Tip dana: Pariz – Sošo: Može li domaćin do plasmana u Ligu 1 nakon 44 godine?

U utorak je nešto slabija ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali meč četvrtfinala baraža za ulazak u Ligu 1 između Pariza i Sošoa.
Pobednik ovog meča će odmeriti snage sa Okserom koji je na kraju regularnog dela Lige 2 završio na trećem mestu na tabeli, a pobednik tog susreta će u velikom finalu baraža odmeriti snage sa timom koji na kraju završi na osamnaestom mestu u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala, a to će biti Sent Etjen ili Mec, što ćemo saznati nakon poslednjeg kola Lige 1 koje je na programu za vikend.
Susret između Pariza i Sošoa je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Pariz: Može li ovaj tim konačno do plasmana u Ligu 1?

Fudbaleri Pariza su većim delom ovogodišnjeg izdanja francuske Lige 2 pružali zaista sjajne partije i utisak je da je ova ekipa potpuno zasluženo došla u situaciju da se bori za plasman u najkvalitetniji rang francuskog fudbala gde ovu ekipu nismo videli punih 44 godina.
Na kraju regularnog dela Lige 2 tim iz prestonice Francuske je zauzeo četvrto mesto na tabeli čime je izborio i prednost domaćem terena u četvrtfinalu baraža u kom će snage odmeriti sa ekipom Sošoa, koja je baš tu četvrtu poziciju držala do dva kola pre kraja regularnog toka Lige 2.
Na poslednjih pet susreta Parižani su ostvarili čak tri trijumfa uz jedan remi i jedan poraz, a ono što je svakako bilo najbitnije su dve pobede u dva poslednja kola koja su ovom timu i omogućila prednost domaćeg terena.
Prvo je klub iz prestonice Francuske slavio na gostovanju kod Amijena kada je bilo 1:2, da bi u poslednjem kolu Lige 2 Pariz na svom terenu savladao Grenobl a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Prvi gol na tom meču viđen je u 52. minutu kada je pogodio Bernaer, da bi samo četiri minuta kasnije Lopez postavio konačan ishod ovog duela u kom Grenobl ruku na srce nije bio u nimalo podređenom položaju, ali za razliku od domaćina, ta ekipa nije iskoristila svoje šanse.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Pariz odigrao devetnaest susreta na svom stadionu i doživeo samo jedan poraz uz čak jedanaest trijumfa, ali i sedam remija.
Upravo sjajan domaći teren bi i mogla da bude ključna prednost Parižana u ovom meču sa Sošom koji je ruku na srce igrao dosta dobro na strani ove sezone.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, četvrtoplasirana ekipa iz regularnog toka Lige 2 za ovaj meč će biti lišena pomoći iskusnog napadača Halida Butaiba koji je povredio mišić upravo na meču poslednjeg kola sa Grenoblom.

Sošo: Prednost domaćeg terena izgubljena u poslednja dva kola!

Poput Pariza i fudbaleri Sošoa su većim delom šampionata pružali poprilično dobre partije u drugom po kvalitetu rangu francuskog fudbala, ali je nekako utisak da je nekadašnji prvoligaš u poslednja dva kola prosuo sve ono dobro što je gradio čitavim delom prvenstva.
Naravno, primarni cilj jeste ostvaren, a to je bio plasman u doigravanje, ali kada su svi očekivali da Sošo u plej-of uđe sa četvrtog mesta na tabeli što znači i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu baraža, ovaj tim je pao na petu poziciju a sve zbog očajnih partija u poslednja dva kola.
Naime, prvo je Sošo na gostovanju kod Valensijena kome su bodovi bili preko potrebni u borbi za opstanak poražen sa 1:0, da bi nakon toga u poslednjem kolu regularnog toka šampionata ovaj tim samo remizirao na svom terenu protiv Dižona a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Ono što je veoma zanimljivo je da je domaćin na tom duelu vodio sa 2:0 sve do sredine drugog poluvremena kada su gosti naglo zaigrali bolje i prvo smanjili na 2:1, a desetak minuta pre isteka regularnog toka i poravnali rezultat, i ne može se reći da je to bilo nezasluženo.
Kada su u pitanju partije na strani do sada je nekadašnji član najkvalitentjieg ranga fracncuskog fudala odigrao devetnast utakmica na strani i ostvario je devet trijumfa, pet remija i isto toliko poraza.
Što se tiče prvog dela sezone, u prvom ovosezonskom duelu je Sošo na svom terenu bez većih problema slaviosa 2:0, dok je u drugom delu francuske Lige 1, Pariz na svom terenu pobedio sa 3:1, što znači da su i jedna i druga ekipa odbranila domaći teren.
Za razliku od Pariza koji će ovaj duel početi bez jednog od svojih najboljih fudbalera, trener Sošoa će posle baš dosta vremena moči da računa na gotove sve fudbalere, ali je veliko pitanje da li će to biti dovoljno za plasman u polufinale baraža.

Naš predlog

Pre svega, treba konstatovati da je ovde ulog ogroman i zaista ne treba očekivati veliki broj golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.

Što se tiče konačnog ishoda, mišljenja smo da kada se sve sabere i oduzme, ipak je Pariz dosta više od svog rivala na večerašnjem meču zaslužio da dobije šansu da se bori za ulazak u najkvalitetniji rang francuskog fudbala pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila sjajan koeficijent 2.55.

Za one koji baš i nisu uvereni u čistu jedinicu, podsetićemo vas da je Pariz u dosadašnjem toku šampionata na svom terenu doživeo samo jedan poraz, uz čak jedanaest trijumfa i sedam remija. Ipak, svakako sigurnija varijanta je dupla šansa 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.