Tiket dana: Poeni igrača

Drugo kolo Evrolige počinje već dana i proteglo se na tri dana. Na programu su samo dve utakmice, ali jako interesantne. Monako dočekuje Makabi a Crvena zvezda ekipu Baskonije. Kvote i granice kod učinka košarkaša bile su aktuelne u vreme pisanja predloga.

Alfa Dijalo (Monako) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.90 u MaxBet

Monako je odigrao odlično protiv Milana i obio meč prvog kola Evroplige mnogo lakše nego što se to očekivalo. Međutim, u domaćem prvenstvu ekipa iz Monte karla već ima dva poraza, a prošlog vikenda izgubili su od Asvela, još jednog francuskog predstavnika u Evroligi. Poraz je bio baš ubedljiv, sa 17 poena razlike, ali malo opravdanje za tim Saše Obradovića su izostanci Majka Džejmsa, Korkmaza i, od ranije odsutnog, Nika Kalatesa. U poslednja dva meča najefikasniji pojedinac kod Kneževa bio je krilni košarkaš Alfa Dijalo. On je protiv Italijana ubacio čak 20 poena a u porazu od Asvela zaustavio se na 13. I u prethodne dve sezone on je imao važnu ulogu u timu koji je dva puta bio u plej-ofu a jednom i na Fajnal foru, u tri godine svog učešća u Evroligi, ali nije bio toliko efikasan. Verujemo u još jednu njegovu dobru partiju protiv Makabija, granica je na 11,5 poena a za (+) na Alfu Dijaloa kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Hasijel Rivero (Makabi) – Skokovi + (granica 4,5) @ 1.65 u MaxBet

Kubanski krilni centar jedan je od retkih stranih košarkaša koji je ostao u Makabiju. Mnogo se promenio tim Odeda Kataša u odnosu na prošlu sezonu a glavni razlog je rat u Izraelu i to što ovaj tim evroligaške utakmice ne može da igra u Tel Avivu već ponovo rivale dočekuje u Begradu. Zbog svega toga budžet je smanjen i Makabi, po opštem mišljenju, ima znatno slabiji sastav nego prošle sezone. Nema više u timu Vejda Boldvina, Lorenca Brauna, Bonzija Kolsona, Džoša Niba i mnogih drugih, ali su stigli i neki novi igrači, među njima i Džordan Lojd, doskorašnja uzdanica Monaka. On nije najzadovoljniji u Makabiju i postoji mogućnost da se vrati u Kneževinu, mada je jedan od najboljih pojedinaca u Ponosu Izraela na startu sezone. Da se vratimo na Rivera. U pobedi Makabija protiv Asvela učestvovao je sa 11 poena i čak sa 9 skokova. Prošle sezone nije imao ovako značajnu ulogu u timu prepunom zvezda a i on spada u košarkaše koji radi ”prljav” posao na parketu. Skok pod oba koša je njegov zaštitni znak, za meč sa Monakom granica je na 4,5 a za (+) kvota je 1.65 u kladionici MaxBet.

Ajzea Kenan (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.91 u MaxBet

Dolazak odličnog šutera iz Olimpijakosa možda je najveće letošnje pojačanje Crvene zvezde. Ajzea Kenan je možda i najkonstantniji igrač na početku sezone koja nije krenula po planu za crveno-bele. Pre svega se to odnosi na ABA ligu u kojoj je Zvezda izgubila već dve utakmice u prva tri kola, dok su na startu Evrolige napravili važan brejk u Parizu protiv debitanta u ovom takmičenju. Kenan je u ”gradu svetlosti” ubacio 14 poena a pogađao je u vrlo važnim trenucima. Protiv Dubaija je postigao 13 a u mečevima sa Mornarom i Splitom po 9 koševa. Možda je neko očekivao i više ali trener Sferopulos na početku dosta rotira i malo ko od košarkaša provodi vremena na parketu koliko je očekivao. Kenan je u Olimpijakosu u prethondoj sezoni ubacivao po 11 poena u Evroligi u proseku, a igrao je 23 minuta. U Zvezdi je najviše vreme au igri proveo u Parizu i verujemo da će značajnu minutažu imati i protiv Baskonije, pogotovo jer opet u timu neće biti Miloša Teodosića, a on može pomoći Jagu i Mekintajeru i u organizaciji igre. Kvota za poene je na 11,5 a za (+) kvota je 1.91 u kladionici MaxBet.

Timoti Luvavu (Baskonija) – Poeni + (12,5) @ 1.91 u MaxBet

Baskijcima je najveće letošnje pojačanje trener Pablo Laso ali je igračko svakako dolazak Timotija Luvavua. Francuski košarkaš ima NBA iskustvo ali je već iskusan i u Evroligi jer je nastupao za Olimpiju iz Milana i Asvel. U Vilerbanu je bi jedan od najboljih prošle sezone ali je tim u potpunosti podbacio i on je novi izazov našao u Vitoriji. U prvom meču Evrolige bio je najzaslužniji za pobedu nad partizanom. Odigrao je posebno dobro u prvom poluvremenu kada je, bukvalno sam, sprečio crno-bele da odu na nedostižnu razliku. U nastavku mu se pridružio Hauard ali i odlični Sedekerskis. Luvavu je meč završio sa 15 poena, a još efikasniji bio je u dva meča ACB lige protiv Tenerifa i Andore, ali je Baskonija izgubila obe utakmice. Katastrofalan start u domađem prvenstvu mogao bi se zabašuriti sa dve pobede nad srpskim timovima na startu Evrolige ali će Baskijce protiv Zvezde u Areni čekati mnogo teži zadatak nego kada su pred svojim navijačima okrenuli protiv partizana. Od Luvavua, Hauarda i Monekea sve zavisi u timu Baskonije, a granica za francuskog košarkaša je na 12,5 koševa. Za (+) poene kvota je 1.91 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 11.44.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.