Derbi dana: CSKA Moskva – Spartak Moskva: “Armejci” su ipak glavni u Moskvi!

Ovog vikenda, tačnije u nedelju, na programu je veliki gradski derbi između CSKA iz Moskve i Spartaka iz Moskve. Veliki moskovski derbi u boljem raspoloženju dočekuje domaći CSKA, iako na tabeli ruske Premijer lige nešto bolje stoji Spartak. CSKA je u seriji od šest utakmica bez poraza i nakon dve prvenstvene pobede su u Ligi šampiona remizirali. Spartak je na tabeli bolje plasiran za dve pozicije i imaju dva boda više, ali su bez pobede na prethodna tri meča i Ligu Evrope su započeli porazom. Prošle sezone je CSKA na svom terenu pobedio Spartak sa 2:1, koji je pred svojim navijačima uzvratio sa 3:0.

CSKA Moskva: Koliko je promena na leto doživeo ovaj klub, može se reći da je još i odličan u ovoj sezoni!

Ekipa CSKA je u dosadašnjem delu sezone odigrala devet mečeva i doživela samo jedan poraz, a to je odličan rezultat obzirom na sve promene u timu koje su se dešavale ovog leta, kada je nekolicina fudbalera koji su godinama igrali za klub iz Moskve ili otišla u penziju, ili napustila ovaj klub. Sve je počelo osvajanjem Superkupa i pobedom nad Lokomotivom koja je prošle godine osvojila prvenstvo na iznenađenje mnogih. U prvenstvu je ekipa iz Moskve počela nešto lošije pošto su na startu oba puta remizirali, a u trećem kolu i doživeli poraz od Rostova na svom terenu. Međutim, onda počinje pozitivna serija Moskovljana koja i dalje traje. U pitanju su šest utakmica bez poraza, na kojima je ovaj tim zabeležio tri pobede i tri remija.
Što se tiče takmičenja u Ligi šampiona koje su započeli prošle srede, bili su pred porazom u duelu protiv Plzena, jer su gubili sa 2:0, ali su ipak uspeli da postignu dva gola, od kojih drugi u sudijskoj nadoknadi vremena što je bilo dovoljno za remi.

Spartak Moskva: Fantastičan početak sezone a onda neočekivani pad!

Ekipa Spartaka je dosta dobro započela sezonu u Premijer ligi, međutim, kako je prvenstvo odmicalo oni su pružali sve lošije partije. Počeli su prvenstvo sa četiri pobede i remijem u gostima kod aktuelnog prvaka Lokomotive iz Moskve. Ono što je posebno interesantno je činjenica da su sve pobede ostvarene minimalnim rezultatom, od čega tri rezultatom 1:0, dok je jednom bilo 2:1. Međutim i pored te sjajne serije u ruskom šampionatu, treba dodati da je ekipa Spartaka u to vreme eliminisana od PAOK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona i da je morala da se zadovolji sa grupnom fazom u Ligi Evrope. Čini se da je kriza ekipe iz Moskve počela početkom ovog meseca kada su remizirali sa Zenitom ali je veliko pitanje koliko se taj rezultat može nazvati neuspehom. Ipak, veliki problem je što su na svom terenu u prošlom kolu izgubili od Ahmata iz Groznog rezultatom 2:1, a onda su doživeli poraz i u četvrtak u prvom kolu Liga Evrope u Beču sa 2:0, mada treba svakako dodati i činjenicu da je trener ekipe Spartaka Karera u tom meču odmarao pojedine fudbalere.

Naš predlog

CSKA je dosta loše započeo sezonu, ali kako je vreme odmicalo ova ekipa je počela sa dosta boljim igrama u prilog čemu govori i veliki povratak u prvom kolu Lige šampiona kada su gubili od Plzena sa dva gola razlike, ali na kraju ipak uspeli da odnesu bod u Moskvu. Što se tiče fudbalera Spartaka, oni su imali početak iz snova, međutim, kako vreme odmiče oni pružaju sve lošije partije.
Predlažemo vam da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.40. Po tradiciji, na mečevima ove dve ekipe ima puno golova, pa nema razloga da tako ne bude i sada, pa vam zbog toga preporučujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.
Za one najhrabrije, imamo za vas jednu odličnu igru, a posmatrajući duele ove dve ekipe, ova kombinacija bi mogla da bude vrlo realna kada je ovaj meč u pitanju. U pitanju je igra x-1 koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 5.78.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.