Najava i analiza: Serija A, 1. kolo: Počinje fudbal na Čizmi!

Od subote su na programu mečevi prvog kola italijanske Serije A. U prvom kolu neće biti nekog većeg derbija, ali je opšti utisak da nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva.
Aktuelni šampion Inter će na premijeri gostovati na Marasiju kod neugodne Đenove, koja je prošle sezone igrala dosta dobro na domaćem terenu. Interov gradski rival Milan će na svom stadionu ugostiti Torino, u meču u kom Rosoneri ne bi smeli da imaju previše problema. Stara dama će u poslednjem meču prvog kola ugostiti Komo, koji ima velike ambicije u ovogodišnjem izdanju Serije A, o čemu najbolje svedoči i angažovanje nekoliko zaista vrhunskih fudbalera. Aktuelni osvajač Liga Evrope – Atalanta, već u prvom kolu putuje na veoma teško gostovanje na jug Italije gde će im protivnik biti Leće. Možda i najzanimljiviji duel prvog kola se igra na Enio Tardiniju, gde će Parma, koja se nakon nekoliko sezona u Seriji B vratila u elitni rang italijanskog fudbala, ugostiti Fiorentinu, koja je dva puta zaredom poražena u finalima Lige konferencija, ali i pored toga klub iz Firence ponovo ima evropske ambicije. Roma će u prvom kolu na teško gostovanje kod Kaljarija, dok njen gradski rival Lacio ne bi smeo da ima previše problema na domaćem terenu protiv Venecije. Napoli koji je ovog leta preuzeo Antonio Konte u prvom kolu gostuje kod neugodne Verone, dok će Bolonja, koja je prošle sezona igrala na veoma visokom nivou o čemu svedoči plasman u Ligu šampiona, ugostiti Udineze. Za kraj, Empoli će u subotu u večernjem terminu ugostiti nimalo naivnu Moncu, iza koje su dve sjajne sezone.
Utisak je da je Inter i ovog puta glavni favorit za Skudeto, pošto Neroazuri u novu sezonu ulaze sa praktično nepromenjenim timom, a na sve to je ovaj klub doveo i nekoliko odličnih pojačanja. Veliko je pitanje ko će timu iz grada mode biti glavna konkurencija, ali opšti utisak je da će to ponovo biti ekipe Milana i Juventusa, iako je veliko pitanje koliko može Napoli na klupi sa Konteom, koji je iz svake ekipe koju je do sad vodio izvukao maksimum. Atalanta, Roma i Lacio su glavni kandidati za plasman u Ligu šampiona, mada je utisak da bi klub iz Bergama mogao da se uključi i u borbu za Skudeto. Naravno, od pretendenata za elitno klupsko takmičenje ne smemo zaboraviti ni Fiorentinu, a potencijalna prijatna iznenađenja šampionata bi sasvim sigurno mogli da budu Komo, ali i Parma, i na prvi pogled je utisak da ova dva kluba neće imati problema oko opstanka u društvu najboljih.
Kako sada stvari stoje, glavni kandidati za selidbu u niži rang biće Venecija, Empoli, Kaljari, Leće i Verona, dok se Torinu, Udinezeu i Monci predviđa sredina tabele.
Zbog velikih vrućina na Apeninima se svi mečevi prvog kola igraju u večernjim terminima, što će biti slučaj sve do polovine septembra i mečeva četvrtog kola elitnog ranga italijanskog fudbala.

