Najava i analiza: Serija A, 7. kolo: Milan u Firenci, Neroazuri goste Torino, Napoli čuva prvo mesto na tabeli!

Od petka su na programu mečevi sedmog kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi nekoliko veoma zanimljivih susreta.
Najzanimljivije će biti po svemu sudeći u Firenci gde će Fiorentina ugostiti Milan koji se nakon katastrofalnog starta sezone polako ali sigurno budi. Napoli ne bi smeo u premijernom meču kola da ima previše problema na svom stadionu protiv Koma, dok se očekuje i da Inter bude bolji od nimalo naivnog Torina, koji se do skoro nalazio na prvom mestu na tabeli.
Juventus će na svom stadionu imati lak posao protiv Kaljarija, dok će Atalanta ugostiti Đenovu. Roma nakon dva vezana trijumfa putuje na teško gostovanje kod Monce, dok će Lacio ugostiti Empoli, koji igra sjajno na startu sezone. Od ostalih mečeva treba izdvojiti i duel između Bolonje i Parme, kao i susret u Udinama, gde će popularne Zebre ugostiti Leće.
Ako se osvrnemo na tabelu, trenutno se na prvom mestu nalazi Napoli, koji ima bod viška u odnosu na Juventus, dok se na trećem mestu nalaze Milan, Inter i Torino sa istim brojem bodova.
Kada se radi o borbi za opstanak, iako je o tome još uvek rano pričati, trenutno su najugroženije ekipe Monce i Venecije, mada su u opasnoj zoni i Leće, Kaljari, Đenova i Parma.

Napoli – Komo – 1.48 u Mozzartbet

Premijerni meč sedmog kola se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Komo. Nakon katastrofalnog starta šampionata i teškog poraza na strani kod Verone kada je bilo 3:0, Napolitanci igraju na veoma visokom nivou i trenutno se puleni Antonija Kontea potpuno zasluženo nalaze na prvom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Monce, a taj duel na jugu Italije je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Koma, puleni Seska Fabregasa su u prošlom kolu stigli do svog drugog vezanog trijumfa, nakon pobede nad Atalantom, ovaj tim je bio bolji i od Verone na svom stadionu, u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 3:2. Na osnovu poslednjih rezultata, ova ekipa je pokazala da nije zalutala u Seriji A, međutim, bilo bi previše kada bi Komo uspeo ozbiljnije da naudi Napolitancima, koji igraju sjajno i trenutno su možda i glavni kandidati za Skudeto, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.48.

Verona – Venecija – 1 @ 2.15 u Maxbet

Pored meča u Napulju, petak nam donosi još jedan duel, i to sa Bentegodija, gde će fudbaleri Verone ugostiti Veneciju. Nakon šest odigranih mečeva tim iz grada ljubavi je stacioniran na četrnaestom mestu na tabeli, a ono što nikako nije dobro je da su Darko Lazović i drugari na poslednja tri meča u prvenstvu doživeli isto toliko poraza. U prošlom kolu je ovaj tim izgubio u gostima kod Koma, a taj duel je završen pobedom domaće ekipe od 3:2.
Venecija je po mnogim mišljenjima glavni kandidat za selidbu u niži rang, a trenutno se ekipa iz grada na vodi nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda. Nakon trijumfa nad Đenovom, ova ekipa je u prošlom kolu uz dosta muke poražena u gostima kod Rome, a taj meč na Olimpiku je završen rezultatom 2:1.
Generalno, Venecija ima dosta problema u gostima, pa prednost na ovom meču dajemo Veroni i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Maxbet odredila kvotu 2.15.

Udineze – Leće – 1 @ 2.20 u King

Premijerni meč subotnjeg programa Serije A se igra u Udinama, gde će popularne Zebre na svom terenu ugostiti Leće. Generalni utisak o dosadašnjim partijama Udinezea je i više nego dobar, a trenutno se crno-beli nalaze na osmom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa odigrala još jedan dosta dobar meč na svom stadionu protiv Intera, koji je ipak slavio na tom duelu sa 2:3, ali daleko od toga da su se Zebre obrukale na tom susretu.
Što se tiče Lećea, ovaj tim je u prošlom kolu doživeo težak poraz kod Milana, koji je slavio sa 3:0, a sve do finiša prvog dela igre i prvog postignutog gola Rosonera, tim sa juga Italije je u najmanju ruku bio ravnopravan rival. Trenutno se ova ekipa nalazi na osamnaestom mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova, i kako sada stvari stoje deluje da će se Nikola Krstović i drugari do kraja sezone grčevito boriti za opstanak.
Na osnovu svega prikazanog do sada, Udineze je favorit, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica King odredila koeficijent 2.20.

