TIP DANA: Holandija – Turska: Lale protiv oslabljenih Turaka ciljaju polufinale!

Holandija i Turska će u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva odigrati u najavi jedan veoma zanimljiv duel na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Holandija je ubjedljivo u osmini finala slavila protiv hrabrih Rumuna sa 0:3, dok je Turska odigrala najbolju utakmicu na dosadašnjem turniru i eliminisala Austriju sa 1:2. Utakmica je na programu od 21 čas, a pravdu na ovoj utakmici dijeliće iskusni Francuz Klermon Turpan.

Holandija: Očekivano su favoriti!

Možda Kodi Gakpo još nije dosegao visine Denisa Bergkampa, Robina Van Persija, Ruda Van Nistelroja, pitanje je da linće ikada i postati igrač takve klase, ali je u jedno već sada izrastao – u istinsku amajliju aktuelne generacije holandskog državnog tima i predvodnika stremljenja ka ponavljanju uspijeha iz 1988. godine. Napadač Liverpula je posle prodora po lijevoj strani i udarca sa nešto manje od 15 metara iskosa doveo Lale u vođstvo i tako postao tek četvrti igrač na turniru sa tri data gola, a onda je u finišu utakmice ukrao loptu na gol-aut liniji pored smetenog Radua Dragušina i asistirao Donjelu Malenu za potvrdu prolaska u prvo četvrtfinale Evropskog prvenstva za Holandiju od 2008. godine. Interovo krilo je u nadoknadi vremena pretrčao skoro pola terena i posle solo-prodora savladao Florina Nicu za potonuće Rumunije.
Svega desetak minuta trajalo je pokazivanje zuba velikom favoritu, pritisak pod kojim je golman Holandije Bart Ferbrugen čak bio primoran da izbacuje loptu u aut. Nalet viđen na startu podsjećao je na prepad kojim je Rumunija nasrnula na Ukrajinu u prvom kolu grupne faze, ali se ispostavilo da je sve završeno na tome. Čim je ekipa Ronalda Kumana zagospodarila posijedom lopte i počela da plete mrežu pred protivničkim golom, uslijedila je i kapitulacija momaka sa Karpata. Kodi Gakpo je još jednom nastavio da dokazuje da je rođen za velike turnire. Uzdanica Liverpula dao je 12. pogodak u dresu reprezentacija, a impresionira statistikom, po kojoj je sve je dao na takmičarskim utakmicama, a šest na Svjetskim ili Evropskim prvenstvima.
Vjerovatno bi ples po terenu Kodija Gakpa bilo previše uporediti s onim Marka Van Basten od prije 36 godina, ali je po još jednom parametru momak porijeklom iz Togoa postao nešto najbliže velemajstoru svjetskog fudbala iz poslednje četvrtine 20. vijeka. Prilikom asistencije za gol Donjela Malena u 83. minutu, Gakpo je postao najmlađi igrač Holandije koji je zabilježio gol i asistenciju u utakmici nokaut-faze još od Van Bastena 1988. Nije to slučajno i implicira mogućnost da Gakpo zaista bar po urađenom u dresu reprezentacije dostigne visine legendarnih asova kakve je Holandija kroz istoriju imala.
Holandija je uz ubjedljivu pobjedu došla do osam najboljih, a ruku joj ide i kostur, pošto će u četvrtfinalu na oslabljene Turke. Dalje ukrštanje u polufinalu vodi Lale na Engleze ili Švajcarce.

Turska: Dosta igrača neće imati pravo nastupa večeras!

Priredili su nam istinski spektakl u Lajpcigu reprezentativci Turske i Austrije. Malo je nedostajalo da na Red Bul areni dobijemo i dodatnih 30 minuta igre, možda i jedanaesterce… Bila je Austrija tako blizu da izvuče živu glavu. Mnogi će se saglasiti da je izgledom na terenu u drugom poluvremenu to i zaslužila, ali nije joj dao Mert Gunok! Spektakularnom intervencijom, najboljom i de fakto najvrijednijom u dosadašnjem toku Eura, turksi golman sačuvao je u četvrtom minutu nadoknade vremena svom timu prolaz u četvrtfinale kontinentalne smotre, prvo za Tursku od 2008. godine kada je dobacila među četiri najbolja tima.
Samo dvadesetak sekundi nakon što je Bariš Alper Jilmaz propustio priliku da minut prije isteka predviđenog sudijskog dodatka stavi tačku na plasman Turske dalje i zakazivanje okršaja sa Holandijom, Austrijanci su se dali u poslednji napad. Visoku loptu podignutu u šesnaesterac rivala, pojurio je Kristof Baumgartner, vinuo se u nebesa i zahvatio loptu glavom. Nije moglo nezgodnije za Gunoka jer se lopta odbila od travu, ali taj detalj učinio je odbranu još senzacionalnijom.
Zato turski narod širom Njemačke (a tamo ih je prema popisu iz 2020. godine bar 7 miliona), kao i u matici slavi golmana Bešiktaša, naravno i dvostrukog strijelca Meriha Demirala.
Dvostruki strijelac Turske u pobjedi nad Austrijom je i zvanično proglašen krivim za nepoštovanje pravila i principa ponašanja jer je golove proslavljao simbolom “sivih vukova” koja se smatraju ekstremističkom desničarskom ideologijom i zabranjeni su u zemljama Zapadne Evrope. Zbog kontroverzne proslave, Demiralu je UEFA juče odredila suspenziju od dva meča neigranja na Evropskom prvenstvu.
Turci izazivaju Holandiju i vjeruju da će se 2008. ponoviti i da će se ponovo boriti za medalju.

Naš prijedlog:

Holandija očekivano kao veliki favorit ulazi u ovaj duel, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.65 u MaxBet kladionici. Trijumf Turske plaća se kvotom 5.70, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.20.

Turska će poprilično oslabljena ući u ovaj susret i mišljenja smo da u takvom omjeru snaga jednostavno nemaju velike šanse na ovoj utakmici. Holanđani imaju snažan sastav i izgledaju veoma dobro, pa vam shodno tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.65 u MaxBet kladionici. Turska odbrana se nije proslavila na ovom prvenstvu, do sada su na svakoj utakmici primili makar po jedan gol, a Holandija bi po nama vrlo lako mogla do 2 gola. Kvota na igru T1 2+ iznosi 1.71, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom ‘Penal na utakmici’ po kvoti 2.95 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.