Tip dana: Liverpul – Čelsi: Sudar teškaša na “Enfildu”! Ko će do trijumfa?

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a u moru zanimljivih mečeva za vas smo ovog puta analizirali duel na “Enfildu” gde će fudbaleri Liverpula dočekati Čelsi.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Liverpul: “Redsi” odlični na startu!

Prošla sezona nije bila preterano uspešna za ekipu Liverpula, koja je na kraju uz dosta muke došla do plasmana u Ligu šampiona, iako je u jednom trenutku situacija bila alarmantna.
Treba biti realan pa priznati da izabranici Jirgena Klopa nisu imali sreće ni sa povredama koje su osakatile ovaj tim u prošlom šampionatu, a svakako da je najvažniji, ali i najbolniji izostanak bio neigranje Van Dajka koji je propustio gotovo čitavu sezonu.
Bilo kako bilo “redsi” u novu sezonu ulaze sa najvećim mogućim ciljevima, a mora se priznati da ova ekipa nije bila preterano aktivna u letnjem prelaznom roku, pošto, osim Ibrahime Konatea koji je došao iz Lajpciga u transferu vrednom 35 miliona evra, nekih značajnijih dolazaka nije ni bilo.
Svakako, najbitnije je što je zadržana okosnica tima koji bi uz oporavljenog Van Dajka sasvim sigurno trebalo da predstavlja jednog od najvećih favorita za osvajanje Premijer lige.
Do sada su “redsi” odigrali dva meča u novom šampionatu i na veliku radost svih navijača kluba sa “Enfilda” oba su dobili, pošto su prvo slaivli na gostovanju kod Norviča, kada je bilo čak 0:3, da bi nakon toga ovaj tim slavio i na svom terenu protiv Barnlija, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Strelci za Liverpul su bili Žota i Mane, a deluje da je ovaj tim mogao da postigne još koji gol pošto su “redsi” za devedeset minuta igre uputili čak 27 šuteva ka golu Barnlija.

Čelsi: Aktuelni šampion Evrope želi trofej i u Premijer ligi!

Ne treba više ni pominjati koliko je prethodna sezona bila uspešna za Čelsi, a dovoljno je samo pomenuti da je ova ekipa mimo svih očekivanja došla do trofeja u Ligi šampiona, pošto su u engleskom finalu bili bolji od Mančester Sitija.
Da stvari budu bolje, “plavci” su i u Premijer ligi na kraju završili na poziciji koja vodi u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, iako bi do učešća u Ligi šampiona svakako došli pošto su na kraju došli do naslova prvaka u ovom takmičenju.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za prošlu sezonu je bez sumnje Tomas Tuhel koji je u jednom izuzetno teškom trenutku preuzeo Čelsi, kada je ova ekipa bila na sedmom mestu na tabeli, i kada se nije ni naziralo da bi ovaj tim mogao da ostvari stvari koje je ostvario u nastavku sezone.
Ruku na srce, “plavci” su odradili i brutalan prelazni rok pošto su doveli Tijaga Silvu, Čilvela, Haverca, Vernera, Džejmsa, a pritom nije bilo nekih značajnijih odlazaka iz kluba.
Ovog leta Čelsi nije bio preterano aktivan na pijaci, ali su doveli jedno ali vredno pojačanje. U pitanju je Romele Lukaku koji je stigao iz Intera a već u prvom meču u novom-starom klubu je ovaj igrač uspeo da postigne gol.
Bilo je to na duelu prošlog kola na gostovanju kod Arsenala, kada je bilo 0:2.
Inače, izabranici Tomasa Tuhela su za sada maksimalni, i trenutno se nalaze na deobi prvog mesta na tabeli, koliko imaju i Vest Hem i Liverpul, kod koga između ostalog Čelsi i gosuje u ovom kolu u velikom derbiju.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan izuzetno interesantan susret pošto se radi o dve izuzetno kvalitetne ekipe.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju, videćemo da ova dva tima umeju da odigraju mečeve sa velikim brojem golova, što bi vrlo verovatno trebalo da bude slučaj i ovog popodneva na Enfildu, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.03.
Nezahvalno je prognozirati pobednika na ovom velikom derbiju, ali je nekako najrealnija prognoza da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.