Najava i analiza: La Liga, 7. kolo: Hetafeu se crno piše u Kataloniji, lak posao za Real, Jorganžije na teškom ispitu!

Od utorka su na programu mečevi vanrednog sedmog kola španske La Lige. Ponovo neće biti većeg derbija, a deluje da će najzanimljivije biti u Vigu gde će snage odmeriti Selta i Atletiko Madrid. Barselona ne bi smela da ima problema na svom stadionu protiv Hetafea, dok će Real Madrid u prestonici Španije ugostiti ekipu Alavesa. Sevilja želi da dođe do druge pobede u šampionatu, dok će Valensija pokušati da savlada Osasunu na Mestalji, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.
Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Đirone i Rajo Valjekana, kao i Las Palmasa i Betisa.
Što se tiče trenutne tabele, Barselona je na prvom mestu sa maksimalnim brojem bodova, a prati je Real Madrid koji ima četiri boda manje. Na trećoj poziciji je trenutno stacioniran Atletik Bilbao koji ima bod viška u odnosu na trećeplasirani Atletiko Madrid.
Što se tiče borbe za opstanak, čini se da su u ovom trenutku najugroženije ekipe Las Palmasa, Valensije i Hetafea, ali je o tome još uvek rano govoriti, pošto ima još dosta da se igra.

Sevilja – Valjadolid – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Prvi meč vanrednog sedmog kola španske La Lige se igra na Sančez Pichuanu, gde će Sevilja ugostiti Alaves. Sevilja ne igra najbolje na startu šampionata, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa do sda ostvarila samo jedan trijumf, i to na domaćem terenu protiv Hetafea. U prošlom kolu su Andalužani doživeli poraz na gostovanju kod Alavesa, a taj duel je završen rezultatom 2:1, pa je tako Sevilja još jednom potvrdila da igra očajno na strani.
Što se tiče Valjadolida, nema previše dileme da će i ovog puta primarni cilj za ovu ekipu biti opstanak u društvu najboljih, što kako sada stvari stoje neće biti nimalo lak zadatak. Trenutno se ova ekipa nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. U prošlom kolu je Valjadolid odigrao dobar meč na svom stadionu protiv Sosijedada koji je završen bez pobednika, ali i bez pogodaka.
Sevilja je po našem mišljenju veliki favorit na ovom meču, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.75.

Valensija – Osasuna – GG @ 2.12 u Superbet

Nažalost, Valensija ni ove sezone ne igra dobro, a polako ali sigurno već postaje neslavna tradicija da ova ekipa ima ogromnih problema u uvodnom delu šampionata. Tek u prošlom kolu su popularni “slepi miševi” stigli do prvog trijumfa u sezoni i to na svom stadionu protiv nimalo naivne Đirone, a taj meč na Mestalji je završen rezultatom 2:0. Pre toga je Valensija doživela čak četiri poraza uz jedan remi, pa je sigurno da je taj trijumf stigao u pravo vreme.
Osasuna se nakon šest odigranih mečeva nalazi na sjajnom osmom mestu na tabeli i čini se da bi tim iz Pamplone ponovo mogli da vidimo u borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja. Veliki problem ovog tima su partije na strani, dok je na domaćem terenu za sada Osasuna na četiri odigrana susreta ostvarila tri remija i jedan remi, i trenutno je tim iz Pamplone najbolji domaćin u La Ligi.
Valensija je ovde po svemu sudeći favorit, ali je dosta realnije da probate sa igrom GG, za koju je kladionica Superbet odredila koeficijent 2.12.

Real Madrid – Alaves – 4+ @ 2.25 u Maxbet

Real Madrid se ove sezone dosta mučio u prvom delu igre, i to gotovo protiv svih rivala, a onda kraljevski klub po nepisanom pravilu u drugom poluvremenu ubaci u petu brzinu i ostvari željeni rezultat. Najbolji pokazatelj za sve ovo je meč prošlog kola u kom su Madriđani prvi deo igre protiv Espanjola odigrali bez pogodaka, a u nastavku su Belingem i drugari uspeli da postignu čak četiri pogodaka, i da prime jedan i priđu vodećoj Barseloni na četiri boda manjka, što nije nimalo naivna bodovna razlika, pogotovu što smo praktično na startu prvenstva.
Alaves je sa druge strane u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf nad Seviljom na domaćem terenu, nakon čega se ova ekipa nalazi na sjajnom mestu na tabeli. Generalno, svi navijači tima iz Baskije imaju za sada pregršt razloga za zadovoljstvo, i ukoliko nekadašnji finalista Liga Evrope nastavi sa ovakvim partijama i u narednim mečevima, borba za Evropu nije isključena.
Real je naravno veliki favorit, a biće i golova na Bernabeu, pa vam predlažemo da odigrate igru 4+ uz kvotu 2.25 u Maxbetu.

