Tip dana: Fakel – Zenit: Četvorostruki uzastopni šampion Rusije juri trofej i u Kupu!

U sredu je nešto bolja ponuda za klađenje, nego što je to bio slučaj u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel ruskog Kupa u kom će domaći Fakel u Voronježu dočekati Zenit.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova.

Fakel: Može li tim iz Voronježa do prvog trijumfa u Kupu?

Fudbaleri Fakela iz Voronježa su igrali sjajno prošle sezone, što je ovom timu između ostalog i donelo plasman u najkvalitetniji rang ruskog fudbala.
Čitavim tokom šampionata je ovaj tim imao dosta problema, međutim, kada je to bilo najpotrebnije, Fakel je u poslednja četiri kola vezao isto toliko trijumfa i na kraju završio na drugom mestu na tabeli, a poznato je da dve prvoplasirane ekipe na kraju svakog šampionata izbore direktan plasman u Premijer ligu.
Ne treba naravno zaboraviti ni da je tim iz Voronježa prošle sezone primio najmanje golova u ligi, pa su navijači ove simpatične ekipe jedva čekali nastup svog omiljenog tima u najkvalitetnijem rangu ruskog fudbala, po prvi put još od sezone 2000/01.
Nakon sedamnaest odigranih mečeva u Premijer ligi, izabranici Dmitrija Pjatribratova se nalaze na trinaestom mestu na tabeli, koje nažalost na kraju šampionata znači i baraž meč za opstanak sa četvrtoplasiranim timom iz druge lige.
Na sedamnaest mečeva ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf, čak deset remija, ali i šest poraza, pa slobodno možemo konstatovati da je Fakel “kralj remija” u ruskom prvenstvu.
U prošlom kolu je trinaestoplasirani tim na tabeli nažalost doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Urala, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Kada su u pitanju partije na strani, tu se ovaj tim nimalo nije proslavio pošto na devet odigranih mečeva van svog terena, klub iz Voronježa nema nijedan trijumf, uz četiri remija i pet poraza.
Na domaćem terenu je situacija nešto bolja gde je četa trenera Pjatribratova na osam odigranih susreta doživela samo jedan poraz, čak šest remija, ali i jedan trijumf, i to protiv Lokomotive iz Moskve kada je bilo 2:0.
Što se tiče ruskog Kupa, mora se priznati da smo od novajlije u Premijer ligi dosta više očekivali, pošto je ova ekipa trenutno pozicionirana na poslednje mestu na tabeli, i to bez osvojenih bodova.
U prošlom kolu je ekipa iz Voronježa doživela četvrti uzastopni poraz u drugom po važnosti takmičenju u ruskom fudbalu, i to na svom terenu protiv Spartaka iz Moskve, kada je bilo 1:2.

Zenit: Fenomenalne partije u prvenstvu, nešto slabije u Kupu!

Fudbaleri Zenita su i prošle godine pokazali zašto važe za najkvalitetniji tim u ovoj zemlji pošto je ova ekipa bez većih problema uspela da odbrani titulu šampiona.
Na kraju je tim iz Sankt Peterburga imao čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Soči, a svakako da bi ta bodovna razlika bila još i veća da novi-stari šampion Rusije u poslednja dva kola nije odigrao nešto slabije mečeve.
Bila je to četvrta uzastopna titula za ovu ekipu, i svakako da je i ovog puta Zenit glavni favorit da dođe do odbrane naslova prvaka u ruskoj Premijer ligi.
Kao što smo dosta puta pomenuli, prelazni rok je odrađen vrhunski, a nije prvi put da aktuelni šampion Rusije oslabi svoju konkurenciju, pošto su iz Sočija koji je ovom timu bio najozbiljniji rival prošle sezone pristigli Kasijera i Rodrigao, dok je sačuvana okosnica tima i velika je šteta što Zenitu zbog dobro poznate situacije nije dozvoljeno da igra u Ligi šampiona, a to neće biti slučaj ni sledeće godine, naravno, ukoliko tim iz Sankt Petersburga odbrani naslov prvaka.
Nakon sedamnaest odigranih kola Zenit se nalazi naravno na prvom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Spatak iz Moskve.
U prošlom kolu su izabranici trenera Semaka bez većih problema slavili na gostovanju kod Torpeda iz Moskve, a taj duel u prestonici Rusije je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče ruskog Kupa, u ovom trenutku se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na trećem mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Samara, ali i čak šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Spartak iz Moskve, koji ima maksimalan učinak.
U prošlom kolu drugog po važnosti fudbalskog takmičenja u Rusiji, Zenit je slavio na svom terenu protiv Samare, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Za kraj, do saad je klub koji sa klupe predvodi Sergej Semak u svim takmičenjima odigrao jedanaest mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, tri remija i dva poraza, a zanimljivo je da su se oba poraza desila u ruskom Kupu.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da su fudbaleri Zenita veliki favoriti na ovom duelu pa vam toplo preporučujemo da ovde probate sa 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.35.

Mišljenja smo i da će gosti iz Sankt Petersburga od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu tima iz Voronježa, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, sasvim sigurno nas očekuje i dosta golova na ovom susretu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.