Najava i analiza: La Liga, 6. kolo: Derbi na Keramici, lak posao za Real, težak za njegovog gradskog rivala!

Od petka su na programu mečevi šestog kola elitnog ranga španskog fudbala koje nam sa sobom donosi pregršt zanimljivih mečeva. Na papiru najzanimljiviji duel se igra na Keramici gde će snage odmeriti Viljareal i Barselona. Real Madrid sa druge strane ne bi smeo da ima previše problema na domaćem terenu protiv Espanjola, dok će Atletiko Madrid na teško gostovanje kod Rajo Valjekana, koji je u međuvremenu u svoje redove doveo Hamesa Rodrigeza. Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Valensije i Đirone, kao i duel u Baskiji gde će Atletik Bilbao ugostiti Seltu.
Naravno, podsećamo vas da su sve kvote bile aktuelne u trenutku pisanja ovog teksta, kao i da su iste podložne promenama.

Alaves – Sevilja – GG @ 2.00 u Maxbet

Prvi meč ovog kola se igra u Baskiji gde će Alaves ugostiti Sevilju. Alaves za primarni cilj i ovog puta ima opstanak u društvu najboljih, a do sada je ova ekipa ostvarila dva trijumfa, jedan remi, ali i doživela dva poraza, i generalni utisak je do sada svakako pozitivan. U prošlom kolu je nekadašnji finalista Liga Evrope poražen na gostovanju kod Espanjola, u jednom sjajnom meču na kom smo videli čak pet pogodaka, a na kraju je bilo 3:2 za domaću ekipu.
Sevilja se ponovo muči na startu sezone, a Andalužani su tek u prošlom kolu stigli do prvog trijumfa u sezoni, i to uz dosta muke, na svom stadionu protiv Hetafea, kada je bilo 1:0. Pre toga je Sevilja dva puta remizirala, i doživela dva poraza, uz konstataciju da je onaj od Đirone na domaćem terenu baš teško pao svima u klubu, ali je dobro što su fudbaleri rekordera po broju trofeja u Ligi Evrope pokazali karakter i u prošlom kolu upisali prva tri boda.
Niko se ne naigra fudbala u gostima kod Alavesa, ali deluje da će Sevilja ići na sva tri boda, što nam potencijalno najverovatnije donosi golove na obe strane, pa savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.00 u Maxbetu.

Valjadolid – Sosijedad – X2 @ 1.30 u Primobet

Iako je Valjadolid u prvom kolu ostvario trijumf na domaćem terenu protiv Espanjola, to je praktično za sada bilo sve što smo videli od ovog tima koji je nakon toga doživeo čak tri poraza uz jedan remi, i kako sada stvari stoje ova ekipa je jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang. U prošlom kolu je trenutno sedamnaestoplasirana ekipa na tabeli poražena u gostima kod Selte, a taj meč u Galiciji je završen rezultatom 3:1.
Sosijedad ne liči na onu ekipu iz prethodne dve sezone, a do sada je tim iz San Sebastijana sakupio samo četiri boda. Nakon pobede u gostima kod Espanjola, ovaj tim ne zna za trijumf, a u prošlom kolu je Sosijedad poražen u gostima kod Majorke, i to sa minimalnim rezultatom.
Možda bi bilo previše kada ova ekipa opet ne bi uspela da dođe do boda, ili sva tri, pa savetujemo da se opredelite za duplu šansu X2 uz kvotu 1.30 u Primobetu, ali uz napomenu da nam ovaj duel najverovatnije neće doneti dosta pogodaka.

Osasuna – Las Palmas – 1 @ 1.90 u King

Po sistemu toplo hladno igra Osasuna na startu ove sezone, a ekipa iz Pamplone uglavnom igra dosta dobro na svom stadionu, ali i jako loše na strani, gde je ovaj tim u prošlom kolu doživeo poraz od Rajo Valjekana kada je bilo 3:1. Gostujući tim je odigrao sjajno prvo poluvreme, međutim, Rajo se preporodio u drugom i uspeo da postigne čak tri gola i dođe do nova tri boda. Trenutno je nekadašnji finalista Kupa Kralja stacioniran na trinaestom mestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova.
Las Palmas drugu godinu zaredom nastupa u elitnom rangu španskog fudbala, ali se ambicije nisu ni najmanje promenile, a one se pre svega tiču opstanka. Trenutno se tim sa Kanarskih ostrva nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo dva osvojena boda, i sigurno je da je ova ekipa jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang. Inače, u prošlom kolu je Las Palmas poražen na domaćem terenu od Atletik Bilbaa, a taj meč je završen rezultatom 2:3.
Najviše zbog toga što tim iz Pamplone igra sjajno na domaćem terenu, Osasuni i dajemo prednost na ovom meču i savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.90 u Kingu.

