MEČ DANA: Lil – PSŽ: Furiozan start Enrikeovog Pariza, može li Lil da im pomrsi konce?

Lil će u okviru 3. kola Lige 1 dočekati ekipu PSŽ-a. Biće ovo duel dvije ekipe koje su nakon uvodna 2 meča ostvarile maksimalan učinak, domaći sastav se može pohvaliti da još uvijek nije primio gol, a gosti da su na dva meča postigli čak 10 golova. Utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Lil: Liga šampiona je osigurana!

Igra Lil prste da poližeš. Atraktivno, nadahnuto, klizi lopta kao po bilijarskom stolu. Posljedično tome i pobjeđuje. Osmi put u ovom vijeku su se plasirali u Ligu šampiona i tako krunisali sjajan početak seozne. Malo ko u završnoj fazi pred ulazak u elitu nekog rezultatski „razvali“. Igrački, francuski predstavnik je baš to uradio Slaviji u poslednjem kolu i omogućio je sebi da izgubi u revanšu sa 2:1 i opet se plasira u elitu (prvi meč dobili 2:0).
Zasluženo, na osnovu svega prikazanog u Valensijenu (zamjenski teren Lila). Tamo je tukao Fenerbahče Žozea Murinja, kasnije preživio pakao Istanbula i kad je preko leđa Turaka stigao do ove stanice izgledalo je da će zadatak biti makar za nijansu lakši nego u prethodnom kolu. Čak i kad su Česi bili mahom okrenuti odbrani, sve vrijeme je ekipa Bruna Ženesioa odavala utisak da joj je mjesto u Ligi šampiona.
Između ostalog što ima napadača koji garantuje golove. Prethodnu sezonu Džonatan Dejvid je završio na drugom mjestu liste strijelaca u Francuskoj (iza Kilijana Embapea), a ovu je počeo uvjerljivo, tako što je na poslednje tri utakmice svaki put bio strijelac. Na Bosforu iz jedanaesterca za eliminaciju Fenera, u Remsu za potvrdu trijumfa na prvenstvenoj premijeri, a onda i protiv Slavije.
Francuski tim za koji je u finišu zaigrao Andrej Ilić dijeluje moderno, brzo, ne komplikuje i za to je nagrađen.
U domaćem šampionatu su posle trijumfa na Remsom u prvom kolu, trijumfovali protiv Anžea pred svojim navijačima – rezultatom 2:0.

PSŽ: Paklena jesen čeka Parižane!

Od 25 igrača koji su bili na spisku reprezentacije Francuske na minulom Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, samo sedmorica će igrati u Ligi 1 ove sezone, pod uslovom da i oni ne naprave neki transfer. Pritom, gotovo niko od prvotimaca, samo Usman Dembele i Randal Kolo Muani, koji nastupaju za PSŽ.
Pored njih, članovi Svetaca su još i Bredli Barkola (21) i Voren Zaire Emeri (18), Jusuf Fofana je član Monaka, Žonatan Klaus od nedavno igra za Nicu, a golman Bris Samba brani mrežu Lansa. Čak ni igrači sa šireg spiska Galskih pijetlova ne igraju u Ligi 1, osim defanzivca PSŽ-a Lukasa Ernandeza. Najbolji francuski igrači igraju u Primeri (Embape, Grizman, Čuameni, Kamavinga), Premijer ligi (Saliba, Areola, Disasi), Seriji A (Pavar, Manjan, Tiran) i Bundesligi (Koman, Upamekano, Lukeba).
PSŽ je odlaskom Embapea ostao bez čovjeka zaslužnog za tačno trećinu golova koje su Sveci postigli prošle sezone. Na Parku prinčeva je ostao vakum koji će se teško popuniti, iako nije sporno da Parižani imaju najbolji tim u ligi.
Španski trener Luis Enrike je pregrmio prošle godine onaj najgori, tranzicioni period, iako su u jednom trenutku rezultati bili loši. Osvojio je na kraju titulu dominantno i postavio temelje tima koji će i ove godine u kladionicama biti apsolutni favorit. Što i nije neka mudrost, s obzirom na to da je PSŽ osvojio 10 od poslednjih 12 šampionata. Samo su ga Monako i Lil u tom periodu iznenadili po jednom.
Enrike, osim na pomenute francuske reprezentativce može da računa i na iskustvo zemljaka Marka Asensija, Fabijana Ruiza, Karlosa Solera i Huana Bernata. Tu su i kapiten Markinjos, Milan Škrinijar, Đanluiđi Donaruma, Ašraf Hakimi, pa talentovani Nunjo Mendeš, Gonsalo Ramos, Kang In Li… Potrošeno je oko 120.000.000 evra na dovođenje Žoaa Neveša, Vilijana Pača i Matveja Safonova, a sve je izvjesnije i da Dezire Due dođe iz Rena. Na papiru, ogroman je jaz između Svetaca i ostatka prvenstva. To takođe tijera gledaoce da prebace na drugi kanal, kada se istovremeno igraju i mečevi u ostalim Ligama petice.

Naš prijedlog:

Gosti kao favoriti ulaze u ovaj meč, a kvota na trijumf Parižana je 1.85 u MaxBet kladionici. Trijumf domaćina plaća se kvotom 4.40, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.50.

Na ovoj utakmici očekujemo golove od obje ekipe, pa nam se igra GG po kvoti 1.70 u MaxBet kladionici. Parižani jesu favoriti u ovoj utakmici ali daleko od toga da će imati lagan posao na ovom gostovanju. Ipak vjerujemo da će izabranici Luisa Enrikea uspijeti da upišu minimum jedan bod, pa vam predlažemo kombinaciju X2&2-4 po kvoti 1.81. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igorm 4+ koja se u takođe u MaxBet kladionici plaća kvotom 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.