelnom šampionu Brazila.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je Flamengo odigrao četiri susreta na svom terenu na kojima je ostvario čak tri trijumfa, uz jedan poraz, i to od Bragantina, u jednom zaista sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:3.

Fluminense: Očekivali smo dosta više!

Fudbaleri Fluminensea su prošle sezone zauzeli peto mestu u brazilskoj Seriji A, a zanimljivo je da je to zapravo i bio primarni cilj ovog tima, pošto je to pozicija koja na kraju prvenstva donosi plasman u Kopa Libertadores.
Kada smo već kod ovog takmičenja valja napomenuti da je ova ekipa bez većih problema prošla u nokaut fazu, i to pošto su u nimalo lakoj grupi zauzeli prvo mesto na tabeli ispred favorizovanog River Plejta, a na kraju je brazilska ekipa imala dva boda viška u odnosu na šampiona Južne Amerike iz 2019. godine, i to pošto je Fluminense u poslednjem kolu mimo svih očekivanja slavio na gostovanju kod argentinske ekipe, u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 1:3.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje brazilske Serije A, u ovom trenutku se Fluminense nalazi tek na trinaestom mestu na tabeli, i nema nikakve sumnje da smo od petoplasirane ekipe iz prošlog šampionata daleko više očekivali.
Do sada su izabranici Marka Aurelia de Oliveire odigrali osam mečeva na kojima su ostvarili samo dva trijumfa, uz čak četiri remija i dva poraza.
Na poslednjih pet susreta ovaj tim je ostvario samo jedan trijumf, uz po dva remija i poraza. U prošlom kolu je ova ekipa doživela težak poraz na svom terenu od prvoplasiranog Atletiko Paranensea, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Inače, kada su gostovanja u pitanju, do sada je Fluminense odigrao četiri meča van svog terena i nije se baš proslavio pošto je na tim duelima bez trijumfa, uz samo jedan remi i tri poraza.
Inače, kada su u pitanju međusobni mečevi, na poslednjem duelu između Flamenga i Fluminensea je slavio aktuelni šampion Brazila, a taj duel je završen rezultatom 3:1.

Naš predlog

Utisak je da Flamengo polako ali sigurno hvata zalet, pa deluje da je ova ekipa kada se sve sabere i oduzme favorit na Fla – Flu derbiju, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju, mora se priznati da nam ovi dueli uglavnom donose veliki broj golova, i mišljenja smo da će to slučaj biti i sada zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.00.
Za kraj, za očekivati je da domaćin postigne makar dva gola na svom terenu protiv ljutog rivala, pa vam predlažemo da probate sa igrom D2+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.