Atalanta – Đenova – 3+ @ 1.80 u Superbet

Atalanta igra sjajno u Ligi šampiona, gde je ovaj tim sredinom nedelje bez većih problema slavio na gostovanju kod Šahtjora, međutim, Boginji ne ide za sada u Seriji A. Nakon neočekivanog poraza od Koma na domaćem terenu, Atalanta je u prošlom kolu samo remizirala na gostovanju kod Bolonje, u meču koji je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da je tim iz Bergama do izjednačenja stigao u dubokoj sudijskoj nadoknadi, nakon sjajnog gola Samardžića, kome je to bio i prvenac u novom klubu.
Trenutno je Atalanta stacionirana na dvanaestom mestu na tabeli i sigurno je da ova ekipa može i mora dosta bolje.
Što se tiče Đenove, Grifoni su u prošlom kolu doživeli težak poraz na svom stadionu od Juventusa, a taj duel je završen rezultatom 0:3, pa se trenutno ova ekipa nalazi u opasnoj zoni, sa samo pet osvojenih bodova, i ako se po jutru dan poznaje, čini se da će se Đenovljani grčevito boriti za opstanak.
Biće pravo iznenađenje ako ovde ne bude dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ koju kladionica Superbet plaća sa kvotom 1.80.

Inter – Torino – 1 @ 1.35 u Primobet

Inter je sredinom nedelje bez većih problema slavio u drugom kolu Lige šampiona protiv Crvene zvezde, a taj meč na Đuzepe Meaci je završen rezultatom 4:0. Što se tiče Serije A, tu Neroazuri za sada igraju po sistemu toplo-hladno, a u prošlom kolu je milanski gigant uz dosta muke slavio na gostovanju kod Udinezea, a taj meč je završen rezultatom 2:3. Pre toga je Inter poražen od gradskog rivala Milana sa 2:1, pa je sigurno da je taj trijumf stigao u pravom trenutku i sada se aktuelni šampion Italije nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
Torino je većim delom šampionata igrao na veoma visokom nivou, čak su Bikovi prošlo kolo dočekali i na prvom mestu na tabeli. Nažalost, prošlog vikenda je ovaj tim na svom stadionu poražen od Lacija sa 2:3, pa se trenutno Bikovi nalaze na petom mestu na tabeli, što je naravno sjajna stvar.
U ranoj fazi šampionata Neroazuri više nemaju prava na kiks, pa vam savetujemo da fokusirate na jedinicu koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.35.

Juventus – Kaljari – D2+ @ 1.55 u Maxbet

Juventus je u prošlom kolu nakon tri vezana remija konačno proigrao i slavio na gostovanju kod Đenove, a taj duel je završen rezultatom 0:3, uz dva gola Dušana Vlahovića. Vredi pomenuti podatak da Stara dama ni posle šest odigranih mečeva u Seriji A nije primila niti jedan pogodak, a trenutno se klub iz Torina nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
U Ligi šampiona je italijanski predstavnik ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Lajpciga, kada je bilo 2:3, a ponovo je dva gola postigao Dušan Vlahović koji igra sjajno u poslednje vreme.
Kaljari je trenutno stacioniran na sedamnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila prvu pobedu u šampionatu i to na gostovanju kod Parme, u jednom sjajnom meču koji je završen rezultatom 2:3.
Ipak, sigurno je da tim sa Sardinije nema šta da traži na ovom gostovanju kod favorizovanog Juventusa, koji bi vrlo lako mogao da postigne dva ili više pogotka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom D2+, a sve to uz kvotu 1.55 u Maxbetu.

