Meč dana tenis: Stefanos Cicipas – Karlos Alkaras: Grk juri prvu pobedu protiv Karlitosa!

Stefanos Cicipas i Karlos Alkaras će se sastati u okviru četvrtfinala Roland Garosa, a ovaj meč bi prema najavama trebalo da počne u 20 časova i 15 minuta. Napominjemo da su kvote i granice bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Stefanos Cicipas: Dobra forma!

Grčki teniser i bivši finalista Rolan Garosa Stefanos Cicipas je bio prvi teniser koji se plasirao u treće kolo grend slema u Parizu.
Cicipas je nakon dva sata i 46 minitu ostvario pobjedu nad Danijelom Altmajerom – 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 6:4), da bi nakon toga ubjedljivo savladao Žanga sa 0:3 u setovima.
Italijanska sudbina na Rolan Garosu je potom viđena u četvrtfinalu: Museti copy – Arnaldi paste. Dva dana, dva meča i dvije gotovo identične sudbine zemljaka sa Apeninskog poluostrva.
Nije identičan rezultat, ali je priča gotovo ista. Museti je imao 2:1 u setovima protiv Đokovića, momentum na svojoj strani, a onda je izgubio. Tako je i Mateo Arnaldi imao ukupno četiri set lopte da povede 2:0 protiv Stefanosa Cicipasa i – nije uspio. Na kraju je izgubio meč – 3:6, 7:6, 6:2, 6:2.
Žaliće Italijan za ovom šansom još dugo, jer je set i po potpuno nadigrao Cicipasa, dijelovalo je da ima otvoren put ka pobjedi, a onda kao da se uplašio tog uspijeha.
Posle brejka u drugom setu za 3:2 Arnaldi je sigurnom igrom došao do servis gema za osvajanje seta. Imao je 40:15, pa to ispustio, pa prednost posle „đusa“ i opet nije bilo dovoljno, nego je pretrpio brejk. U narednom gemu, na Cicipasov servis ponovo je Italijan došao do prilike, imao je prednost nakon 40:40 i opet ništa. U taj brejku Grk je bio bolji, psihološki jači (7:4) i tu je bio kraj.
Baš kao što se Museti slomio kada je Đoković napravio brejk u četvrtom setu i od njega se do kraja nije oporavio, tako je i Arnaldi potonuo posle drugog seta i na kraju čak rutinski izgubio.

Karlos Alkaras: Forma i nije nešto što obećava!

Ulivao je Karlos Alkaras strah u kosti pred prošlogodišnji Rolan Garos, činilo se da je najveći favorit za osvajanje drugog grend slema u sezoni, a onda je u polufinalu protiv Novaka Đokovića poklekao psihički i fizički i posle jedne od najčudnijih povreda u teniskom svijetu doživio krah i otvorio put Srbinu ka postajanju najtrofejnijeg u istoriji grend slemova. Došao je 21-godišnji Španac ponovo u Bolonjsku šumu, ali ovog puta ne ulivajući pređašnjim rezultatima toliki strah među rivale. Gubio je prethodnih mjeseci Alkaras od Nikolasa Đarija, Tijaga Monteira, Grigora Dimitrova i Andreja Rubljova, zadržao se samo na osvojenom Indijan Velsu i ostao od početka sezone zasijenjen prevashodno Janikom Sinerom.
Najprije je Grk uz minimalne poteškoće izašao na kraj sa talentovanim italijanskim teniserom Mateom Arnaldijem i osigurao plasman u četvrtfinale, da bi potom Alkaras za nešto više od dva sata bukvalno počistio sa terena Feliksa Ožea-Alijasima – 6:3, 6:3, 6:1.
Potpuna dominacija sjajnog Španca je bila viđena na terenu “Filip Šatrije”. Kanađanin je priprijetio jedino na startu meča kada je i uzeo jedini brejk. Međutim, već u narednom gemu Alkaraz pravi ribrejk, a potom u osmom gemu lomi otpor rivala za osvajanje prvog seta.
Ože-Alijasim je imao nekoliko brejk prilika u narednom periodu igre, ali ih je sve ispustio što nije moglo da prođe nekažnjeno. Sve je bilo gotovo kada je trenutno 21. igrač svijeta propustio tri vezane prilike da osvoji Alkarasov servis gem.
Od tada je nastupila potpuna dominacija Španca koji drugi set dobija istim rezultatom kao i prvi, a potom u trećem vrlo brzo stiže do 5:0 što je bio kraj svih nadanja.
Inače, Alkaras i Cicipas su se dosada pet puta sastali u karijeri, i svih pet okršaja su pripala Špancu.

Naš prijedlog:

Karlos Alkaras kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njegov trijumf je 1.23 u MaxBet kladionici. Trijumf Cicipasa plaća se kvotom 4.20.

Za očekivati je da gledamo jedan neizvjestan i veoma dinamičan duel, a vjerujemo da će Cicipas biti posebno motivisan da ostvari prvi trijumf protiv Alkarasa i tako obezbijedi sebi plasman u polufinale Roland Garosa. Naš prijedlog je igra UG+ (granica 33.5) po kvoti 1.65 u MaxBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će u prvom setu biti viđeno više od 9 gemova, a kvota na igru 1S-UG+ (granica 9.5) plaća se kvotom 1.75. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pokušate sa trijumfom Grka po kvoti 4.20 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.