Đenova – Inter – 2 @ 1.62 u Mozzartbet

Đenova je prošle sezone ostvarila primarni cilj, a to je bio naravno opstanak u društvu najboljih, i sva je prilika da će tim sa Marasija imati potpuno iste ciljeve i ovog puta, a na osnovu aktivnosti u letnjem prelaznom roku, slobodno možemo reći da će to biti dosta težak zadatak. Pre svega, klub su napustili verovatno i dvojica najboljih fudbalera iz prošle sezone, Retegi koji je prešao u Atalantu, i golman Martinez koji će karijeru nastaviti u Interu. Međutim, vrlo lako se može desiti da to nije sve i da će sjajni Gudmunson u smiraj prelaznog roka napustiti Đenovu. Najveće pojačanje je bez ikakve sumnje dolazak Vitinje iz Marseja, ali ne treba izostaviti ni dolaske de Vintera iz Juventusa, ali i Torsbija iz Union Berlina. Ipak, generalno gledano, a pod uslovom da i Gudmunson napusti klub, deluje da je Đenova dosta slabija nego prošle sezone, pa je pred Albertom Đilardinom pakleno težak zadatak.
Inter je kao što je to svima poznato prošle sezone bez većih problema stigao do Skudeta, i na samom startu je utisak da su Neroazuri ponovo glavni favoriti za naslov šampiona Italije. Okosnica šampionskog sastava je sačuvana, a na sve to je ovaj tim angažovao Zelinskog i Taremija, a da stvari budu još bolje, tim iz Milana za njihovu slobodu nije platio niti jedan evro. U međuvremenu je Fratezi otkupljen od Sasuola u transferu vrednom 29 miliona evra, ali i Karlos Augusto, za čiju slobodu su Neroazuri Monci platili 13 miliona evra. Pomenuli smo već da je iz Đenove stigao golman Martinez koji će pojačati konkurenciju Zomeru koji u decembru ulazi u svoju 36. godinu.
Što se samog meča tiče, Đenovljani su prošle sezone igrali dosta dobro na domaćem terenu, ali je utisak da je Inter ipak veliki favorit, pa vam bez mnogo razmišljanja savetujemo da se oprobate sa 2, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.62 u Mozzartbet.

Parma – Fiorentina – GG @ 1.68 u Maxbet

Parma se nakon nekoliko sezona provedenih u drugom po kvalitetu rangu italijanskog fudbala, ove sezone vratila u Seriju A. Za one nešto mlađe ljubitelje fudbala na Apeninima, Parma je tim koji je dva puta dolazio do trofeja u Ligi Evrope, a krajem devedesetih su popularne Mlekadžije bile redovan učesnik Lige šampiona. Na kraju prošle sezone je ova ekipa stigla do prvog mesta na tabeli Serije B, i konačno ostvarila svoj davnašnji cilj. Ako se osvrnemo na aktivnosti ovog kluba u letnjem prelaznom roku, pre svega moramo reći da je sačuvana okosnica pobedničkog tima iz prošle sezone, uz konstataciju da su klub stigli pre svih dojučerašnji golman Sent Trudena, Zion Suzuki koji je belgijskom klubu plaćen 7.5 miliona evra, a pored njega treba pomenuti i dolazak Kanselijerija koji je stigao na pozajmicu iz Lacija, ali i na Almkvista i Valerija koji su došli u besplatnim transferima.
Fiorentina je nažalost drugu godinu zaredom poražena u finalu Lige konferencija, mada je generalni utisak da je sezona bila izuzetno uspešna. Ovog puta će Viola napasti Ligu Evrope, a iza tima iz Firence je barem za sada jedan sjajan prelazni rok, pošto su novi članovi ovog kluba postali De Hea, Kean, Ričardson, Kolpani i Valentini. Od odlazaka treba pomenuti prelazak Nikole Milenkovića u Notingem Forest, gde je Viola prihodovala skoro 15 miliona evra, a klub su u međuvremenu napustili i Bonaventura, Kastrovili, Dankan i Kokorin. Promena se dogodila i na klupi, pošto je Fiorentinu nakon nekoliko uspešnih godina u Monci preuzeo Rafaele Paladino i sigurno je da je pred nekadašnjim fudbalerom Juventusa, ali i Parme veoma težak zadatak.
Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom izuzetno teškom duelu za prognoziranje, uz konstataciju da će Parma sasvim sigurno napasti od prvog minuta, jer realno, tim sa Enio Tardinija nema šta da izgubi na ovom premijernom meču u sezoni. Najrealnije je da i jedni i drugi postignu makar po jedan gol, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.68 u kladionici Maxbet.

