Tip dana: Barselona – Valensija: Mogu li “slepi miševi” ozbiljnije da ugroze Barsu?

Ovog vikenda je na programu 22. kolo španske La Lige a svakako da se derbi kola igra na Nou Kampu gde fudbaleri Barselone dočekuju Valensiju.
Duel ove dve ekipe je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Barselona: Perfektna sezona za sada!

Veliko je pitanje da li fudbaleri Barselone u ovom trenutku imaju ozbiljnu konkurenciju u Španiji. Naime, ova ekipa se posle 21-og odigranog kola nalazi na liderskoj poziciji na tabeli uz čak pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid. Iako u prošlom kolu izabranici Ernesta Valverdea nisu blistali, ipak su došli do veoma značajne pobede na teškom gostovanju kod Đirone koja igra odlično na svom terenu. Najzaslužniji za to je bio ko bi drugi nego Leo Mesi koji se vratio u tim posle povrede.
Sredinom nedelje je Barsa igrala i revanš meč četvrtfinala španskog Kupa u kom su jurili prednos Sevilje od dva gola razlike, međutim izabranici Ernesta Valverdea su bez previše muke dobili taj meč i to vrlo ubedljivo sa čak 6:1, iako su gosti iz Andaluzije promašili penal u tom meču pri rezultatu 1:0 za tim za Katalonije. Treba dodati i da su pre tog meča sa Seviljom fudbaleri Barselone jurili prednost i protiv Levantea koji je takođe imao prednost posle prvog meča, ali je u revanšu ekipa sa Nou Kampa pokazala pravo lice i ubedljivo slavila u tom meču.
Ono što bi potencijalno mogao da bude veliki problem za Barselonu u ovom meču je neigranje Busketsa koga bi trebalo da zameni Arturo Vidal.

Valensija: Sjajna forma “slepih miševa”!

Nisu na najbolji način fudbaleri Valensije startovali u ovom šampionatu i imali su dosta dugo velikih problema. Istina je da su retko gubili, ali praktično da nisu ni pobeđivali već su uglavnom mečevi ove ekipe u španskoj La Ligi završavani remijem. I pored te loše igre u tom periodu fudbalerima Valensije je zamalo izmakao plasman u osminu finala Lige šampiona, pa će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope gde takođe imaju velike ambicije.
U poslednje vreme je tim sa Mestalje konačno počeo da pruža onakve partije kakve smo navikli od njih da gledamo i već su došli do odličnog sedmog mesta na tabeli, iako su pre samo nekoliko kola bili u donjem delu tabele. U prošlom kolu su “slepi miševi” na svom terenu odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone i došli do pobede protiv Viljareala kom praktično gori pod nogama, pa je utom trijumf ekipe sa Mestalje i veći.
Pre toga su ostvarili veliki trijumf na gostovanju u Vigu, iako je Selta prva došla do vođstva na tom meču, do kraja su ipak fudbaleri Valensije uspeli da naprave preokret. Da ova ekipa Valensije ima karakter i te kako smo videli u revanš meču španskog Kupa Kralja kada su u dubokoj sudijskoj nadoknadi postigli dva gola i tako uspeli da stignu i prestignu prednost Hetafea iz prvog meča i plasiraju se u polufinale Kupa.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, ovo su vrlo verovatno i dve ekipe koje se trenutno nalaze u najboljoj formi u španskom prvenstvu pa nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl na ovom meču. Barsa ima čak pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid dok Valensija juri šestu poziciju koja naredne sezone donosi učešće u Ligi Evrope što je vremenom postao glavni cilj ove ekipe.
Izabranici Ernesta Valverdea će imati poprilično težak zadatak, ali ipak su favoriti na ovom meču jer na svom terenu igraju praktično bez greške. Treba očekivati jedan poprilično efikasan meč pa vam predlažemo da pokušate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89. Nema sumnje da će i ekipa sa Mestalje uspeti da postigne gol na ovom meču pa vam savetujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Za kraj, savetujemo vam na ovom meču odigrate igru 1&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa dosta dobrom kvotom 2.44.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.