Tip dana: Čelsi – Totenhem: Konte je probudio “pevce”, prvak Evrope se dosta muči u poslednje vreme!

Kao što je to bio slučaj i u prethodnih nekoliko dana i u sredu je poprilično siromašna ponuda za klađenje a za vas smo ovog puta analizirali duel polufinala EFL Kupa u kom će Čelsi na svom “Stamford Bridžu” dočekati ekipu Totenhema.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Čelsi: “Plavcima” baš ne ide u poslednje vreme!

Ne treba ponavljati da je Čelsi prošle godine mimo svih očekivanja došao do titule šampiona Evrope i to nakon što je tim iz Londona mimo svih očekivanja slavio u finalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja nad favorizovanim Mančester Sitijem, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Ono što je uoči ove sezone verovatno bilo i najbitnije je podatak da je aktuelni šampion Evrope sačuvao sve svoje najbitnije fudbalere, a kao veliko pojačenje je u klub stigao Romele Lukaku koji je nedavno skrenuo pažnju javnosti nakon izjave da želi nazad u Inter.
Zbog toga je belgijski reprezentativac kažnjen sa 500.000 evra i veoma je diskutabilno da li će on biti u konkurenciji za ovaj susret, a treba reći da se u međuvremenu najbolji fudbaler Intera prošle sezone izvinuo klubu i saigračima.
Što se Premijer lige tiče, nakon sjajnog starta šampionata, utisak je da “plavci” pružaju sve slabije partije, iako je četa Tomasa Tuhela u prošlom kolu odigrala jedan fantastičan meč sa Liverpulom na “Stamford Bridžu” kada je bilo 2:2, a sigurno je da je taj susret obeležio spektakularan pogodak Matea Kovačića koji će slobodno možemo reći već sada konkurisati za gol sezone.
Trenutno se tim iz Londona nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, i vrlo lako se može desiti da je šampionska trka u Engleskoj završena obzirom da “građani” retko kada prosipaju ovoliku prednost nad svojim najbližim rivalima.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su “plavci” odigrali jedanest mečeva na svom terenu i doživeli samo jedan poraz uz pet trijumfa i pet remija, a zanimljivo je da je aktuelni šampion Evrope na poslednja tri sureta na “Stamford Bridžu” isto toliko puta odigrao nerešeno.

Totenhem: Antonio Konte radi sjajan posao!

Totenhem je katastrofalno započeo ovu sezonu a cenu loših rezultata je platio Espirito Santo koji je dobio otkaz, a na njegovo mesto je postavljen Antonio Konte što je po svemu sudeći uz Gvardiolu, Tuhela i Klopa najveće trenerko ime na ostrvu.
Od kako je italijanski stručnjak seo na klupu “pevaca” ova ekipa igra sjajno i još uvek ne zna za poraz od dolaska Kontea, a u prošlom kolu je tim iz Londona ostvario novi trijumf i to na gostovanju kod Votforda, kada je bilo 0:1.
“Pevci” su većim delom susreta dominirali na tom susretu ali su do pobedonosnog gola došli u samom finišu utakmice i ostvarili treći trijumf na poslednjih pet susreta, a na preostala dva meča izabranici Antonija Kontea su remizirali i to prvo u velikom derbiju sa Liverpulom kada je bilo 2:2, a onda i na gostovanju kod Sautemptona kada tim iz Londona čitavo drugo poluvreme nije mogao da iskoristi brojčanu prednost na terenu.
Bilo kako bilo trenutno se Totenhem nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Arsenal, ali ono što i te kako treba napomenuti je da “pevci” imaju čak dva meča manje u odnosu na “tobdžije” pa treba očekivati u narednim kolima da se ekipa koju sa klupe predvodi Antonio Konte ravnopravno uključi u borbu za plasman u Ligu šampiona, što će svakako i biti primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je tim iz Londona odigrao osam mečeva na strani i nije se baš proslavio ove sezone, pošto je u tom periodu šestoplasirana ekipa na tabeli ostvarila samo tri trijumfa, dva remija i čak tri poraza, ali je definitivno i da je u tom segmentu Totenhem napredovao od kako je na klupu ovog kluba seo odlični italijanski stručnjak koji je svakako najzaslužniji za preporod finaliste Lige šampiona iz 2019. godine.
Inače, poslednji međusobni susret između Čelsija i Totenhema je odigran sredinom septembra u petom kolu Premijer lige kada su “plavci” kao gosti bez većih problema slavili sa 0:3.

Naš predlog

Pošto je u pitanju Kup meč veliko je pitanje za koji sastav će se opredeliti i jedan i drugi trener, ali je nekako utisak da će i Tuhel i Konte promešati karte.
Iako na mečevima oba tima ne pada puno golova u poslednje vreme, mišljenja smo da bi na “Stamford Bridžu” večeras mogli da vidimo baš dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.94.
Smatramo da je najrealnija prognoza kada je ovaj duel u pitanju ta da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol što Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.