Milan – Torino – 1 @ 1.70 u Superbet

Milan je prošlu sezonu završio na drugom mestu na tabeli, iza Intera, ali to nije bilo dovoljno za produžetak saradnje sa Piolijem, koji je napustio klub, a na njegovo mesto stigao je Paulo Fonseka, koji je u poslednjem kolu Lige 1 ostao bez već viđenog plasmana u Ligu šampiona, do koje će ovaj klub morati preko kvalifikacija. Pre svega moramo napomenuti da su Rosoneri blistali u pripremnom periodu, pošto je ova ekipa savladala timove poput Reala, Mančester sitija ali i Barselone, uz konstataciju da nekadašnji šampion Evrope bio dosta aktivan i u prelaznom roku.
Kao najveće pojačanje u klub je stigao Alvaro Morata, u transferu vrednom 13 miliona evra, a pet miliona evra više Rosoneri su platili Salcburgu za usluge Strahinje Pavlovića, iza kog je odlično Evropsko prvenstvo, u kom se Srbija nažalost ponovo nije proslavila. Pored toga, pre samo nekoliko dana u klub je iz Totenhema stigao Emerson Rojal, u transferu vrednom 15 miliona evra, pa ako izuzmemo Moratu deluje da su se Rosoneri najviše pojačali u zadnjoj liniji tima, koja ruku na srce i jeste bila jako kritična prošle sezone. Atalanta je za 22 miliona evra otkupila De Katelara, a klub su napustili i Žiru, Kjer, Krunić, Mirante, Origi i Kaldara.
Torino godinama unazad prvenstvo završava na sredini tabele, što je bio slučaj i prošle sezone i nikako popularni Bikovi da naprave iskorak i dođu do plasmana u neko od evropskih takmičenja. Veliko je pitanje da li će Torino uspeti da zadrži Ilića u svojim redovima, pošto za srpskog reprezentativca vlada ogromno interesovanje širom Evrope, uz konstataciju da je klub već napustio Bonđorno, koji je prešao u Napoli u transferu vrednom 35 miliona evra, kao i Rodrigez koji karijeru nastavlja u Betisu. U međuvremenu je otkupljen Zapata od Atalante, a klub su još pojačali i Če Adams, Koko i Masina.
Sve osim pobede domaćina bi predstavljalo ogromno iznenađenje, pa savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.70 u Superbetu.

Empoli – Monca – 3+ @ 2.15 u King

Empoli se prošle sezone u poslednjem kolu spasao ispadanja iz Serije A, i to pošto je klub iz Toskane u poslednjem kolu na svom stadionu savladao Romu sa 2:1, a pobedonosni pogodak je domaća ekipa postigla u trećem minutu sudijske nadoknade što je bio povod za ogromno slavlje na tribinama.
Ne treba biti previše pametan pa istaći da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, samo se čini da će to ovog puta biti još teži zadatak nego prošle sezone.
Ono što je veoma interesantno je da tim iz Toskane za dovođenje novih fudbalera nije potrošio niti jedan evro, pošto je ovaj klub uglavnom dovodio igrače koji su bez ugovora, i upravo takva ambicija čelnih ljudi kluba nam i govori da je Empoli jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang.
Što se tiče Monce, ova simpatična ekipa je pre svega ostala bez trenera, pošto će Rafaele Paladino karijeru nastaviti u Fiorentini i to nakon dve izuzetno uspešne sezone u kojima se niti jednog trenutka opstanak u elitnom rangu italijanskog fudbala nije dovodio u pitanje.
Što se tiče prelaznog roka, Monca je ovog leta u klub dovela nekoliko veoma zanimljivih fudbalera poput Sensija, Maldinija, Forsona i Picinjaka, za čiju slobodu nije plaćen niti jedan evro, a jedini trošak predstavljao je dovođenje Kirijakopulosa iz Sasuola, koji je plaćen tri miliona evra. Ipak, dobro je ovaj klub zaradio na prodajama Augusta, De Gregorija i Kolpanija, a čini se da Monca ni ovog puta ne bi smela da ima problema oko opstanka u Seriji A, što se ne može reći i za njihovog rivala na ovom susretu.
Poznato je da su nam mečevi Monce prošle sezone uglavnom donosili dosta pogodaka, pogotovu oni na strani, pa vam hrabro preporučujemo da i ovog puta vaš fokus usmerite na golove, odnosno igru 3+ za koju je kladionica King pripremila koeficijent 2.15.

