Najava i analiza: Premijer liga, 7. kolo: Runda bez velikog derbija ali svaka utakmica nosi neki svoj pečat. Pevci u Brajtonu, Junjated na Vila parku a Liverpul na meti Palasa

premijer liga

Pred nama je sedmo prvenstveno kolo u engleskoj Premijer ligi, nakon koga predstoji nova pauza. Opet će nas reprezentacije odvojiti od praćenja najboljih svetskih liga, a to će se dogoditi još jednom u ovoj godini, polovinom novembra. U ovom kolu nema izrazitog derbija na Ostrvu kako je to bilo u prethodnim rundama. Ipak, odlazak Redsa na Selhurst park ili Totenhema na Ameks, svakako da mogu izazvati veliku pažnju. Ako nas pitate, najzanimljivije će biti na Vila parku u Birmingemu gde će domaća Aston Vila ugostiti Mančester Junajted i to polse tijumfa nad Bajernom. Siti i Arsenal ne bi smeli da imaju problema sa Fulamom odnosno Sautemptonom. Sve kvote iz najave bile su aktuelne u momentu pisanja analize.

Kristal Palas – Liverpul – 0-2 @ 2.45 u SuperBet

Odmah na premijernom meču kola mogli bismo da vidom zanimljiv i neizvestan okršaj na Selhurst parku u Londonu. Domaći Kristal Palas igra mnogo bolje nego što to pokazuje tabela, a ako nekog sreća nije pogledala do sada, to su upravo Orlovi. Još uvek ovaj tim nema pobedu, zajedno sa još tri povratnika u elitu i Vulverhemptonom, ali su sakupili tri boda iz šest utakmica. Da umeju da pobeđuju pokazali su u EFL kupu a u prošlom kolu su ispustili prednost protiv Evertona na Gudisonu. Sada igraju protiv drugog liverpulskog tima, onog mnogo jačeg, ali se uzdaju u domaći teren. Liverpul dolazi na Selhurst park kao lider, Redsi su jednom izgubili ali su zahvaljujući tome da imaju 5 pobeda ispred Sitija i Arsenala. Još uvek nisu imali nekog teškog rivala u prvenstvu, pa ih taj kiks protiv Notingema još uvek peče. U Ligi šampiona su pobedili dve italijanske ekipe, nakon Milana pala je i Bolonja. Na dva poslednja gostovanja Liverpula na ovom terenu pao je ukupno jedan gol. Pokušajte i sada s malim brojem pogodaka. Za 0-2 gola kvota je 2.45 u kladionici SuperBet.

Arsenal – Sautempton – 1/1,3+ @ 1.80 u MaxBet

Tek je početak sezone a Sveci su već u velikom problemu. Ajde što još nemaju pobedu, nego su osvojili samo jedan bod a raspored nije bio nešto posebno ”paklen”. Još uvek povratnici u elitu nisu igrali ni protiv Sitija, ni Arsenala ni Liverpula, ali ovim kolo počinje i taj ”pakao”. Čemu mogu da se nadaju na Emirejtsu? Malo čemu dobrom, Arsenal je još bez poraza, ima dva remija, sa Brajtonom i Sitijem, a u utorak je lako pobedio Pari Sen Žermen u Ligi šampiona. Dan ranije je Sautempton gostovao u Bornmutu i tu primio tri gola za 45 minuta. Od dna tabele može da ih odvoji samo nekoliko vezanih pobeda a njih nema ni na vidiku. Očigledno je da se u čuvenoj luci nisu najbolje pripremili za izazove Premijer lige, mada su iz nje izbivavi samo godinu dana. Tobdžije ne smeju da razmišljaju o kiksevima u ovakvim utakmicama a nama je trebalo dosta vremena da pronađemo iole dobru kvotu koja uključuje i trijumf domaćina. Odlučili smo se za prelaz uz bar tri gola ukupno. Za 1/1,3+ kovta je 1.80 u kladionici MaxBet.

Brentford – Vulverhempton – GG3+ @ 2.00 u Mozzartbet

Pčelice su sve svoje bodove pobede osvojile na svom Komjunitiju. Imaju dve pobede i jedan remi, dok su se sa strane uvek vraćale praznih šaka. Dule sa poslednjeplasiranim Vulvsima prilika je da se bodovni konto uveća sa nova tri boda ali i Vukovi bi negde morali da pronađu plen jer ih u suprotnom čeka duga zima u kojoj će biti gladni. Vulverhempton je osvojio samo jedan bod u prvih 6 kola ali se mora priznati da su imali zastrašujući raspored. Gubili su od Arsenala, Čelsija, Njukalsa, Brajtona, Aston Vile i Liverpula, a samo su u Notingemu stigli do remija. Iako su im rivali bili najbolji engleski timovi, izuzimajući Siti, na par mečeva su bili blizu izbegavanja poraza, kao sa Liverpulom u prošlom kolu. Brentford je na tri prethodne utakmice postizao gol u prvom minutu a ni na jednoj nije pobedio. Verovatno Vukove neće napasti sa centra, da bi bar tu tradiciju srušili. Golova će svakako biti, i to na obe strane. Za GG3+ kvota je 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Lester – Bornmut – 1x @ 1.67 u Primobet

