Tip dana: Đenova – Atalanta: Ševčenku se smeši otkaz, “Boginja” želi da se iskupi za katastrofu protiv Rome!

U utorak je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel vanrednog devetnaestog kola italijanske Serije A u kom će Đenova na svom terenu ugostiti Atalantu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Đenova: Ševčenko pred otkazom!

Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će se fudbaleri Đenove nakon osamnaest odigranih kola nalaziti na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova.
Naime, u dosadašnjem toku šampionata popularni “grifoni” su odigrali osamnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala i ostvarili samo jedan trijumf, sedam remija i čak deset poraza što je zaista previše za klub koji se pre početka sezone potajno nadao da bi mogao da dođe i do borbe za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, ali već sada na polovini šampionata slobodno možemo reći da od toga neće biti ništa.
Cenu loših rezultata je platio trener Davide Balardini a na njegovo mesto je postavljen legendarni Andrej Ševčenko koji se blago rečeno nije snašao na klupi Đenovljana.
Naime, od kako je nekadašnji fudbaler Milana i Čelsija seo na užarenu klupu “grifona” ova ekipa još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je Đenova doživela čak pet poraza uz samo jedan remi, i ukoliko ukrajinski stručnjak izgubi od Atalante vrlo lako se može desiti da se njegova epizoda u Đenovi brzo završi.
Inače, u prošlom kolu je pretposlednja ekipa na tabeli doživela poraz na gostovanju kod Lacija, a taj duel na “Olimpiku” je završen rezultatom 3:1, što je bio četvrti uzastopni poraz za ovaj tim, koji je pre toga poražen i u gradskom derbiju sa Sampdorijom, a rezultat je bio isti kao u meču protiv Rimljana.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada su popularni “grifoni” odigrali osam mečeva na stadionu “Luiđi Feraris” i još uvek nisu ostvarili pobedu, a u tom periodu je pretposlednji tim na tabeli doživeo čak osam poraza i tri remija, pa bi bilo zaista lepo kada bi izabranici Andreja Ševčenka u utorak uveče došli do svog prvog trijumfa na svom terenu, ali nema nikakve sumnje da će to biti pakleno težak zadatak obzirom da Atalanta igra na izuzetno visokom nivou u dosadašnjem toku Serije A.

Atalanta: Nakon sjajne serije težak poraz od Rome!

Nakon ne baš najboljeg starta šampionata Atalanta je od početka novembra krenula sa sjajnim partijama i tim koji sa klupe predvodi Đanpjero Gasperini je vezao pet trijumfa u Seriji A i došao do plasmana na četvrto mesto na tabeli što i jeste primarni cilj ekipe iz Bergama, pošto je to pozicija koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona.
Kada smo već kod toga, treba istaći da popularna “Boginja” ove sezone nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evrospkog klupskog takmičenja i to pošto su u ključnom meču na svom terenu doživeli poraz od Viljareala, a taj duel je završen rezutatom 2:3.
Bilo kako bilo, Atalanta će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope i apsolutno nema nikakve sumnje da je tim iz Bergama jedan od najvećih favorita za osvajanje drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Nakon fenomenalne serije rezultata, “Boginja” je nažalost u prošlom kolu doživela težak poraz na svom terenu od Rome, a taj meč u Bergamu je završen rezultatom 1:4, čime se “Vučica” vratila u igru za plasman u Ligu šampiona, ali i dalje imaju čak šest bodova manjka u odnosu na Atalantu.
Što se tiče gostovanja, do sada su izabranici Đanpjera Gasperinija odigrali devet mečeva na strani i ubedljivo su najbolji gost u ligi, pošto su u tom periodu ostvari čak osam trijumfa, uz samo jedan remi, i to na gostovanju kod lidera na tabeli – Intera, kada je bilo 2:2.
Gasperini nema previše kadrovskih problema kada je ovaj meč u pitanju, pošto neće moći da računa samo na duže povređenog Gosensa.
Na poslednjem međusobnom susretu koji su ekipe Đenove i Atalante odigrali na stadionu “Luiđi Feraris” videli smo čak sedam golova, pošto je tim iz Bergama slavio sa 3:4, a vrlo je moguće da nas i ovog puta očekuje prava goleada, pošto će sasvim sigurno i jedna i druga ekipa ići na sva tri boda.

Naš predlog

Đenova mora da ide na trijumf kako bi se makar malo pomakla iz opasne zone, dok Atalanta sasvim sigurno želi iskupljenje za poraz u prošlom kolu na svom terenu od Rome kada je bilo više nego ubedljivih 1:4.
Ipak, kada uzmemo u obzir sve ono što se dešavalo u dosadašnjem toku šampionata mišljenja smo da će se “Boginja” prošetati Đenovom zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.45.
Na mečevima i jednog i drugog tima čitave sezone pada baš dosta golova pa je sigurno da će ih biti i večeras, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju Meridianbet ceni sa fantastičnom kvotom 2.36.
Za kraj, tim iz Bergama bi bez većih problema morao da postigne makar dva gola na ovom gostovanju pa vam preporučujemo da odigrate igru G2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.