Bolonja – Udineze – GG @ 2.05 u Maxbet

Iza Bolonje je nestvarna sezona pošto je ova ekipa mimo svih očekivanja izborila plasman u Ligu šampiona. Od prvog do poslednjeg kola su fudbaleri ove ekipe znali šta žele, uz napomenu da je za sve to najzaslužniji Tijago Mota, koji je u međuvremenu prešao u Juventus.
Pored njega, klub je napustio Zirkze koji je u transferu vrednom 42 miliona evra pojačao Mančester junajted, dok je Kalafiori koji je blistao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj prešao u Arsenal, i za njegovu slobodu Bolonja je inkasirala 45 miliona evra. Na sve to je i Inter otkupio Marka Arnautovića, pa dolazimo do zaključka da je ovosezonski predstavnik Italije u elitnom klupskom takmičenju od prodaje samo ove trojice fudbalera prihodovao oko 100 miliona evra. Što se tiče pojačanja, u klub su tokom leta stigli Kambijagi, Dalinga, Holm, Erlić, Miranda, Frojler i Odgard, a Tijaga Motu je na klupi nasledio Vinčenco Italijano, koji je dve godine zaredom doveo Fiorentinu do finala Lige konferencija i nažalost oba puta doživeo poraz.
Udineze je prošle sezone pobedom u poslednjem kolu na gostovanju kod Frosinonea, i to u direktnom duelu za opstanak uspelo nekako da sačuva prvoligaški status, a veliko je pitanje koji su krajnji dometi kada je ova sezona u pitanju.
Tokom leta se u klub vratio Aleksis Sančez i svakako da to predstavlja najveće pojačanje za popularne Zebre iz Udina, a pored njega uprava ovog simpatičnog tima je angažovala i Lorenca Luku, Pizara, Ekelenkampa i Karlstroma, sve uslovno rečeno igrače ispod radara. Ipak, Udineze je prihodovao 18 miliona evra na prodajama Martinsa i Valasa, koji nastavljaju karijeru u Brazilu, tačnije u Botafogu i Kruzeiru, dok je Roberto Pereira u besplatnom transferu pojačao grčki AEK.
Opšti utisak je da je Bolonja favorit na ovom duelu, ali se nekako čini da je realnije da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak zbog čega savetujemo igru GG uz kvotu 2.05 u Maxbetu.

Verona – Napoli – 2 @ 1.87 u Primobet

Verona je godinama unazad redovni učesnik elitnog ranga italijanskog fudbala, a na kraju prošle sezone je ova ekipa uspela ponovo da izbori opstanak. I pored nešto slabijeg starta prvenstva, tim iz grada ljubavi je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije, i obezbedio novu sezonu u Seriji A.
Tokom leta je ovaj klub ostao bez svojih bočnih igrača Kabala i Noslina, koji su nastavili karijeru u Juventusu, odnosno Laciju, a u međuvremenu je uprava Verone dovela i nekoliko veoma zanimljivih fudbalera. Pre svih tu mislimo na Serdara koji je stigao iz Herte i od koga se očekuju dosta dobre partije na sredini terena, a treba pomenuti i dolaske Čačue, koji će pojačati desni bok, kao i Tengšteda koji u Italiju dolazi iz Benfike, i to na jednogodišnju pozajmicu. Ipak, veliko je pitanje koliko je Verona jača ili slabija nego što je to bio slučaj prošle sezone, pa nije isključeno da tim iz grada ljubavi ponovo vodi veliku borbu za opstanak.
Napoli je pre svega tokom leta angažovao novog trenera, i to ni manje ni više nego Antonija Kontea. Možda su se očekivala zvučnija imena na stadionu “Diego Armando Maradona” ali za sada su Napolitanci u svoje redove doveli samo Spinacolu i Bonđorna, mada ne treba zaboraviti ni Rafu Marina za čiju slobodu je Real Madridu plaćeno 12 miliona evra. Odlazak koji je svima u klubu dosta teško pao je svakako transfer Zelinskog u Inter, pošto je poljski reprezentativac godinama unazad bio alfa i omega kluba sa juga Italije. Nedavno je Konte izjavio da Osimen i Kvarackelija ostaju u ovom klubu, pa ako tako bude, a uz dosta pojačanu zadnju liniju tima sa dolascima Bonđorna i Spinacole, a pod patronatom pomenutog italijanskog stručnjaka, deluje čak da bi Napolitanci mogli da se umešaju u borbu i za Skudeto, do kog je ova ekipa i stigla pre dve sezone, i to mimo svih očekivanja.
Svakako preduslov za tako nešto su pobede na ovakvim gostovanjima, a kada se sve sabere i oduzme, deluje da bi puleni Antonija Kontea i mogli sezonu da otvore sa tri boda na teškom gostovanju, zbog čega vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.87.