Ni Lisice još uvek nemaju pobedu ali su imali par vrlo privlačnih izdanja do sada. Prošle sedmice su na Emirejtsu stigli dva gola prednosti Arsenala i imali bod u džepu sve do 94. minutu. Na kraju su primili još dva. Na svom terenu su jednom izgubili i dva puta remizirali a problem pred dolazak Bornmuta mogao bi da bude pritisak da se najzad dođe do pobede. S druge strane gosti mogu da budu potpuno rasterećeni nakon lake i ubedljive pobede nad Sautemptonom koja ih je odvela u zlatnu sredinu. Areolin tim igra vrlo dobro na početku sezone, a pobedili su ih samo Čelsi i Arsenal do sada. Zato kladionice i vide Trešnjice kao blage favorite na King Paueru ali se mi ne slažemo s takvom procenom. Lester mora da pruži sve što može a verujemo da imaju kvalitet da dođu makar do remija. Za duplu šansu na domaćina u kladionici Primobet dobijate koeficijent koji iznosi 1.67.

Mančester Siti – Fulam – 1,3+ @ 1.62 u King

Sigurno je ovo čudna situacija za Siti da u jedna meč Premije rlige ulaze nakon dve vezane utakmice bez pobede. To im se upravo dogodilo ali ako znamo da su igrali protiv Arsenala i Njukasla, ne možemo to tumačiti kao neki preterano iznenađujući događaj. Protiv Tobdžija su poraz izbegli u sudijskoj nadokandi, ali su zat pobedu u Njukaslu ispustili u samom finišu. Šta je tu je, prepustili su prvo mesto Liverpulu, ali Redsi imaju samo bod viška u odnosu na njih i Arsenal. Prvenstvo je dugo i biće još mnogo rokada na vrhu. Da ne zaborave da pobeđuju Gvardiolini fubdbaleri su iskorisiti meč Lige šampiona kada su lako slavili u prestonici Slovačke protiv domaćeg Slovana i došli do prvog trijumfa u ovom takmičenju. Fulam će biti izazova, ne zato što spada u red najjačih mogućih rivala, već zato što Kolibari igraju odlično na početku sezone i, posle startnog poraza od Junajteda, imaju pet mečeva bez neuspeha. Na novo gostovanje u Mančester dolaze posle dve vezane pobede, protiv Njukasla i Notingema, pa ih ni poraz neće preterano rastužiti. Gde bi im bio kraj kada bi gubili samo u Mančesteru. Predlog je jedinica uz barem tri gola ukupno. Kvota za 1,3+ je 1.62 u kladionici King.

Vest Hem – Ipsvič – 1 @ 1.81 u Primobet

Poakzali su Traktor Bojsi da nisu naivni i da sa njima nema šale. Posle startnih poraza od Liverpula i Sitija, što se podrazumeva, imaju četiri vezana remija. Možda bi bolje bilo da imaju bar jedna trijumf, ali su uspeli da ostanu neporaženi u Brajtonu i Sautemptonu, kao i sa Fulamom i Aston Vilom na svom terenu. Što se gostovanja tiče pokazalo se da im odgovaraju gradovi na krajnjem jugu, ali sada moraju u prestonicu, po prvi put od kada su se vratili u društvo najjačih. U istočnom Londonu čeka ih Vest Hem. Čekićari su razočarali na startu i već se, u pola glasa, govori o smeni trenera Lopetegija. Vest Hem ima samo jednu pobedu a na svom terenu je izgubio sva tri puta. Malo je bilo i do rasporeda, na Olimpijski stadion su dolazili Aston Vila, Siti i Čelsi, a protiv takvih rivala ne možete računati na sigurne bodove. Ipsvič se već mora pobediti ili će to izazvati tektonske potrese za vreme pauze u šampionatu. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.81.

