Najava i analiza: La Liga, 9. kolo: Veliki derbi Andaluzije, Real gosti “žutu podmornicu”, prštaće u San Sebastijanu!

Od petka nas očekuju mečevi devetog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala. Derbi kola se igra na stadionu “Sančez Pishuan” gde će Sevilja ugostiti svog gradskog rivala, ekipu Betisa.
Pored toga nas veoma uzbudljiv duel očekuje i u Madridu, gde će kraljevski klub biti domaćin Viljarealu. Ipak, to nije sve. Deveto kolo zatvara duel u San Sebastijanu gde će Sosijedad ugostiti Atletiko Madrid.
Barselona putuje na gostovanje kod Alavesa, dok će veoma zanimljivo sasvim sigurno biti i u Kataloniji, gde će Đirona i Atletik Bilbao ukrstiti koplja. Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Las Palmasa i Selte, kao i Valjadolida i Rajo Valjekana
.

Leganes – Valensija – X2 @ 1.42 u Superbet

Leganes je do sada ostvario samo jedan trijumf u šampionatu, a ukupno je povratnik u društvo najboljih sakupio sedam bodova, i nalazi se u opasnoj zoni. Ipak, utisak je da stvari u poslednje vreme idu na bolje, pa je tako ova simpatična ekipa u poslednja dva kola isto toliko puta remizirala, i to prvo protiv Hetafea na strani, kada je bilo 1:1, a potom i u gostima kod Rajo Valjekana, kada je bio isti rezultat, uz konstataciju da se radi o timovima koji veoma dobro igraju na svom terenu.
Taman kada je Valensija počela da daje znake života desila se katastrofa u San Sebastijanu, pošto je ovaj tim glatko poražen od Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 3:0, nakon čega se popularni “slepi miševi” nalaze na osamnaestom mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova.
Možda je ovaj duel protiv Leganesa došao u pravom momentu, pošto je to ekipa protiv koje Valensija i te kako može da igra i mišljenja smo da će gosti uspeti nekako da odole na ovom gostovanju, pa vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.42 u Superbetu.

Espanjol – Majorka – GG @ 2.20 u Mozzartbet

Kako sada stvari stoje, sva je prilika da će se Espanjol ove sezone boriti za opstanak. Katalonci su u poslednja tri kola doživeli isto toliko poraza, pa se trenutno ovaj tim nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli, koje je ujedno i poslednje koje na kraju donosi opstanak u društvu najboljih. U prošlom kolu je ova ekipa doživela tesan poraz na gostovanju kod Betisa, a taj duel je završen minimalnom pobedom domaćina.
Majorka je sa druge strane sjajno započela ovaj šampionat, pošto se trenutno ova ekipa mimo svih očekivanja nalazi na šestom mestu na tabeli, a na tri poslednja meča je ovaj klub upisao čak tri trijumfa. Poslednji se desio u prošlom kolu kada je Majorka slavila na gostovanju kod Valjadolida, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Težak meč za prognoziranje, ali je utisak da bi mogli da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.20 u Mozzartu.

Hetafe – Osasuna – 1 @ 2.20 u King

Godinama unazad Hetafe najviše zbog sjajnih partija na svom terenu nije imao prevelikih problema oko opstanka u društvu najboljih. Trenutno je klub iz predgrađa Madrida stacioniran na petnaestom mestu na tabeli uz samo sedam osvojenih bodova, a u prošlom kolu je Hetafe ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Alavesa, kada je bilo 1:0, i tako je ova ekipa prekinula seriju loših rezultata.
Sa druge strane Osasuna se trenutno nalazi na fantastičnom sedmom mestu na tabeli uz četrnaest osvojenih bodova, a klub iz Pamplone igra sjajno u poslednje vreme pošto je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila tri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz. U prošlom kolu je Osasuna upisala nova tri boda i to na svom stadionu protiv Barselone, što je bilo možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata. Taj duel je završen rezultatom 4:2, a bila je to verovatno i najbolja partija tima iz Pamplone u poslednjih desetak godina.
Ipak, pomenuli smo već kako Hetafe igra na svom terenu, zbog čega ovom timu i dajemo prednost na ovom susretu i savetujemo jedinicu uz kvotu 2.20 u kladionici King.

