Derbi dana: Sevilja – Barselona: Neki novi klinci iz Barse na teškom ispitu kod odličnih Andalužana!

U utorak nas očekuje mnogo interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Sevilje i Barselone koji je prvobitno trebalo da bude odigran još u septembru, ali je odložen zbog reprezentativnih mečeva.
Početak meča na “Sančez Pichuanu” je zakazan za 21 čas i 30 minuta.

Sevilja: Mogu li Andalužani da se umešaju u borbu za titulu?

Svakako da ostaje žal što Sevilja nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, ali i pored toga ova ekipa pruža zaista briljantne partije u dosadašnjem toku sezone.
Naime, u ovom trenutku se Andalužani nalaze na sjajnom drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, ali i uz meč manje u odnosu na Madriđane, pa bi eventualnim trijumfom na ovom duelu protiv Barselone Sevilja prišla na samo tri boda zaostatka što bi značilo da se ovaj tim ravnopravno uključuje u borbu za naslov prvaka.
U prošlom kolu su popularni “berberini” ostvarili veoma važan trijumf u derbiju kola sa aktuelnim šampionom Atletiko Madridom, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Pobedu ekipi trenera Đulena Lopetegija doneo je Lukas Okampos, pred početak nadoknade vremena, pošto je zakucao loptu u mrežu Oblaka nakon gužve kod kornera.
Ruku na srce, mogao je Atletiko Madrid i do boda na ovom meču na “Sančez Pichuanu”, da Žoao Feliks nije pogodio okvir gola u petom minutu nadoknade, ali kada se sve sabere i oduzme utisak je da je Sevilja bila dosta bolji rival. Naravno treba podsetiti i da su Andalužani vodeći gol postigli još u sedmom minutu i to nakon pravog prokejtila Ivana Rakitića sa preko trideset metara.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Sevilja odigrala osam mečeva na svom stadionu i ostvarila sedam trijumfa, uz samo jedan remi i to mimo svih očekivanja protiv Alavesa, kada je bilo 2:2.
Trener Lopategi ima dosta kadrovskih problema uoči ovog derbi meča sa Barselonom, pošto neće moći da računa na Okamposa koji je doživeo potres mozga u duelu sa Atletikom, kao i na Lamelu, Navasa, Akunju, Montijela i Susa.

Barselona: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Ono što je bez ikakve sumnje obeležilo prelazni rok u Evropi je odlazak Lionela Mesija iz Barselone koji je mimo svih očekivanja prešao u PSŽ.
Sigurno je da se čitava fudbalska javnost pitala koliko može Barsa bez svog najboljeg fudbalera, i kako vreme prolazi, utisak je da omaleni argentinac imao nemerljiv uticaj na igru Katalonaca.
Naime, tim sa Kamp Noua se trenutno nalazi na sedmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Rajo Valjekano, a kako vreme prolazi utisak je da će svi u Barseloni sezonu smatrati uspešnom ukoliko ova ekipa uspe da dođe do plasmana u Ligu šampiona, zbog čega i pominjemo tu četvrtu poziciju.
U prošlom kolu su izabranici Ćavija uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Elčea, a taj meč je završen rezultatom 3:2.
Barsa je već u 19. minutu imala dva gola prednosti, zahvaljujući Jutgli i Gaviju, međutim, Tete Morente u 62, odnosno Milja u 63. priređuju šok na Kamp Nou. Niko je, ipak, doneo trijumf domaćima, preciznim udarcem sa desetak metara.
Barselona je tako slavila nakon dva poraza i jednog remija u svim takmičenjima, zbog čega sasvim sigurno putuju na gostovanje kod sjajne Sevilje u dosta boljem raspoloženju nego što je to bio slučaj pre samo nekoliko dana.
Naravno, mora se priznati da Ćavi ima dosta kadrovskih problema, pošto za gostovanje u Andaluziji neće moći da računa na Depaja, Fatija, Pedrija, Bretvajta, Roberta i Desta, pa je sigurno da se očekuje sličan sastav kao za meč sa Elčeom, što nam dalje govori da će ponovo u timu biti dosta mladih fudbalera.
Kada su gostovanja u pitanju do sada je Barselona odigrala sedam mečeva na strani i ostvarila samo jedan trijumf, četiri remija i dva poraza, što je svakako loš podatak uoči vrućeg gostovanja kod Sevilja koja retko gubi na svom “Sančez Pichuanu”.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan veoma zanimljiv duel. Inače, kada je tradicija u pitanju, na poslednjem odigranom duelu između ova dva tima je slavila Barselona, ali je tada za Barsu igrao Lionel Mesi a kako tim sa Nou Kampa izgleda bez njega najbolje smo mogli da vidimo u dosadašnjem toku šampionata.
Prednost ovog puta ipak dajemo Sevilji koja igra sjajno u poslednje vreme i trenutno ima niz od tri trijumfa, iako raspored nije bio nimalo lak, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.50.
Vrlo verovatno nas očekuje i jedan efikasan duel što se dosta puta dešavalo u prethodnim međusobnim susretima između ova dva tima pa vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.05.
Za kraj, realno je da i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan gol na “Sančez Pichuanu” zbog čega vam predlažemo da odigrate igru GG koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.