Everton – Njukasl – x2,GG @ 2.05 u MaxBet

Za Karamele je pobeda protiv Palasa bila imeprativ i oni su uspeli, i pored ranog vođstva gostiju, da stignu do nje. Sada je sve znatno lakše, mada su i dalje na samom dnu tabele sa samo bodom više od prvog tima u zoni ispadanja. Navikli smo već da Everton užasno započinje sezonu i onda se na volšeban način izvuče na kraju. Međutim pitanje je koliko to odgovara navijačima željnih uspeha svojih ljubimaca i borbe za izlazak u Evropu a ne za goli život. Ne obećava ni ova sezona ništa mnogo bolje a Karamele tek imaju težak raspored u nastavku sezone. Prvi ozbiljan ispit na svom Gudisonu je doalzak Njukasl. Nisu ni Svrake zadovoljne svojim učinkom, ekipa Edija Haua jeste osvojila 11 bodova, ali do sada nismo videli nijedno njihovo baš kvalitetno izdanje. Nije to bilo ni prošlonedeljno protiv Sitija iako su ostali neporaženi protiv šampiona. To mogu da zahvale pogotku Gordona sa bele tačke, ali i sjajnom Poupu na golu. Na strani Njuklas ima pobedu, poraz i remi, a na svakom meču došla je igra gol-gol. Doći će i u Liverpulu a naš predlog je dupla šansa na goste uz igru GG. Za x2,GG kvota je 2.05 u kladionici MaxBet.

Aston Vila – Mančester Junajted – T12+ @ 1.90 u King

Fudbaleri Vile su prepuni samopouzdanja posle velike pobede nad Bajernom u Ligi šampiona. U reprizi nekadašnjeg finala Kupa šampiona tim iz Birmingema je slavio minimalnim rezultatom i upisao drugu pobedu u elitnom takmičenju, čime je pokazao da ne želi da bude samo slučajni posetilac u ovom društvu. Sasvim dobro im ide i u Premijer ligi, izuzimajući onaj poraz od Arsenala u Birmingemu. Ekipa Unaji Emerija je upisala već 4 pobede i jedan remi, a raspored je bio sve, samo ne lak. Možda su mogl da pobede u Ipsviču, imali su dva puta prednost ali je uporni domaćin stigao do boda a njih uskratio za dva. Junajted ima mnogo problema, svašta se dešava Ten Hagu na početku sezone a u Birmingem dolaze posle nove blamaže na Old Trafordu gde ih je, posle Liverpula, i Totenhem dobio sa 3:0. Verujemo da bi i bod zadovoljio Holanđanina na ovom gostovanju iako je Junajted prošle sezone, najbolje za Vilu, oba puta pobedio ovog rivala. Naš predlog ej domaćin daje dva gola, a za T12+ kvota je 1.90 u kladionici King.

Čelsi – Notingem Forest – 1,3+ @ 2.00 u Mozzartbet

Uživanje je gladati ovaj Čeli i Kola Palmera na terenu. Plavci su samo na premijeri razočarali, valjda impresionirani dolaskom šampiona na Stamfrd Bridž, a od tada su ostvarili 4 pobede i jedan remi. Na tri poslednja meča, računajući onaj u Liga kupu protiv slabašnog Beroua, dali su 12 golova, a protiv Brajtona mogli su i mnogo više da se nisu zadovoljni sa četiri u prvom poluvremenu. Blistao je mladi engleski reprezentativac Kol Palmer koji je za tridesetak minuta rtri puta smestio loptu iza leđa golmana Galebova i to na različite načine. Dugo će se pamtiti njegov gol iz slobodnjaka sa 25 metara iskosa sa desne strane. Čelsi je stigao na 4. mesto, imaju bod manje od Arsenala i Sitija a dva od Liverpula, ali svi, od trenera Mareske do svakog čalana uprave, i dalje tvrde da im je cilj povratak u Ligu šampiona i ništa više od toga. Videćemo kako će se stvari razvijati, a u London dolazi Notingem Forest i to posle prvog poraza u sezoni. Šumari su izgubili od Fulama na svom Siti Graundu i tako prvi put položili oružje tek u šestom kolu. Novi poraz smeši im se u prestonici a golova bi moralo da bude barem tri. Za 1,3+ kvota je 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Brajton – Totenhem – GG4+ @ 2.02 u SuperBet

Lako bi ovo mogao da bude i derbi kola samo da Galebovi nisu izgubili onako lako na Stamford Bridžu iako su imali početku prednost. Ipak, razlika između ove dve ekipe je samo jedan bod, i pored toga što Pevci u međusobni duel ulaze posle sjajnog izdanja na Old Trafordu i pobede od 3:0 nad Junajtedom. Totenhem je poražen u derbiju severnog Londona od Arsenala i taj meč još uvek peče navijače Sparsa i pored odličnih izdanja i pobeda nad Brentfordom i Junajtedom. Galebovima je poraz na Stamford Bridžu bio prvi u sezoni, pre toga su imali niz od sedam utakmica bez poraza, računajući i dve pobede u Liga kupu. Da nisu imali čak tri remija u prvih pet kola u London bi išli možda i kao lideri, ali to igrom nisu pokazali. U meču sa Totenhemom možemo očekivati dosta golova, pobedu žele i jedni i drugi, a prošle sezone videli smo 6 golova na Ameksu i trijumf Brajtona od 4:2. Odigrajte 4+ uz igru gol-gol. Za GG4+ koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.