Las Palmas – Selta – G2+ @ 1.95 u Maxbet

Nažalost, kako sada stvari stoje, ekipa Las Palmasa je glavni kandidat za selidbu u niži rang. Naime, tim sa Kanarskih ostrva se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo tri osvojena boda. Do sada je ova ekipa odigrala osam mečeva u elitnom rangu španskog fudbala i nažalost Las Palmas još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je ovaj tim tri puta remizirao uz čak pet poraza. U prošlom kolu je Las Palmas poražen na gostovanju kod ove sezone sjajnog Viljareala, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Selta je na jedan zaista sjajan način započela prvenstvo, međutim, kako vreme odmiče tako i tim iz Viga ima sve više problema, pa ova ekipa na tri poslednja meča nije uspela da dođe do trijumfa. U prošlom kolu je klub iz Galicije remizirao na svom stadionu protiv Đirone, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Vrlo lako se može desiti da gosti ponovo proigraju od ovog gostovanja na Kanarskim ostrvima, a smatramo da ovaj tim dosta lakše nego što se očekuje može da postigne dva ili više gola na ovom gostovanju, pa savetujemo igru G2+ uz kvotu 1.95 u Maxbetu.

Valjadolid – Rajo Valjekano – X2 @ 1.35 u Primobet

Valjadolid je uz Las Palmas i Valensiju tim koji je do sada svakako najmanje pokazao od svih članova ovogodišnjeg izdanja španske La Lige. Do sada je ova ekipa odigrala osam mečeva i ostvarila samo jedan trijumf, dva remija i čak pet poraza. Na poslednjih pet mečeva Valjadolid je doživeo četiri poraza uz samo jedan remi, a u prošlom kolu je ovaj tim doživeo poraz na svom stadionu od Majorke, a taj duel je završen rezultatom 1:2, uz podatak da smo sva tri gola videli u drugom delu igre.
Rajo Valjekano ne zna za poraz od kako je ovaj klub pojačao Hames Rodrigez, a na četiri poslednja duela ova ekipa je ostvarila jedan trijumf i čak tri remija, i to tri vezana. U prošlom kolu je tim sa Zorilje odigrao meč bez pobednika na domaćem terenu protiv Leganesa, a taj susret je završen rezultatom 1:1.
Vrlo lako se može dogoditi da se ta serija nepobedivosti Rajo Valjekana nastavi i na ovom gostovanju kod Valjadolida, koji se za sada blago rečeno nije proslavio, pa vam toplo preporučujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi X2 koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.35.

Real Madrid – Viljareal – 1 @ 1.30 u Mozzartbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u prestonici Španije, gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Viljareal. U prošlom kolu je kraljevski klub remizirao u velikom derbiju Madrida protiv Atletika, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da su puleni Karla Ančelotija primili izjednačujući pogodak u poslednjim trenucima susreta. Nažalost, Real je poražen i u prošlom kolu Lige šampiona na gostovanju kod Lila, kada je francuski predstavnik slavio sa 1:0, pa deluje da Madriđanima u poslednje vreme ne cvetaju ruže.
Viljareal sa druge strane u ovom trenutku možda igra i najlepši fudbal u Španiji, a u prošlom kolu je ovaj tim na svom stadionu slavio protiv Las Palmasa, kada je bilo 3:1. Trenutno se popularna “žuta podmornica” nalazi na sjajnom trećem mestu uz samo bod manjka u odnosu na Real Madrid, kod koga ova ekipa i gostuje u ovom kolu.
Svakako da će Viljareal imati šta da poruči Realu, međutim, prednost je naravno na strani domaćina pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.30.

Đirona – Atletik Bilbao – 3+ @ 1.90 u Superbet

Naravno, nije ni bilo realno da Đirona igra kao što je to bio slučaj prošle sezone, a podsećamo vas da je tada ova ekipa stigla do trećeg mesta i direktnog plasmana u Ligu šampiona. Kada smo se već dotakli elitnog klupskog takmičenja, treba reći da su Katalonci doživeli i drugi poraz i to na svom stadionu od Fejnorda, a taj susret je završen rezultatom 2:3. U poslednjem kolu La Lige ovaj tim je remizirao na teškom gostovanju kod Selte, a taj meč u Vigu je završen rezultatom 1:1.
Atletik Bilbao je sinoć predstavljao Španiju u Ligi Evrope gde je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv AZ Alkmara sa 2:0. Što se tiče španskog šampionata, trenutno je ponos Baskije stacioniran na petom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa na svom stadionu samo remizirala protiv Sevilje, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1. Pre toga je Bilbao slavio na svom stadionu protiv Selte sa 3:1, a sigurno je da će ova ekipa ići na pobedu i na ovom gostovanju kod Đirone. Bilo kako bilo, evidentno je da nas očekuje jedan efikasan susret, pa vam savetujemo da se fokusirate na igru 3+ koju kladionica Superbet ceni sa kvotom 1.90.

