MEČ DANA: Vels – Hrvatska: Direktna borba za drugu poziciju koja vodi na EURO!

U okviru 8. kola kvalifikacija za EURO koji će biti odiržan naredne godine u Njemačkoj, reprezentacija Velsa će na domaćem terenu ugostiti selekciju Hrvatske. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Vels: Poslednji voz za EURO

Vels je dobro počeo ove kvalifikacije, a u nedelju veče ga očekuje okršaj protiv možda i najkvalitetnijeg tima u ovoj grupi – Hrvatske.
Vels je obećavajući startovao u ovoj turi kvalifikacija. Velšani su ušli u “novu eru” bez dugogodišnje zvijezde Gereta Bejla i za sada im ne ide nimalo loše ali velike su šanse da ukoliko ne pobjede večeras, da svi dosadašnji rezultati neće biti dovoljni za plasman na EURO. Remi 1:1 u Hrvatskoj u martu sugerisao je da bi ova grupa mogla da ostane u gornjim ešalonima međunarodne scene, ali poraz kod kuće od Jermenije govori drugačije.
Reprezentacija koju predvodi selektor Rob Pejdž definitivno želi jedno od dva mjesta koja vode na kontinentalnu smotru, međutim u konkurenciji sa Hrvatskom i Turskom borba nije nimalo laka. Ipak, odmah na startu Zmajevi su iznenadili u Splitu i remizirali 1:1 sa najvećim favoritom Grupe D. Bili su Velšani u podređenom položaju sve do sudijske nadoknade kada su uspijeli da postignu taj jedan pogodak i osvoje prvi, objećavajući, bod u grupi. Nekoliko dana kasnije Vels nije bljesnuo protiv autsajdera iz Letonije, ali je na kraju dobio potrebna tri boda zahvaljujući minimalnom slavlju 1:0, te su 4 boda iz uvodna 2 meča bila i više nego zadovoljavajuća.
Imao je nakon toga Vels maltene zicer na domaćem terenu protiv reprezentacije Jermenije. Poznato je da Vels teško gubi utakmice na domaćem terenu i da su upravo tu padale neke od najvećih evropskih reprezentacija. Međutim sve se srušilo kao kula od karata, a 4 gola koja su im postigli Jermeni su poništila sve prethodne dobre rezultate. U narednom meču gostovali su u Turskoj gdje je bilo za očekivati da će teško doći do bodova, što se i obistinilo pošto su poraženi rezultatom 2:0. Prije nešto više od mjesec dana su slavili u gostima kod reprezentacije Letonije (0:2) pa su sa tom pobjedom ali i porazom Hrvatske u prošlom kolu od Turske, ostali u igri za plasman na EURO.
Trenutno su sa 7 osvojenih bodova na 4. mjestu na tabeli, 3 boda manje od Hrvatske i 6 manje od Turske, koja ima i utakmicu više. Ovaj meč će biti jedinstvena prilika da pokažu koliko mogu protiv jedne kvalitetne reprezentacije kakva je Hrvatska, a ovaj meč će ujedno i predstavljati prekretnicu o ovoj grupi.

Hrvatska: Poraz je nedopustiv

Reprezentacija Hrvatske je ove kvalifikacije započela upravo protiv današnjeg protivnika, a taj gol Velsa u poslednjim momentima meča na Poljudu, kao da je upalio alarm u taboru Vatrenih, pa su tako svakog narednog protivnika shvatili duplo ozbiljnije.
To govore i rezultati, jer su u naredna 3 meča upisali isto toliko pobjeda, a trijumf nad selekcijom Turske u gostima je bio ogroman motiv za dalji nastavak kvalifikacija. Nakon tog meča u Turskoj, na domaćem terenu su vrlo lako savladali reprezentaciju Letonije rezultatom 5:0, da bi prije nešto više od mjesec dana savladali veoma neugodnu selekciju Jermenije na strani.
U kvalifikacijama su redovno na manjem broju obrtaja, ali na velikim takmičenjima ne izostaju. I još osvajaju medalje. Dvije na prethodna dva Mundijala, pa velike halabuke i preispitivanja nema ni kada lošije odigraju. Zlatko Dalić ima ogroman kredit i ne troši ga u „malim“ utakmicama, kakva sa Jermenima u Jerevanu jeste bila.
A nakon svega toga došao je meč sa Turskom koju je reprezentacija Hrvatske dočekala u Osijeku pred oko 12 hiljada navijača. Veliki šok za Hrvate se dogodio u Osijeku. Poraženi su od Turske (0:1) u okviru šeste runde kvalifikacija, čime su izgubili prvo mjesto u grupi D i ugrozili direktan plasman na završni turnir u Njemačku.
Četa Vinčenca Montele pružila je izuzetno zrelu partiju, jednu od najboljih poslednjih godina i nanijela prvi neuspijeh Vatrenima u kvalifikacionim utakmicama posle ravno deset godina. Pogodak odluke dijelo je Bariša Jilmaza u 30. minutu utakmice.
Turci su zahvaljujući ovoj pobjedi izbili na prvo mjesto u grupi D. Trenutno imaju tri boda više od Hrvata, ali i lošiji međusobni skor (u Istanbulu bilo 2:0 za Dalićeve momke), a to u nekom konačnom poretku može da bude od značaja. Takođe, treba podvući da je Turska tri boda više sakupila iz šest mečeva, što je jedan više od Hrvatske. Bez obzira na to, bronzanima iz Katara je sada ugrožen direktan plasman u Njemačku. Večeras u Kardifu nipošto ne smiju da izgube od Velsa. Ne samo da bi ih Velšani na taj način sustigli, nego bi imali i bolji skor u međusobnim utakmicama. Ostali bi Hrvatima i nakon toga najlakši rivali do kraja (Letonija i Jermenija), međutim svakako da će pokušati da izbjegnu dramatičnu završnicu u društvu u kom su pred start takmičenja važili za apsolutne favorite.

Naš prijedlog

Favorit na ovom meču je selekcija Hrvatske za čiju pobjedu se plaća kvotom 1.90 u MozzartBet kladionici, dok se pobjeda domaćina plaća kvotom 4.05.

Iako je Hrvatska poražena u prošlom meču na domaćem terenu, mišljenja smo da na ovoj utakmici jednostavno neće smijeti izgubiti, a realno gledano dosta su kvalitetniji sastav. Prema tome predlažemo igru X2i0-2 po kvoti 1.95 u MozzartBet kladionici.

Za vas koji ganjate nešto veće kvote predlažemo igru 2i0-2 po kvoti 3.70 u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.