Bolonja – Parma – GG @ 1.80 u Primobet

Pre svega, treba reći da je bilo teško očekivati da će Bolonja ponoviti prošlu sezonu u kojoj je ova ekipa stigla do plasmana u Ligu šampiona. Pre svega, tim je napustio Tijago Mota, a potom i dva najbolja fudbalera u vidu Zirkzea i Kalafijorija, pa je teško očekivati da će ovaj tim ove sezone moći više od sredine tabele. Trenutno je Bolonja na trinaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom stadionu protiv Atalante, kada je bilo 1:1.
Što se tiče Parme, ovaj tim od početka šampionata igra mečeve sa velikim brojem pogodaka, stvara dosta šansi, postiže dosta pogodaka, ali i prima puno, što se najbolje videlo u prošlom kolu kada su Krstaši na svom stadionu poraženi od Kaljarija, a taj duel je završen rezultatom 2:3. Deluje da Parmi ponovo predstoji velika borba za opstanak, pošto se trenutno tim sa Enio Tardinija nalazi na petnaestom mestu na tabeli.
Biće veliko iznenađenje ukoliko i jedni i drugi ne postignu makar po jedan pogodak na ovom duelu, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.80 u kladionici Primobet.

Lacio – Empoli – 1 @ 1.65 u Mozzartbet

Lacio u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, a na tri poslednja meča u svim takmičenjima klub iz prestonice je postigao deset pogodaka. Sinoć su Lacijali odigrali sjajan meč u drugom kolu Liga Evrope i na svom stadionu bez većih problema savladali ekipu Nice sa 4:1, a u prošlom kolu elitnog ranga italijanskog fudbala, Riljani su bili bolji u gostima kod Torina, koji je to kolo dočekao na prvom mestu na tabeli, a bio je to jedan sjajan duel koji je završen rezultatom 2:3.
Empoli igra iznad svih očekivanja, a ono što moramo napomenuti je da klub iz Toskane na šest odigranih mečeva još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila dva trijumfa, uz četiri remija. U prošlom kolu su Plavci remizirali na svom stadionu protiv Fiorentine u derbiju Toskane, a taj meč je završen bez pogodaka.
Ipak, domaćin blista u poslednje vreme, i mišljenja smo zaista da je vreme za prvi poraz Empolija u sezoni pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.65.

Monca – Roma – 3+ @ 2.10 u Superbet

Monca je tim koji je do sada nažalost najmanje pokazao od svih ekipa u Seriji A, a najbolji pokazatelj za to je i trenutno poslednje mesto na tabeli sa samo tri osvojena boda. U prošlom kolu je ova simpatična ekipa koja je pre dve sezone debitovala u elitnom rangu italijanskog fudbala poražena na gostovanju kod Napolija, a taj susret na “Maradoni” je završen rezultatom 2:0.
Roma je nakon dolaska novog trenera vezala dva trijumfa u Seriji A, i to prvo protiv Udinezea u jednom odličnom meču koji je Vučica dobila rezultatom 3:0, a nakon toga i u prošlom kolu na Olimpiku protiv Venecije, nakon preokreta, a krajnji rezultat bio je 2:1, nakon čega se Rimljani nalaze na devetom mestu na tabeli. Nažalost, u drugom kolu Liga Evrope ovaj tim je poražen na strani kod Elfsborga, i to sa minimalnim rezultatom, a sigurno je da je tako nešto malo ko mogao da očekuje.
Miriše na to da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Superbet ceni sa kvotom 2.10.

Fiorentina – Milan – 2 @ 2.30 u King

Poslednji duel ovog kola je ujedno i derbi vikenda, pošto će Fiorentina na svom stadionu ugostiti ekipu Milana. Fiorentina je u četvrtak uspešno startovala u Ligi konferencije, a što se tiče Serije A, utisak je da ova ekipa može i mora dosta bolje. U prošlom kolu je Viola samo remizirala na gostovanju kod Empolija, a taj susret u Toskani je završen bez pogodaka. Ipak, pre toga je Fiorentina odigrala sjajan meč na svom stadionu i savladala Lacio sa 2:1.
Milan igra sve bolje kako vreme prolazi, pošto su Rosoneri vezali čak tri trijumfa. Poslednji u nizu se dogodio u prošlom kolu kada je ova ekipa bez većih problema slavila na svom stadionu protiv Lećea, međutim, Milan je sredinom nedelje ponovo poražen u Ligi šampiona, i to na gostovanju kod Leverkuzena, kada je bilo 1:0.
Viola retko gubi na svom terenu, međutim, prednost ipak dajemo Milanu, koji će bez sumnje od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu tima iz Firence, pa hrabro savetujemo 2 uz kvotu 2.30 u Kingu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.