Kaljari – Roma – 3+ @ 1.90 u Superbet

Kaljari je u svojoj povratničkoj sezoni u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala uspeo da obezbedi opstanaka, a ključni detalj desio se na dva kola pre kraja šampionata, kada je ova ekipa slavila kod već prežaljenog Sasuola sa 0:2. Bila je to i poslednja utakmica u karijeri za legendarnog Klaudija Ranijerija koji je otišao u penziju, a novi trener popularnih Sarda je u međuvremenu postao Davide Nikola, koji je poznat po tome što uglavnom negde na sredini sezone preuzima ekipe koje su već viđene u Seriji B, i na kraju po nepisanom pravilu njegovi timovi uvek opstanu u eliti.
Tokom leta je ovaj klub pojačao duo iz Atalante – Zortea i Pikoli, a pored njih su na Sardiniju još stigli i Luperto i Felisi. Ipak, u Atalantu je otišao odlični Sulemana, dok je u transferu vrednom 8 miliona evra, Dosena pojačao redove novajlije Koma.
Što se tiče Rome, slobodno možemo reći da smo po preuzimanju De Rosija očekivali dosta više, a na kraju je klub iz prestonice Italije ponovo izvisio za Ligu šampiona. Bilo kako bilo, tokom leta je uprava Vučice dovela nekoliko vrhunskih fudbalera, ali i dalje se najveći znak pitanja postavlja u vezi statusa Paula Dibale, koji bi po poslednjim informacijama mogao da napusti Romu u smiraj prelaznog roka i nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji. Spinacola je pojačao Napoli, a pored njega klub su napustili i Beloti, Ouar i Solbaken. U suprotnom pravcu su stigli Dovbik, Soule, Le Fe, Anhelinjo i Dal, čime je znatno podmlađena ekipa, međutim, deluje da će Rimljani imati ogromnih problema u organizaciji napada ako klub napusti Dibala, što je skoro pa izvesno.
Retko kada se Roma proslavi na premijeri šampionata, a na sve to Kaljari godinama unazad igra dosta dobro na svom terenu, gde ovaj tim retko gubi, čak i u mečevima protiv italijanskih velikana.
Najbolje je da zanemarite prognoziranje konačnog ishoda ovog duela, uz konstataciju da se na Sardiniji očekuju golovi pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 1.90 u Superbetu.

Lacio – Venecija – 1 @ 1.55 u Mozzartbet

Lacijali imaju veoma visoke ambicije ove sezone, međutim, mora se reći da je ovaj tim tokom leta doživeo veliku rekonstrukciju.
Pre svega, na klupu ovog tima je seo Marko Baroni što je sasvim sigurno bilo ogromno iznenađenje, pošto se radi o čoveku koji je od značajnijih klubova u Italiji vodio Veronu, Leće i Ređinu.
Klub su u međuvremenu napustili Imobile i Luis Alberto, praktično dva najbolja fudbalera duži niz godina, a pored njih su prestonicu napustili još i Kamada, Rovela, Kanselijeri i golman Maksimijano koji je u transferu vrednom 8 miliona evra pojačao špansku Almeriju. Svakako bilo je i nekoliko veoma zanimljivih dolazaka, a najzvučnija imena su Nunjo Tavareš i Gaetano Kastrovili. Uprava kluba je odlučila i da otkupi Genduzija, a od novih pojačanja treba pomenuti i Čaunu i Noslina, koji su stigli iz Salernitane, odnosno Verone. U pripremnom periodu su Lacijali odigrali sedam mečeva i nisu doživeli niti jedan poraz, što će svakako dosta značiti i na psihološkom planu.
U goste im u pvom kolu stiže novajlija Venecija, koja je po našem mišljenju možda i glavni kandidat za selidbu u niži rang. Ekipu sa klupe predvodi Di Frančesko, a ako bacimo pogled na roster, utisak je da se radi o uglavnom drugoligaškim igračima. Najveće pojačanje svakako predstavlja dolazak Alfreda Dankana, dok bi na golu već od prvog kola mogli da vidimo Filipa Stankovića, koji je došao na pozajmicu iz Intera.
Od ostalih pojačanja pomenućemo Sagrada koji je stigao iz Leuvena u transferu vrednom dva miliona evra, dok je za dva miliona više iz Intera doveden Oristanio iz Intera, i od ovog fudbalera se baš puno očekuje.
Iako je Lacio dosta promenio roster u odnosu na prošlu sezonu, smatramo ipak da rimska ekipa neće imati previše problema na svom Olimpiku protiv Venecije, za koju smo već konstatovali da je po svemu sudeći u ovom trenutku verovatno i najslabija ekipa u Seriji A. Kladionica Mozzartbet pobedu domaćina ceni sa kvotom 1.55.

