Najava i analiza: Premijer liga, 8. kolo: Tobdžije smenjuju Siti sa trona, Totenhem se nada remiju na Emirejtsu

premijer liga

U 8. kolu engleske Premijer lige sastaju se dve ekipe koje su prošle sezone vodile veliku borbu za naslov šampiona. Na kraju je Siti odbranio pehar, ali je Arsenal pokazao da bi uskoro, možda već ove sezone, mogao da Građane nasledi na tronu. Posle poraza u Vulverhemptonu novi neuspeh bi smenio Siti sa liderske pozicije, a želju da pauzu provedu na vrhu, pored Arsenala, imaju i Liverpul i Aston Vila. Sve predložene kvote važile su u momentu pisanja najave.

Luton – Totenhem – 2,2+ @ 1.73 u Maxbet

Ovom utakmicom dobili smo još jedan londonski derbi, mada rivali nikako nisu slične snage. Šeširdžije su uspele da po prvi put uđu u Premijer ligu i start nije bio baš sjajan. Luton je prvu pobedu ostvario tek u u prošlom kolu na gostovanju kod Evertona, ali je onda sve uprskao u zaostalom meču sa Barnlijem na svom Kenilvolt Roudu koji su izgubili u sredu. Bila je to odlična šansa da sa dve vezane pobede umaknu sa dna tabele, ali suostali 17. sa samo 4 boda. Pevci su se preporodili sa novim ternerom Postekogluom. I dalje su bez poraza, sa pet pobeda i dva remija. Prošle sedmice su ugostili Liverpul i pobedili u vrlo kontroverznom meču, autogolom Matipa u poslednjim sekundama nadokande. Pre toga je Redsima poništen čist gol, a Totenehm je imao i dva igrača više tokom jednog dela susreta. Ovde su gosti veliki favoriti, do sada su dali 17 golova i verujemo da će bar dva postići i protiv Lutona. Dvojka ne bi smela da izostane. Za 2,2+ kvota je 1.73 u kladionici MaxBet.

Barnli – Čelsi – 0-2 @ 2.06 u CircusBet

Taman se činilo da će Klaretsi pre nazad u Čempionšip nego što će se adaptirati ponovo u Premiejr ligi, stigla je prva pobeda u prvenstvu. Barnli je slavio u derbiju začelja nad Lutonom u gostima, a radi se o odloženom meču 2. kola šampionata. Tim Vensana Kompanija je osvojio tri boda, a u prvih šest kola prihodovali su samo jedan. Na svom Turf Muru su igrali četiri puta i sve četiri utakmice su izgubili. Ipak, raspored je bio nemilosrdan i u Barnliju su gostovala dva mančesterska tima, Totenhem i Aston Vila. Gostovanjem Čelsija prekida se ovaj pakleni deo sezone. Plavci su pobedom nad Fulamom u ponedeljak malo došli do vazduha, a s obzirom da ne igraju Evropu imali su dosta vremena i da se odmore i pripreme za ovo gostovanje. Trenutno 11. mesto nikog ne čini srećnim na Stamford Bridžu i krajnji je trenutak da Čelsi krene ka gornjem delu tabele. Biće tvrd meč, na utakmicama u kojima je Čelsi jedan od rivala pada najmanje goova, pa je naš predlog igra 0-2 gola sa kvotom 2.06 u kladionici CircusBet.

Everton – Bornmut – 0-2 @ 2.01 u Mozzartbet

Izgleda da navijači Evertona ne mogu ništa da očekuju ni od ove sezone. Taman Karamele ostvare jedan dobar rezultat, mislimo na pobedu na Brentfordom, usledi šokantan poraz i to od novajlije Lutona na Gudisonu. To je bio četvrti neuspeh Evertona u isto toliko utakmica na svom terenu. Karamele su dale samo jedan gol na ta četiri meča i na taj način se ne dobijaju utakmice. U Liverpul dolazi Bornmut i novi neuspeh mogao bi da ostavi bez posla Šona Dajša, trenera koji je spasio Everton ispadanja u prethodnoj sezone. Bornmut je jedan od retkih timova koji je ispod Evertona na tabeli, a pored Šefild junajteda jedini još nemaju pobedu. Sve se u igri Trešnjica vrti oko sjajnog napadača Dominika Solankea, ali je tim jednostavno preslab. Biće jako teško Bornmutu da opstanu u Premijer ligi u drugoj sezoni po povratku iz Čempionšipa. S obzirom da se radi o direktnom duelu dva tima koji su na dnu tabele, bodovi imaju dvostruku vrednot. Teško je očekivati goleadu, pa je naš predlog igra na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.01.