Valensija – Đirona – 3+ @ 2.00 u Superbet

Jedan od najzanimljivijih duela ovog kola se igra na Mestalji gde će fudbaleri Valensije ugostiti Đironu. Slepi miševi i na startu ovog šampionata imaju dosta problema, a trenutno se nekadašnji šampion Španije nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, što znači da je španski velikan do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih timova.
U prošlom kolu je Valensija doživela težak poraz na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj susret na Vanda Metropolitanu je završen rezultatom 3:0, pa je sigurno da je u ovom klubu upaljen crveni alarm.
Đirona je nedavno debitovala u Ligi šampiona, i nažalost Katalonci su primili pogodak od Barselone u sudijskoj nadoknadi, nakon očajne reakcije golmana Gazanige, koji je blistao na tom susretu, sve do tog trenutka. U prošlom kolu španskog prvenstva najprijatnije iznenađenje prošlog šampionata je doživelo težak poraz na domaćem terenu od Barselone, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Očekujemo da nam ovaj duel donese dosta pogodaka, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Superbet plaća sa sjajnom kvotom 2.00.

Real Madrid – Espanjol – D3+ @ 1.65 u Mozzartbet

Nakon ne baš najboljeg starta šampionata, čini se da Madriđani polako ali sigurno sklapaju kocke. U prošlom kolu je aktuelni šampion Španije i Evrope slavio na veoma teškom gostovanju kod Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 0:2. Sredinom nedelje je kraljevski klub bio bolji i od Štutgarta na svom terenu, kada je bilo 3:1, a vredi napomenuti da je španski predstavnik do tog trijumfa stigao dosta teže nego što to rezultat pokazuje, i zaista treba pohvaliti fudbalere Štutgarta za jednu sjajnu partiju.
Što se tiče Espanjola, na papiru su Katalonci jedan od najslabijih timova u ovogodišnjem izdanju La Lige, a samim tim i jedni od glavnih kandidata za selidbu u niži rang. Ipak, treba biti realan pa reći da Espanjol igra sjajno u poslednje vreme, te je ova ekipa na tri poslednja duela jednom remizirala, i ostvarila dva vezana trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Alavesa, kada je bilo 3:2. Deluje da se Katalonci neće zatvoriti u Madridu, i utisak je da nas ovde očekuje dosta pogodaka, a sva je prilika da će Real postići tri ili više golova, za šta je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.65.

Hetafe – Leganes – 1 @ 2.10 u Primobet

Ukoliko Hetafe ovako nastavi, ova ekipa će se možda i do poslednjeg kola grčevito boriti za opstanak. Trenutno je klub iz predgrađa Madrida stacioniran na osamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju sezone znači selidbu u niži rang. U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Betisa, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Do sada je Hetafe bez trijumfa, a na pet odigranih mečeva ovaj tim je tri puta remizirao uz dva poraza.
U goste im stiže Leganes koji naravno za primarni cilj u svojoj povratničkoj sezoni u španskom šampionatu ima opstanak. U prošlom kolu je ova ekipa na svom stadionu poražena od Atletik Bilbaa, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Iako to ove sezone nije slučaj, ne treba zaboraviti da je Hetafe godinama unazad igrao sjajno na svom terenu i mišljenja smo da je vreme za jednu takvu partiju pa vam savetujemo da odigraet jedinicu koju kladionica Primobet plaća sa sjajnom kvotom 2.10.