Leće – Atalanta – 2 @ 1.87 u Primobet

Iako je Lećeu bila prognozirana grčevita borba za opstanak u društvu najboljih, tim sa juga Italije je prošle sezone bez većih problema stigao opstanka, i to pošto je na kraju ovaj tim zauzeo četrnaesto mesto na tabeli. I ovog puta će naravno opstanak biti primarni cilj, uz konstataciju da će ova ekipa znati da iskoristi ukoliko se otvori šansa za nešto više.
Luka Goti je preuzeo ekipu u martu i odradio sjajan posao, pa je logično zašto je nekadašnji pomoćnik Roberta Donadonija i Maurisija Sarija dobio poverenje čelnih ljudi kluba sa juga Italije. Ako se osvrnemo na letnji prelazni rok, Pongračić i Strefeca su napustili klub i Leće je zbirno od njhove prodaje prihodovao 20 miliona evra, a nije isključeno da klub napusti i Nikola Krstović za koga vlada veliko interesovanje na Apeninima, međutim, po poslednjim informacijama koje stižu sa Čizme, on ostaje u Lećeu. Nekoliko veoma zanimljivih fudbalera je tokom leta stiglo u ovaj klub, a tu pre svih mislimo na Tete Morentea, Marčvinskog, Gaspara, Kulibalija i Frihtla.
Atalanta je prošle sezone stigla do svog prvog evropskog trofeja – Liga Evrope, a pre samo nekoliko dana je tim iz Bergama poražen u Superkupu Evrope od Real Madrida i to rezultatom 2:0.
U međuvremenu su klub napustili Okoli, Mirančuk, Zapata, Kambijagi, sve igrači koji nisu bili u prvom planu. Uprava Atalante je odlučila da otkupi Katelara iza kog je sjajna sezona, a za njegove uslugu je Milan dobio 22 miliona evra, za koliko je inače Boginja pazarila i Retegija iz Đenove.
Pored njih dvojice, novi fudbaleri Atalante su postali i Zaniolo, Godfri i Sulemana, pa je na prvi pogled utisak da je tim iz Bergama još jači nego što je to bio slučaj prošle sezone.
Potencijalno je i ovo jedan duel koji bi mogao da nam donese dosta pogodaka, uz konstataciju da je po našem mišljenju verovatno i sigurnija da odigrate čistu dvojku, koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.87.

Juventus – Komo – 3+ @ 1.84 u King

Iza Juventusa je jedna turbulentna sezona, ali ipak, najvažnije je da je klub iz Torina uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, koja se od ove sezone igra po novom principu. Naravno, primarni cilj Bjankonera će biti borba za Skudeto, ali je veliko pitanje koliko je to u ovom trenutku realno.
Ako se osvrnemo na aktivnosti Stare dame tokom letnjeg prelaznog roka, u klub je u transferu teškom oko 50 miliona evra stigao Daglas Luiz, i od sada već bivšeg fudbalera Aston Vile se ove sezone baš dosta očekuje. Ne smemo zaboraviti ni dolazak Kefrena Tirama, koji je stigao iz Nice, a za njegovu slobodu je Juve izbrojao 20 miliona evra. Konkurenciju na levom boku pojačao je Kabal koji je stigao iz Verone u trasnferu vrednom 12 miliona evra. Ono što je možda i najbolji posao Juveua u prelaznom roku je dovođenje golmana De Gregorija iz Monce, koji je prošle sezone proglašen za najboljeg čuvara mreže u Seriji A. U međuvremenu su redove Juventusa napustili Rabio, Soule, Huijsen, Sandro, Ščesni, Iling-Junior, Kean, De Vinter, Barenečea, od čega je Stara dama prihodovala ukupno 90 miliona evra.
Komo je prošle sezone igrao sjajan fudbal što je na raju i dovelo do toga da se ova ekipa posle dve decenije vrati u Seriju A. Za one koji ne znaju, trener ovog kluba je legendarni Cesk Fabregas, a utisak je da je Komo možda i obeležio letnju pijacu. Pre svega, ovaj klub je dobio ogromno pojačanje u vidu dolaska Rafaela Varana koji je mimo svih očekivanja napustio Junajted i prešao u Komo. Pored njega ne smemo zaboraviti ni na dolaske golmana Rejine, Belotija, Morena, Strefece, Fadere, Engelharta, pa je opšti utisak da tim iz prelepog grada ne bi smeo da ima većih problema oko opstanka u elitnom rangu italijanskog fudbala.
Mišljenja smo čak da će novajlija u društvu najboljih dobrano namučiti i Juventus u prvom kolu, ali je ipak realnije da probate sa igrom na dosta golova, konkretno 3+, koju kladionica King plaća sa sjajnom kvotom 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.