Tip dana košarka: Francuska – Nemačka: Domaćin bi preko šampiona sveta do prvog mesta u grupi!

Domaćin Olimpijskih igara Francuska će u okviru poslednje utakmice grupne faze košarkaškog turnira, koplja ukrstiti sa aktuelnim prvakom svijeta – selekcijom Njemačke. Obje selekcije su ostvarile plasman u narednu rundu takmičenja, a ovaj duel će odlučiti ko će kao prvoplasirani na nešto lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Utakmica je na programu od 21 čas.

Francuska: Domaći teren bi mogao da donese prednost!

Blizu, baš blizu bili su Japanci od toga da režiraju jednu od najvećih senzacija u novijoj istoriji košarkog turnira na Olimpijskim igrama. I to ni manje ni više nego protiv domaćina Francuske, jednu od ekipa smještenih u širi krug kandidata za osvajanje medalje. A, opet, azijska selekcija, iako je gotovo čitavu poslednju četvrtinu igrala bez najboljeg igrača Ruija Hačimure, natjerala ih je da strijepe do poslednje sekunde, imala 16 sekundi prije kraja četiri poena prednosti, dvije sekunde prije kraja i šut za pobjedu, ali… Nije uspijela da zada završni udarac Trikolorima.
Selekcija Vensana Kolea je zahvaljujući poenima Metjua Strezela, do kojih je došla uz sudijsku pomoć, izbjegla poraz i meč odvela u produžetke, a tamo dotukla hrabre Japance, koji su u dodatnih pet minuta ostali bez goriva – 94:90.
Ključni detalj odigrao se na 11 sekundi prije kraja, kada je pomenuti Strezel posle finte šuta ispalio trojku u trku (i pogodio), a Juki Kavamura, najefikasniji pojedinac meča, pokušao da ga spriječi i tada ga faulirao, makar prema procijeni glavnog arbitra iako je utisak da do kontakta nije ni došlo. Strezel je pogodio sa distance, potom bio miran i sa linije slobodnih bacanja i tako svom timu donio izjednačenje. Ne i mir pošto je Japan imao poslednji napad, ali je odlično raspoloženi Kamavura promašio šut za pobjedu dvije sekunde prije kraja te se otišlo u produžetke.
Tamo već nije bilo drame. Japanci u uvodnih tri i po minuta nisu uspijeli da dođu do poena što su Francuzi uspijeli da iskoriste napravivši već u prvoj polovini produžetka seriju 8:0 pa se već tada dalo naslutiti da će domaćin ipak doći i do druge pobjede u grupi.
Kod Francuza su se istakli Viktor Vembanjama sa 18 poena, 11 uhvaćenih lopti i šest dodavanja, Strazel je dodao 17 poena, a dvocifreni su bili još Ivan Furnije sa 14, odnosno Geršon Jabusele sa 13. Rudi Gober je ubacio sedam koševa, ali i zabilježio 15 skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Njemačka: Šampioni opravdavaju očekivanja barem za sada!

Nije svjetski šampion dopustio iznenađenje. Košarkaši Njemačke su posle dva kola zadržali maksimalan učinak na Olimpijskim igrama pošto su savladali selekciju Brazila sa 86:73 (22:10, 18:30, 20:11, 26:22) i time obezbijedili prolaz u četvrtfinale.
Pobjednički tim je do novog tijumfa predvodio ko drugi do Denis Šreder koji je utakmicu okončao sa 20 poena i šest asistencija, dok su odlični bili i Franc Vagner sa 17 te novi košarakš Partizana Isak Bonga koji je brojao do 15 poena. U redovima poraženih je sjajan bio plej Crvene zvezde Jago dos Santos koji je uz 18 poena podijelio i osam dodavanja.
Dobru partiju su prikazali izabranici Ace Petrovića. Pogotovo su bili upečatljivi u drugoj dionici u kojoj su ubacili čak 30 poena i tako na veliki odmor otišli sa poravnatim rezultatom (40:40). Uspijeli su da u drugih deset minuta nadoknade furiozni start Pancera koji su na pogon Šrudera brzo stekli dvocifreni plus (22:10).
Ipak, ulazak u drugo poluvrijeme je potpuno pripao Herbertovim izabranicima koji su podigli nivo igre i uspijeli da u odlučujući period igre uđu sa sigurnijom razlikom, onom koja im je dopuštala da budu nešto rasterećeniji.
Mirno, i bez ikakvih problema su priveli meč kraju. Ključan period je bio onaj po povratku sa 15-minutnog odmora. Tada su Njemci napravili ključnu razliku i posle Japana, upisali još jedan siguran trijumf.

Naš prijedlog:

Njemačka kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.70 u MaxBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 2.50 u istoj kladionici.

Biće ovo duel dvije sjajne selekcije i mišljenja smo da ćemo istinski uživati u ovoj utakmici. Ovde vidimo veliki broj poena na meču, pa vam shodno tome predlažemo igru UP+ (granica 160.5) po kvoti 1.75 u MaxBet kladionici. Iako Francuzi nisu favoriti u ovoj utakmici mišljenja smo da će uz pomoć huka sa tribina uspijeti da neutrališu udarne igre Njemačke i trijumfuju. Kvota na trijumf Francuske je kao što smo već spomenuli 2.50, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom 1&UP+ po kvoti 4.40 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.