Atletik Bilbao – Selta – X2 @ 2.10 u King

Atletik Bilbao je pred početak ovog šampionata imao ambiciju da konačno izbori plasman u Ligu šampiona, a vreme će pokazati koliko je to realno. Nakon nekoliko promenljivih partija u prvenstvu, tim iz Baskije je u prošlom kolu konačno odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na gostovanju kod Leganesa, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Selta je po svemu sudeći i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, pošto se tim iz Viga trenutno nalazi na petom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova. Ova ekipa je odmah posle Barselone postigla najviše pogodaka u La Ligi, a i na mečevima na kojima ovaj tim nije uspeo da dođe do sva tri boda, Selta je propustila nekoliko fenomenalnih prilika. Od odlaska Rafe Beniteza filozofija je značajno promenjena i sada tim iz Galicije igra za gol više.
I ovde će vrlo verovatno biti pogodaka, a smatramo da će ove sezone sjajna Selta uspeti da odoli u Baskiji, pa vam hrabro preporučujemo duplu šansu X2 uz kvotu 2.10 u Kingu.

Viljareal – Barselona – GG @ 1.45 u Maxbet

Derbi kola se igra na Keramici, gde će Viljareal ugostiti Barselonu. Oba tima blistaju na startu šampionata i sigurno je da nas očekuje pravi spektakl. “Žuta podmornica” se trenutno nalazi na fantastičnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona, a do sada je ova ekipa odigrala pet mečeva i ostvarila tri trijumfa i dva remija. U prošlom kolu je nekadašnji osvajač Liga Evrope slavio na gostovanju kod Majorke, a taj duel na Balearima je završen rezultatom 1:2.
Šta reći o igri Barselone na startu sezone, osim da je Hansi Flik zaista vrhunski trener. Do sada su Katalonci odigrali pet mečeva u elitnom rangu španskog fudbala i ostvarili isto toliko trijumfa. Na sve to, tim sa Nou Kampa je do sada postigao čak 17 pogodaka, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na veoma teškom gostovanju kod Đirone, kada je bilo 1:4, nakon čega se ova ekipa učvrstila na prvom mestu na tabeli.
Možda je vreme i za prvi kiks Barselone, ali je daleko sigurnije da se oprobate sa igrom GG, pošto se zaista golovi očekuje na obe strane, a sve to kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.45.

Rajo Valjekano – Atletiko Madrid – 1X @ 2.08 u Mozzartbet

Pre svega, Rajo Valjekano je imao veoma težak raspored, i ako se na taj način posmatraju stvari, svakako da svi u klubu moraju biti zadovoljni sa osmom pozicijom na tabeli. U međuvremenu je ovaj klub angažovao Hamesa Rodrigeza, koji će sasvim sigurno predstavljati ogromno pojačanje za ovu ekipu. Sjajni kolumbijski fudbaler je u prošlom kolu debitovao u pobedi Raja nad Osasunom, a taj duel je završen rezultatom 3:1. Sada ovu ekipu očekuje dosta težak zadatak pošto im u goste dolazi Atletiko Madrid koji igra na veoma visokom nivou na startu sezone, iako je i ovaj tim imao dve ne baš najbolje partije.
U prošlom kolu su Jorgandžije ostvarile ubedljiv trijumf na domaćem terenu protiv Valensije, a taj susret je završen rezultatom 3:0, uz konstataciju da je klub iz prestonice mogao i do ubedljivije pobede.
Hames Rodrigez će od prvog minuta po svemu sudeći nastupiti na ovom duelu, a do sada nas Madriđani nisu impresionirali van svog terena, pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.08.

Betis – Majorka – 1 @ 1.90 u Superbet

Poslednji meč ovog kola se igra u Andaluziji, na Benito Viljamarinu gde će fudbaleri Betisa ugostiti Majorku. U prošlom kolu su Zeleni slavili na svom stadionu protiv Hetafea, kada je bilo 2:1, pa se nakon toga ova ekipa nalazi na šestom mestu na tabeli, što je negde i krajnji cilj ovog tima, pošto je ta pozicija prethodnih godina donosila plasman u Ligu Evrope. Pre pobede u prošlom kolu Andalužani su slavili i na svom terenu protiv Leganesa, kada je bilo 2:0.
Majorka je u prošlom kolu ostvarila veoma važan trijumf na svom stadionu protiv favorizovanog Sosijedada, a taj meč je završen rezultatom 1:0, pa trenutno tim sa Baleara ima isti broj bodova kao i Betis, kome ovaj tim i gostuje u ovom kolu. Pre toga je Majorka poražena na domaćem terenu od Viljareala, i to nakon primljenog pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade.
Betis generalno igra dosta dobro na svom terenu, dok Majorka zaista retko pobeđuje na strani, što je jedan od glavnih razloga zašto vam ovde savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Superbet odredila koeficijent 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.