Đirona – Rajo Valjekano – 1 @ 1.78 u Primobet

Naravno, teško je bilo zamisiti da bi Đirona mogla da ponovi fantastičnu sezonu u kojoj su Katalonci mimo svih očekivanja stigli do plasmana u Ligu šampiona. Trenutno se ova simpatična ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, a u poslednja dva kola je ova ekipa doživela dva poraza, i to prvo na svom stadionu protiv Barselone, kada je bilo 1:4, a onda i na gostovanju kod Valensije (2:0) kojoj je to veoma zanimljivo bio i prvi trijumf u sezoni.
Rajo Valjekano igra veoma dobro u poslednje vreme što se nekako i povezalo sa dolaskom Hamesa Rodrigeza u ovaj klub. U prošlom kolu je tim sa Zorilje uspeo da na svom terenu odoli favorizovanom Atletiko Madridu, a taj meč je završen rezultatom 1:1. Pre toga je Rajo uspeo na svom stadionu da savlada i Osasunu sa 3:1, pa se trenutno ova ekipa nalazi na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji.
Vreme je za jedan trijumf Đirone sasvim sigurno i to posle dva vezana poraza, pa hrabro savetujemo jedinicu uz kvotu 1.78 u Primobetu.

Barselona – Hetafe – I2+ @ 2.30 u King

Barselona je tim koji je bez ikakve sumnje do sada ubedljivo najviše pokazao od svih ekipa u elitnom rangu španskog fudbala. Naime, trenutno se Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, što je trenutno za četiri voda viška u odnosu na drtugoplasirani Real. U prošlom kolu je Barselona bez većih problema slavila na nimalo naivnom gostovanju kod Viljareala, a taj meč na Keramici je završen sa više nego ubedljivih 1:5, pa je evidentno da je Hansi Flik u potpunosti preporodio Katalonce, nakon ne baš sjajne prošle sezone.
Hetafeu je primarni cilj opstanak, a trenutno je tim iz predgrađa Madrida stacioniran na osamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju znači selidbu u niži rang. Naravno, Hetafe po našem mišljenju nema šta da traži na Nou Kampu, i kako sada stvari stoje deluje da nas očekuje veoma ubedljiv poraz ove ekipe. I da tako ne bude, golova će svakako biti, pa savetujemo igru I2+ koju kladionica King plaća sa kvotom 1.30.

Espanjol – Viljareal – X2 @ 1.35 u Superbet

Iako je Espanjol u prošlom kolu poražen na gostovanju kod Real Madrida, kada je bilo 4:1, treba reći da se tim iz Barselone nimalo nije obrukao na tom susretu. Katalonci su neočekivano prvi stigli do vođstva, i to u uvodnoj fazi drugog dela igre, što je po svemu sudeći samo razljutilo fudbalere kraljevskog kluba, koji su nakon toga postigli čak četiri pogodaka i potpuno zasluženo stigli do nova tri boda. Primarni cilj Espanjola će naravno biti opstanak, a pre tog poraza u Madridu, ova ekipe je vezala tri meča bez poraza.
Viljareal sa druge strane igra veoma dobro na startu šampionata, mada je ova ekipa u prošlom kolu doživela težak poraz na svom stadionu od Barselone. Ipak, kako Katalonci igraju na startu šampionata, to i nije ništa tragično, uz podatak da je “žuta podmornica” pre toga bila bez poraza, a trenutno se ova ekipa nalazi na šestom mestu na tabeli i primarni cilj će biti izlazak na evropsku scenu.
Smatramo da će Viljareal uspeti da odoli na ovom gostovanju kod Espanjola, pa predlažemo duplu šansu X2 za koju je kladionica Superbet odredila koeficijent 1.35.

Las Palmas – Betis – GG @ 1.90 u Mozzartbet

Las Palmas će imati dosta problema da drugu godinu zaredom sačuva prvoligaški status, a trenutno se tim sa Kanarskih ostrva nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz samo dva osvojena boda. Nažalost, Las Palmas je do sada ubedljivo najmanje pokazao od svih ekipa u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga španskog fudbala, a u prošlom kolu je ova simpatična ekipa poražena na gostovanju kod Osasune, kada je bilo 2:1.
Betis je u prošlom kolu doživeo neprijatan poraz na svom stadionu od Majorke, kada je bilo 1:2, uz napomenu da je gostujuća ekipa do trijumfa stigla nakon pogotka u sudijskoj nadoknadi. Trenutno se Andalužani nalaze na jedanestom mestu na tabeli a do sada je ova ekipa ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija, ali i dva poraza, pa deluje da makar za sada više očekivalo.
Las Palmas će od prvog minuta krenuti po tri boda, ali nekako deluje da im ni Betis neće ostati dužan, pa je najrealnije da probate sa golovima na obe strane, odnosno igrom GG koju kladionica Mozzartbet ceni sa veoma dobrom kvotom 1.90.

Selta – Atletiko Madrid – 3+ @ 1.70 u Maxbet

Generalni utisak je da je Selta do sada mogla da osvoji mnogo više od devet bodova, pošto je tim iz Galicije u svakom dosadašnjem susretu bio i više nego konkurentan. Nažalost, u prošlom kolu je Selta doživela poraz na gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj meč u Baskiji je završen rezultatom 3:1. Trenutno se Selta nalazi na devetom mestu na tabeli, međutim, ukoliko tim iz Viga nastavi da igra ovako dobro kao što je to slučaj od starta šampionata, nije isključeno da bi Seltu posle dosta vremena mogli da vidimo u borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja.
Atletiko Madrid je već tri puta do sada kiksnuo, a poslednji put je to bio slučaj u prošlom kolu kada su Jorgandžije remizirale na gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj susret je završen rezultatom 1:1. Trenutno se puleni Čola Simeonea nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, što samo po sebi nije nimalo naivan bodovni zaostatak.
Selta će sasvim sigurno skupo prodati kožu na ovom duelu, a čini se da je najrealnije da se fokusirate na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti na ovom duelu pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je kladionica Maxbet odredila koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.