Tiket dana (četvrtak, 22.07.2021)

tiket dana

Danas se širom Evrope igraju prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Ima mečeva na pretek, ali nam je iz ranijih sezona poznato da je jako teško pogoditi ishode u kvalifikacijama za evropske kupove. Danas kreće i muški fudbalski turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je kod žena već počeo.

Molde – Servet – 3+ @ 1.87 u Meridianbet

Jedna od zanimjlivijih utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se u Norveškoj. Aktuleni vicešampion ove zemlje i trenutni lider prvenstva dočekuje švajcarski Servet. Molde je prošle sezone imao uspešan nastup u Evropi, igrali su u grupnoj fazi Lige Evrope, plasirali su se u nokaut fazu, a posle eliminacije nemačkog Hofenhama ispali su tek od španske Gradane. Prioritet ovog kluba je povratak šampionskog pehara, ali je sigurno da žele i ove sezone da ostanu u Evropi, bar do Nove godine, ako ne i na proleće, poput prethodne sezone. Što se Serveta tiče oni su imali uspešnu sezonu u Švajcarskoj, po povratku iz druge lige tim iz Ženeve je zauzeo odlično treće mesto, a samo su Jang Bojsi i Bazel bili ispred njih. Servet ima manje evropskog iskustva, bar u poslednjim decenijama, od Moldea, što stavlja norveški tim u ulogu blagog favorita. Druga prednost Moldea je ta što je njihovo prvenstvo u punom jeku, dok elitni rang u Švajcarskoj kreće tek narednog vikenda. Očekujemo zanimljiv i efikasan duel u Moldeu i bar tri pogotka. Za 3+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.87.

Gent – Valerenga – 1 @ 1.56 u Meridianbet

Sigurno da obe ove ekipe nisu bile zadovoljne žrebom. Čini se da je duel Genta i Valerenge stigao prerano u takmičenju kakvo je LIga konferencije. Belgijanci su prethodne sezone igrali grupnu fazu Lige Evrope, u kojoj se nisu proslavili u konkurenciji Hofenhama, Libereca i Crvene zvezde. Sada imaju ambiciju da ponovo završe u grupi, ovog puta novog takmičenja, ali je put do toga jako dug. Valerenga je prethodne sezone u prvenstvu Norveške zauzela odlično treče mesto, a sada su, posle polovine prvenstva, na petom. Imali su odličan start, ali su malo popustili u prethodnim kolima, pa su bez trijumfa u poslednje tri utakmice. Sigurno je da se Valerenga neće predati, mada su Belgijanci mnogo iskusniji kada je Evrope u pitanju. Očekujemo dve zanimljive i neizvesne utakmice, a pobednik bi mogao da bude poznat tek posle završetka revanš utakmice u Norveškoj. U prvom meču veće šanse su za trijumf Genta, i mi smatramo da će oni obezbediti makar minimalnu prednost pred revanš u Skandinaviji. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.56.

Hamarbi – Maribor – 1 @ 1.87 u Meridianbet

”Ljubičasti” iz Maribora nisu na onom nivou na kom su bili pre par sezona. To se vidi po tome što su izgubili dominaciju u Sloveniji, pa je titula, posle Olimpije, otila u ruke Mure iz Murske Sobote. Imao je Maribor šansu da postane šampion, trebao mu je samo bod u poslednjem kolu protiv Mure u njegovom ”Ljudskom vrtu”, ali je MUra stigla do trijumfa i prve titule u svojoj istoriji. Slovenci su morali da igraju i prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, rival im je bila ekipa Urartu iz Jermenije, a Maribor je slavio u oba meča identičnim rezultatom 1:0. Što se Hamarbija tiče, oni su se vratili u Evropu posle osvajanja Kupa Švedske. U novoj sezoni mnogo bolji u prvenstvu, prošlo su završili u sredini tabele, a sada su na odličnom petom mestu. U prethodna tri kola uzeli su sedam bodova i ako tako nastave, najverovatnije ćemo ih gledati u Evropi i narednog leta. Šanse za prolaz su negde na pola, ali smatramo da će Hamarbi iskoristiti prednost domaćeg terena u prvom meču. Za jedinicu, koju vam preporučujemo, u kladionici Meridianbet dobićete koeficijent 1.87.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 5.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.