Tip dana: Sundsval – Heken: Može li najprijatnije iznenađenje “Alsvenskana” do novog trijumfa?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog ptua analizirali duel između Sundsvala i Hekena.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Sundsval: Može li ovaj tim do opstanka u eliti?

Kako sada stvari stoje utisak je da će se fudbaleri Sundsvala po svemu sudeći do poslednjeg kola boriti za opstanak u društvu najboljih.
Naime, trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na četrnaestoj poziciji na tabeli koja na kraju šampionata donosi baraž susret sa trećeplasiranim timom iz drugog po kvalitetu ranga švedskog fudbala.
Na poslednjih pet mečeva četrnaestoplasirana ekipa na tabeli je ostvarila dva trijumfa, jedan remi i dva poraza.
U prošlom kolu je Sundsval na gostovanju kod Varnama koji mu je između ostalog direktan konkurent u borbi za opstanak odigrao jedan solidan meč i izvukao bod, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Naravno, ne treba zaboraviti da je nedavno ova ekipa odigrala i svoj najbolji meč ove sezone pošto je na svom terenu savladan aktuelni šampion Malme.
Taj meč je završen rezultatom 2:1 za domaćina, a ostaće upamćeno da će gosti koje sa klupe predvodi Miloš Milojević uputili neverovatnih 37 šuteva ka golu protivnika, pa je pravo čudo kako je Sundsval na kraju došao do veoma važnog trijumfa.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je četrnaestoplasirana ekipa na tabeli odigrala sedam susreta kao domaćin i upisala tri trijumfa, uz četiri poraza.
Poslednji međusobni susret protiv Hekena, fudbaleri Sundsvala su odigrali još 2019. godine, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Za kraj, treba podsetiti da Sundsval na osam poslednjih međusobnih susreta sa Hekenom ne zna za trijumf, a poslednji se desio još 2016. godine.

Heken: Najprijatnije iznenađenje šampionata!

Pre svega, treba reći da su fudbaleri Hekena na kraju prošle sezone zauzeli dvanaestu poziciju na tabeli, uz samo četiri boda viška u odnosu na ekipu koja je na kraju ispala iz lige.
Ako stvari sagledamo upravo kroz prošlu sezonu, slobodno možemo konstatovati da svi navijači Hekena imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, s obzirom da se njihova omiljena ekipa nakon trinaest odigranih mečeva nalazi na fenomenalnom drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Jurgorden, koji ima čak dva meča više, pa dolazimo do zaključka ukoliko Heken slavi na ovom nimalo prijatnom gostovanju kod Sundsvala, ovaj tim će se vratiti na prvu poziciju na tabeli, što mu i te kako i pripada nakon sjajnih partija u dosadašnjem toku “Alsvenskana”.
Na poslednjih pet susreta drugoplasirani tim na tabeli je ostvario tri trijumfa, i dva remija, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Mjalbija, kada je bilo 1:2.
Domaćin je kontrolisao igru u prvom poluvremenu, i pravo je čudo kako je taj deo meča završen rezultatom 1:0, s obzirom da je Mjalbi imao nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola.
U nastavku je Heken pokazao zašto se smatra za najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg ranga švedskog fudbala, pošto je ovaj tim postigao dva gola u drugom poluvremenu i upisao novi trijumf, ukupno osmi u prvenstvu.
Što se tiče partija na gostovanjima, do sada je Heken odigrao sedam mečeva na strani i ubedljivo je najbolji gost u ligi, pošto je u tom periodu ovaj tim ostvario četiri trijumfa i tri remija.
Ne treba zaboraviti da je ovaj tim na poslednjih osam međusobnih susreta bez poraza u duelu sa Sundsvalom, a u tom periodu je Heken ostvario čak šest trijumfa, dok dva puta nije bilo pobednika.
Za kraj, ne treba ponavljati da će drugoplasirani tim na tabeli imati ogroman motiv na ovom gostovanju, pošto pobeda donosi prvo mesto na tabeli, pa se očekuje da izabranici Per-Matijasa Hogma od prvog minuta krenu silovito ka golu Sundsvala.

Naš predlog

Pre svega, utisak je da će ovo biti jedan meč sa dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.47.

Za one nešto hrabrije, savetujemo vam da probate i sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa poprilično dobrom kvotom 2.16.

Za kraj, i pored nešto boljih partija Sundvala u poslednje vreme, mišljenja smo da će drugoplasirani tim na tabeli slaviti na ovom susretu, pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.