Fulam – Šefild junajted – x2 @ 2.25 u Meridianbet

Teški dani su iza fudbalera Šefild junajteda, a biće još teži ako izgube na Krejven Kotidžu. Oštrice su osvojile samo jedan bod u prvih sedam kola, a na poslednjoj utakmici pred svojim navijačima doživele su pravu blamažu kada ih je Njukasl pobedio sa 8:0. I pored očajnog učinka imali su i neke svetle trenutke, poput onog na Vajt Hart Lejnu kada su vođstvo protiv Totenhema ispustili sa dva primljena gola duboko u sudijskoj nadoknadi. Mada je rana faza prvenstva ekipa iz Jorkšira je već u problemu. Nisu se adekvatno pojačali posle povratka u Premijer ligu i lako je moguće da se ekspresno vrate u Čempionšip. Tako nešto se više puta dešavalo njihovom sadašnjem rivalu, ekipi Fulama, ali se čini da su oni nešto naučili na svom primeru. Kolibari ove sezone igraju nešto slabije nego prošle ali se održavaju u sredini tabele, što je za njih najbitnije. Posle dve vezano dobre utakmice u kojima nisu primili gol, a uzeli su četiri boda, ostali su praznih šaka u lokalnom derbiju sa Čelsijem na svom terenu. To bi morali da isprave protiv Šefilda, ali se nama čini da bi gosti ovede mogli do iznenađenja i makar jednog boda. Za duplu šansu x2 kvota je 2.25 u kladionici Meridianbet.

Mančester Junajted – Brentford – 1 @ 1.76 u CircusBet

Na Old Trafordu nije pobedio, u poslednje vreme, samo onaj ko nije svratio. Šalu na stranu, ali su Crveni đavoli izgubili tri puta u poslednja četiri meča pred svojim navijačima. Prvo ih je rutinirao Brajton, onda je na Teatru snova svoje snove ispunio i Kristal palas, koji je samo par daa pre minimalne pobede izgubio u EFL kupu na istom mestu. Na kraju, ali ne manje bolno, trijumf u Mančesteru ostvario je turski Galatasaraj i tako Junjetd znatno uudaljio od evropskog proleća. Ponovo Đavoli igraju na domaćem terenu, četvrti put uzastopno u poslednjih deset dana. Stiže Brentford, tim bez pobede u poslednjih pet prvenstvenih rundi. Zahvaljujući dobrom startu Pčelice se održavaju na pristojnom 14. mestu, ali bi lako mogli da skliznu i u zonu ispadanja u slučaju novog neuspeha. Domaćin ovde mora da pobedi ili će Ten Hag pokalo moći da pakuje kofere za povratak u Holandiju. Verujemo da će Junajted naći snage da stige do trijumfa, svog četvrtog u prvenstvu, uz isto toliko poraza. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.76.

Kristal Palas – Notingem Forest – 1x,0-2 @ 2.10 u Meridianbet

Pobeda nad Junajtedom u potpunosti je promenila utisak o učinku Kristal Palasa u prvom delu sezone. Orlovi su golom Danca Andersena slavili minimalan trijumf za maksimalnu radost. Sa 11 bodova preselili su se u gornji deo tabele i nadaju se da mogu nešto duđe tu da obitavaju. Na Selhurst park dolaze Šumari iz Notingema, ekipa koja poseduje kvalitet, ali nikako da ga prezentuje na velikoj sceni. Najznačajniji rezultat od početka sezone im je trijumf na Stamford Bridžu protiv Čelsija, dok su ipak opasniji pred svojim navijačima nego na strani. Pored trijumfa u Londonu upisali su još tri poraza na gostovanjima, a na svom Siti Graundu još nemaju neuspeh. U prošlom kolu su podelili bodove sa Brentfordom. Prošle sezone je Palas odigrao nerešeno protiv Foresta na domaćem terenu 1:1, dok je u Notingemu bilo 1:0 za domaćina. I sada bi moglo da bude malo golova, s tim da su domaći za nijansu bliži pobedi. Za duplu šansu 1x uz 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.10.

Brajton – Liverpul – 2 @ 2.10 u SuperBet

Pored derbija u Londonu ovo je utakmica koja privlači najviše pažnje.Oba tima su u vrhu tabele, Galebovi na 6. mestu, a Redsi dva mesta ispred. Liverpul je nesrećeno i nespretno ostao bez jednog boda u derbiju protiv Totenhema, ali su igrali hrabro sa dva igrača manje, a pritom su ih i sudije masakrirale, kako oe na terenu, tako i one u VAR sobi. Na kraju je Matip bio tragičar jer je zakucao loptu u svoju mrežu u poslednjim sekundama nadoknade. Zahvaljujući prazu Mančester Sitija Liverpul nije povećao zaostatak za liderom, a mogao bi da iskoristi eventualni remi u meču Arsenal- Siti i da pobeom na jugu Ostrva preuzme čelnu poziciju. Biće to veliki motiv za Klopov tim, pogotovo nakon nepravde koja im je naneta na Vajt Hart Lejnu. I Liverpul i Brajton su bili uspešni u evropskim mečevima između dva prvenstvena kola. Liverpul je pobedio belgijski Rojal Union, a Brajton je sitiga dva gola minusa u Marseju i došao do svog prvog evropskog boda u istoriji. Meč sa Liverpulom je prilika da se Galebovi iskupe za debakl u Birmingemu i poraz od 6:1 protiv Aston Vile. Po nama Brajton je ispao iz forme i Liverpul bi mogao do pobede. Za dvojku se dobija kvota 2.10 u kladionici SuperBet.