Alaves – Barselona – 2 @ 1.60 u Maxbet

Nemaju navijači Alavesa za sada šta da zamere svojoj omiljenoj ekipi, koja se posle osam odigranih kola nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji, uz deset osvojenih bodova. Ruku na srce, tim iz Baskije je na poslednja dva meča doživeo isto toliko poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je nekadašnji finalista Liga Evrope izgubio na gostovanju kod Hetafea, koji tradicionalno dobro igra na svom terenu.
Barselona je u prošlom kolu doživela svoj prvi poraz u šampionatu i to na gostovanju kod Osasune u Pamploni, kada je bilo iznenađujućih 4:2 za domaćina, a sigurno je da je to bila i najslabija partija ovog tima od kako je na klupu seo Hansi Flik. Ipak, u Ligi šampiona je Barselona ostvarila novi trijumf, pa zbog toga u lepom raspoloženju fudbaleri ove ekipe putuju na ovo gostovanje kod Alavesa, sa koga će se po našem mišljenju vratii sa tri boda, pa vam savetujemo da odigrate dvojku, za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.60, uz konstataciju da bi ovo vrlo lako mogao da bude meč sa velikim brojem pogodaka.

Sevilja – Betis – GG @ 1.80 u King

Derbi kola se igra na “Sančez Pishuanu” gde će snage odmeriti Sevilja i Betis, što je ujedno i najveći derbi Andaluzije. Sevilja se trenutno nalazi na trinaestom mestu na tabeli i mora se priznati da ovaj tim u poslednje vreme izgleda dosta bolje u odnosu na start šampionata, kada se Andalužanima čak predviđala i borba za opstanak. U prošlom kolu je rekorder po broju trofeja u Ligi Evrope remizirao na nimalo prijatnom gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj meč u Baskiji je završen rezultatom 1:1.
Betis na startu sezone igra nešto bolje nego svoj gradski rival, a trenutno su Zeleni stacionirani na osmom mestu na tabeli uz dvanaest osvojenih bodova. U prošlom kolu je Betis uz dosta muke slavio na svom terenu protiv Espanjola, golom Lo Selsa u finišu susreta. Nažalost, u međuvremenu je Betis neočekivano poražen u drugom kolu Lige konferencija na strani kod Legije, a taj duel u Varšavi je završen rezultatom 1:0.
I jedna i druga ekipa ima ogromnu želju da dođe do trijumfa, jer bi za jedne i druge ovaj susret mogao da predstavlja prekretnicu, a čini se da je verovatno i najrealnija prognoza da će Sevilja i Betis postići makar po jedan pogodak na ovom derbiju Andaluzije, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica King plaća sa kvotom 1.80.

Sosijedad – Atletiko Madrid – G2+ @ 2.80 u Primobet

Poslednji duel devetog kola španske La Lige se igra u San Sebastijanu, gde će fudbaleri Sosijedada ugostiti Atletiko Madrid. Nisu se do sada Baskijci proslavili, uz konstataciju da je ovaj tim trenutno stacioniran na četrnaestom mestu na tabeli, a tek u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila svoj drugi trijumf u šampionatu i to na domaćem terenu protiv Valensije, kada je bilo 3:0. Sinoć je španski predstavnik neočekivano poražen u drugom kolu Liga Evrope od Anderlehta, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Atletiko Madrid je u prošlom kolu nekako uspeo da dođe do nerešenog ishoda protiv svog gradskog rivala Real Madrida, i to nakon gola Koreje u sudijskoj nadoknadi. Bio je to jedan veoma uzbudljiv meč i deluje da je na kraju nerešen ishod i najrealniji. Ipak, u sredu je španski predstavnik doživeo pravu blamažu na gostovanju kod Benfike, koja je slavila sa više nego ubedljivih 4:0 u drugom kolu elitnog klupskog takmičenja.
Svakako da će Madriđani želeti da se iskupe svojim navijačima, i mišljenja smo da će Atletiko ovde postići dva ili više golova, pa savetujemo igru G2+ uz sjajnu kvotu 2.80 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.