TIP DANA: Real Madrid – Alaves: Anćelotijevi izabranici nemaju prava na grešku, rađa se novi tandem u Madridu!

Real Madrid će u okviru 7. kola La Lige dočekati ekipu Alavesa, gdje će juriti peti uzastopni trijumf u svim takmičenjima. Kraljevski tim već sada ima 4 boda manje od Barselone i nemaju prava na grešku, međutim Alaveš igra u sjajnoj formi i neće biti lako savladati ih. Utakmica je na programu od 21 čas.

Real Madrid: Ne ide sve glatko na startu sezone!

Trijumf u teškom meču sa Štutgartom na početku Lige šampiona dodatno je osnažio Real Madrid koji se u Primeru vraća sa idejom da odigra ‘cijelu sezonu’ bez poraza. Preciznije, branilac titule bi u slučaju pozitivnog ishoda ili barem remija protiv Alaveša stigao do 39. utakmice bez poraza i tako praktično zaokružio ciklus jedne cijele sezone!
Poslednji put Real Madrid je u prvenstvu poražen prije bezmalo godinu dana, tačnije 24. septembra prošle godine u derbiju sa Atletikom. Od te noći na Metropolitanu, Blankosi su naređali impresivnu seriju rezultata, jer je jedini još poraz zabilježen u Kupu takođe od gradskog rivala.
Ne blista, štaviše muči se, ali uspijeva Real nekako da pronađe put do pobjede na startu nove sezone. Uspijeva, jer u timu ima gomilu pojedinaca sposobnih da povuku tim onda kada mu ne ide, a u prethodnom kolu u prvi plan izbio je Vinisijus Žunior.
Prethodnih nedelja kritikovan zbog svog ponašanja na terenu, brazilski napadač je u šestom kolu Primere protiv Espanjola stavio svoju narav pod kontrolu i ‘samo’ igrao fudbal. Ne onoliko koliko je navikao, ali sasvim dovoljno da pokaže koliko umije i madridskom timu donese pobjedu, četvrtu uzastopnu u svim takmičenjima – 4:1.
Trener šampiona Evrope Karlo Ančeloti iznenadio je odlukom da Vinisijusa ostavi na klupi, no kada je vidio da je đavo odnio šalu poslao ga je na teren da uradi ono što njegovi saigrači nisu uspijevali više od sat vremena. Vanserijska asistencija, potom i gol, i to u razmaku od samo tri minuta, i Espanjol se našao na zemlji… Do Vinijevog ulaska Real nikako nije uspijevao da slomi otpor katalonskog tima, kratko je čak bio i gubio, a sve pošto je još jedno poluvrijeme bacio niz vodu.
U samom finišu Embape je trijumf učinio još ubjedljivijim iz penala koji je iznudio još jedan rezervista – Endrik.

Alaves: Sjajan start!

Kako je igrala, Sevilja je još i dobro prošla na premijeri šestog kola u Baskiji, protiv Alavesa (2:1). Domaćin se na svojoj Mendisorosi poigrao kao sa ‘slomljenom igračkom’, dao dva gola – mogao makar još toliko – i na kraju potpuno zasluženo stigao do trećeg trijumfa, za skok na petu poziciju La lige.
Alaves je, s druge strane, tim pun samopouzdanja, i to se vidjelo od starta meča. Karlos Visente je načeo goste u 17. minutu, nakon čega je sve išlo kao po loju za domaćina. U nekoliko navrata centrimetri su odlučivali da meč ne bude riješen mnogo prije kraja.
Na 2:0 povisio je Karlos Martin u 60. minutu, međutim ponovo najveće zasluge idu Karlos Visenteu, jer je njegov sjajan prodor svemu prethodio. Sevilja je do počasnog pogotka stigla sedam minuta pre kraja preko Dodija Lukebakija. Tek toliko da izgleda kao da se nešto pitala. A zapravo nije.
Prethodno je ekipa Alavesa prekinula sjajan niz porazom od ekipe Espanjola rezultatom 3:2. Alaves je definitivno pokazao više i bio dominantniji u svakom aspektu, od posijeda do broja udaraca ka i u okvir gola. Ali, nije vrijedilo. Konečni je uspio da poravna rezultat u 35. minutu i on je bio ubjedljivo najbolji pojedinac u gostujućim redovima. No, nije mogao više od tog jednog pogotka. Drugi je Alaves postigao u 68. minutu, kada je Tenalja iskoristio centaršut Hordana i unio novu dozu neizvjesnosti u meč. Međutim domaćin je izdržao do kraja i Alaves je tako upisao drugi proaz u sezoni.
Na poslednjih 5 međusobnih duela ekipa Alavesa postigla je svega 2 gola (oba na svom terenu), a primili su čak 17! To je svakako podatak koji ne obećava, međutim trenutna forma Alavesa daje nadu njihovim navijačima da bodovi mogu da se osvajaju i protiv najjačih ekipa.

Naš prijedlog:

Real kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina iznosi 1.35 u MaxBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 12.00, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 7.30.

Igra u prvom poluvremenu pravi najviše problema ovoj ekipi Real Madrida. Dosta puta im se ove sezone desilo da proigraju tek nakon primljenog gola, a trenutna forma gostiju obećava dobar meč. Mišljenja smo da će Real ipak trijumfovati i da će na meču viđena makar 3 gola, pa predlažemo kombinaciju 1&3+ po kvoti 1.70 u MaxBet kladionici. Igra GG3+ takođe izgleda veoma primamljivo po kvoti od čak 2.55, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa prelazom X-1 po kvoti 3.95 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.