Vest Hem – Njukasl – GG3+ @ 1.83 u Mozzartbet.

Još jedan derbi ovok kola igra se na Olimpijskom stadionu u Londonu. Čekićari dočekuju Njukasl, a obe ekipe u meč ulaze sa oreolom pobednika u Ligi Evrope, odnosno Ligi šampiona. Vest hem je pobedio u Frajburgu u četvrtak, dok su Svrake, dan ranije, razbile Pari Sen Žermen na severu Engleske. Njukals je na prva dva gostovanja u prvenstvu poražen, ali je onda pobedio u Šefildu sa 8:0. Kvalitet ovog tima nije upitan, kao i stručnost Edija Haua, ali smatramo da je Njukasl još daleko od borbe za titulu sa Sitijem, Arsenalom i Liverpulom. Ko za, možda nas Njukasl demantuje i već ove sezone bude konkurentan, što bi bio logičan napredak posle prethodne sezone u kojoj su izborili igranje u Ligi šampiona. Čekićari su imali lepe rezulatte sa Dejvidom Mojesom i pokazalo se ispravnim ostavljanje škotskog trenera na klupi i kada timu nije išlo dobro. Vest hem je sada na visokom 7. mestu a ima i bod više od Njukasl. Ovde će biti vatreno, a golova bi trebalo da bude na obe strane, uz bar tri ukupno. Za GG3+ kvota je 1.83 u kladionici Mozzartbet.

Vulverhempton – Aston Vila – 1x @ 1.75 u SuperBet

Vukovi su uzeli meru šampionu, pa zašto ne bi i Vili sedam dana kasnije. U međuvremenu je ekipa iz Birmingema na jedvite jade pobedila šampiona Bosne i Hercegovine u Ligi konferencija i to golom u poslednjim sekundama sudijske nadokande. To je veliko iznenađenje pogotovo nakon trijumfa nad Brajtonom od 6:1 prošle subote na Vila parku. Vulvsi su zahvaljujući trijumfu nad Sitijem pobegli iz opasne zone, ali da bi bili na sigurnom, moraće da igraju na isti način i protiv rivala sličnih sebi, a ne samo protiv onih najboljih. Pobeda nad Gvardiolinim timom bio je prvi trijumf u prvenstvu na njihovom Molinjuu, posle ubedljivih poraza od Brajtona i Liverpula. Aston Vila je imala neke odlične partije, ali i debakl u Njukaslu. Na Vila parku su stoprocentni, a na strani imaju po dve pobede i poraza. Domaćin ovog meča je pun samopouzdanja i smatramo da neće izgubiti od renomiranog rivala koga sa klupe predvodi odlini Unaj Emeri. Naš predlog je dupla šansa na Vulverhempton, a za 1x kvota je 1.75 u kladionici SuperBet.

Arsenal – Mančester Siti – GG3+ @ 2.12 u Meridianbet

Za kraj kola ostala je poslastica, duel prošle godine dve najbolje ekipe u Engleskoj, i glavne favorite u ovoj sezoni za pehar prvaka. Međusobni meč dočekuju sa samo bodom razlike za Siti i mogao bi Arsenal da pobedom ode na vrh tabele. Bio bi to prvi trijumf Tobdžija nad Građanima posle punih 8 godina u prvenstvu, mada su slavili letos protiv istog rivala u meču Komjuniti Šilda, doduše nakon boljeg izvođenja penala. Prvenstvo je prošle sezone rešeno pobedom Sitija na Etihadu nad Arsenalom negde pred kraj sezone, ali je već tada bilo jasno da tim Mikela Artete polako gubi korak. Sada je londonski tim iskusniji za jednu godinu i igrački jači. Siti je pokazao da je ranjiv u porazima od Njukasla u EFL kupu te Vulverhemptonu u Premijer ligi. Da je to bila trenutna slabost pokazali su pobedm u Lajpcigu u Ligi šampiona, dok je Arsenal u istom takmičenju poražen u Lansu od francuskog vicešampiona. Arsenal je, uz Totenhem, jedini neporaženi tim u prvih sedam kola, a sada će imati najteži mogući ispit. Očekuje nas pravi spektakl, o kome ćemo pričati, sigurni smo u to, naredne dve sedmice dok traje pauza. Probajte s golovima, biće ih barem tri i trešće se mreže na obe strane. Za GG3+ kvota je 2.12 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.