Tip dana: Sevilja – Valensija: “Slepi miševi” visoko lete ka Andaluziji!

U sredu je i te kako interesantna ponuda za klađenje, pošto nas očekuju dosta mečeva iz La Lige, Serije A i Lige 1, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Sančez Pichuan” gde će fudbaleri Sevilje dočekati Valensije.
Početak ovog susreta je zakazan za 19 časova i 30 minuta.

Sevilja: Sjajan start, a onda dva vezana remija!

Prošle sezone su Andalužani igrali sjajno većim delom šampionata pošto su na kraju zauzeli četvrto mesto na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
I ove godine je četa Julijena Lopategija sjajno startovala u La Ligi pošto su u prva dva kola ostvarili dva trijjumfa, i to prvo na na svom terenu protiv Rajo Valjekana, a onda i na izuzetno teškom gostovanju kod Hetafea koji ipak nije na svom prepoznatljivom nivou. Uz dosta muke su Andalužani slavili na tom duelu koji je završen minimalnom pobedom Andalužana.
Nakon toga je ekipa sa “Sančez Pichuana” vezala dva remija. Prvo su popularni “berberini” odigrali nerešeno na gostovanju kod Elčea kada je bilo 1:1, a isto su ponovili i u prošlom kolu na “Anoeti” kada su odigrali meč bez golova sa Real Sosijedadom.
U međuvremenu je Sevilja startovala i u Ligi šampiona, gde su nažalost samo remizirali na svom terenu protiv Salcburga, kada je bilo 1:1, a ono što je obeležilo taj susret su čak četiri svirana penala u prvom poluvremenu, i to tri za austrijskog šampiona koji je iskoristiosamo jedan, i jedan za Sevilju koji je u pogodak pretvorio Rakitić.
Veći deo tog susreta su izabranici trenera Lopategija odigrali sa igračem manje, pa je nekako utisak da Andalužani moraju biti zadovoljni sa tim bodom, iako im predstoji izuzetno težak posao u nastojanju da dođu do svog primarnog cilja a to je naravno plasman u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
U poslednjem međusobnom susretu koji su Sevilja i Valensija odigrale pre samo četiri meseca slavili su Andalužani na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 1:0.

Valensija: “Slepi miševi” konačno dobro otvorili šampionat!

Tim sa “Mestalje” poslednjih sezona pruža dosta loše partije u španskom prvenstvu u kojima ova ekipa ne samo da nije uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što se pre nekoliko godina uopšte nije dovodilo u pitanje, već “slepi miševi” već dve godine zaredom ne mogu da dođu do plasmana čak ni u Ligu Evrope.
Zbog svega toga, sigurno da je svima poznato koji je primarni cilj ovog tima kada je ova sezona u pitanju, a to je svakako plasman u neko od evropskih takmičenja.
Navijače ovog tima će zadovoljiti čak i plasman u novoformiranu Ligu Konferencije, ali kako je sve krenulo apsolutno ne treba nikoga da iznenadi ni ako tim sa “Mestalje” dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmčenje.
Naime, posle pet odigranih kola Valensija se nalazi na trećem mestu na tabeli uz deset osvojenih bodova, što je za ćetiri boda manje od trenutno prvoplasiranog Atletiko Madrida, koji ruku na srce ima i meč više pošto je u utorak uveče u poslednjim minutima došao do trijumfa na gostovanju kod Hetafea, kada je bilo 1:2.
Nažalost, u prošlom kolu je Valensija doživela svoj prvi poraz u prvenstvu, iako su sve do 86. minuta vodili na svom terenu protiv Reala, ali je onda kraljevski klub za dva minuta uspeo da postigne dva gola i tako izvuče tri boda na jednom od najtežih gostovanja u ligi.
Izabranici Hose Bordalasa koji je sa dosta uspeha do skoro vodio Hetafe su pre tog poraza u prošlom kolu odigrali verovatno i svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju španske La Lige pošto su slavili na gostovanju kod Osasune, a taj duel je završen pobedom “slepih miševa” od 1:4.
I pre toga je Valensija odigrala fantastičan meč, ali ovog puta na svom terenu gde su deklasirali ekipu Alavesa sa 3:0, i ako se po jutru dan poznaje, utisak je da bi ovo mogla da bude jedna izuzetno lepa sezona za sve navijače ovog tima sa dugom i slavnom tradicijom.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje. Možda će vas iznenaditi što blagu prednost dajemo gostujućoj ekipi, ali je nekako ipak utisak da je tim sa “Mestalje” u dosadašnjem toku sezone pokazao dosta više od Sevilje, pa vam zato preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.16.
Ne treba nikoga da iznenadi ako ovo bude jedan meč na kome neće biti previše golova, pošto nam međusobni susreti između ova dva tima po nepisanom pravilu ne donose baš previše pogodaka, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.