DERBI DANA: Poljska – Portugal: Domaćinu bodovi neophodni, gosti bi da se učvrste na prvom mestu!

Poljska će u okviru 3. kola Lige nacija A divizije dočekati ekipu Portugala. Domaći sastav je na prethodna 2 meča osvojio 3 boda, dok su gosti slavili u oba susreta i trenutno su lideri grupe sa 6 osvojenih bodova. Utakmica u Varšavi je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Poljska: Znali su da namuče Portugalce!

Nije oduševila Poljska na ljetošnjem Evropskom prvenstvu i svoje učešće prema očekivanjima završili su već u grupnoj fazi. Ako je Poljska sopstveni zenit u evropskim okvirima (pro)živjela 2016. u onoj nokaut fazi, umalo i polufinalu EURA u Francuskoj, onda nije pogrešno reći da sa ostacima te generacije ne može da se nada sličnom uspijehu. Objektivno, Poljska je bila autsajder grupe D u društvu Francuske, Holandije i Austrije, a osvajanjem samo jednog boda u grupi to su i potvrdili. Međutim ne treba zaboraviti da se među 26 reprezentativaca ove selekcije nalazi 15 igrača koji nastupaju u ligama petice.
Učešće u A diviziji Lige nacija potvrđuje da ova selekcija ima kvalitet, ali neće im biti nimalo lako prvo da opstanu u kremu najboljih, a potom i da napadnu plasman u narednu rundu.
U prvom kolu početkog septembra gostovali su u Glazgovu selekciji Škotske i na opšte iznenađenje uspijeli su da odnesu sva 3 boda sa terena na kom mnogo kvalitetnije reprezentacije muku muče godinama unazad.
Poljaci su na poluvremenu vodili sa dva pogotka prednosti, ali domaćini su već u prvoj minuti nastavka smanjili, a zatim u 76. došli do izjednačenja.
Kada se činilo da će doći do podjele bodova, u sedmoj minuti sudijske nadoknade Poljska je iz penala došla do trijumfa. Jedanaesterac za tri startna boda Poljaka realiziovao je Nikola Zalevski.
U drugom kolu gostovali su u Osijeku gdje su poraženi od selekcije Hrvatske rezultatom 1:0. U prvom dijelu Hrvatska je bila dominantna ekipa, Poljska u potpunosti orijentisana na obranu svog gola. Ipak, bez obzira na posjed lopte i napadačku igru, Hrvatska u prvom dijelu nije stvorila izrazitu šansu uprkos deset udaraca ka golu protivnika, a Poljska nije imala ni šut prema golu.
Trenutak genijalnosti Luke Modrića presudio je Poljacima u 52. minuti, pa su na kraju u Varšavu otišli praznik ruku.
U prošlosti su znali da namuče Portugal, a večeras će imati težak zadatak da osiguraju makar bod koji bi im veoma značio u daljem toku takmičenja.

Portugal: Trijumfom učvrstiti prvu poziciju!

Škoti su bili na pragu senzacije u Lisabonu u prethodnom kolu, ali su im opet na kraju slomljena srca. Škotska je prije toga nezasluženo poražena od Poljske (2:3) golom iz penala u 97. minutu, a protiv Portugala joj je presudio vamvremenski Kristijano Ronaldo u 88. minutu.
Probao je portugalski selektor Roberto Martinez bez Kristijana Ronalda i sa sličnim timom kao protiv Hrvatske, ali je upao u probleme. Žota je u prvih 11 zamjenio Ronalda, Semedo je počeo umjesto Daloa, ali su pomenuta dvojica ušli sa klupe i donijeli pobjedu. Opet su podbacile mlađe zvijezde poput Neta, Paljinje, Žote…
Tek što je počeo meč, Škoti su najavili iznenađenje. I opet Skot Mektomini koji je tresao i mrežu Poljaka u prvom kolu. I koji u reprezentaciji izgleda moćno, svestrano, liderski… Dokaz zašto je Konte toliko insistirao da ga dovede u Napulj. Fantastično se ubacio iz drugog plana iza leđa Dijašu i zakucao loptu glavom u mrežu. Bio mu je ovo 10. gol na poslednjih 17 mečeva u dresu Škotske!
Jedini koji je igrao u domaćem timu je bio Rafael Leao. Sve je probao, ali nije izjednačio. Prvo mu je Gan zaustavio sjajan šut, a onda i stativa na isteku poluvremena. Pripremio je i dvije dobre šanse Limi i Žoti, a Nuno Mendeš je takođe pogodio okvir gola. Martinez je već na poluvremenu morao da mjenja i da uvodi Ronalda. Efekti su bili brzo vidljivi.
Leaovu povratnu loptu je Bruno Fernandeš sa 20 metara spakovao u mrežu uz pomoć golmana Gana za 1:1. Uslijedio je žestok pritisak Portugalaca. Ronaldo je štiklom namjestio zicer Feliksu, potom pogodio stativu, da bi u 88. minutu iskopirao nedavni gol protiv Hrvatske. Na centaršut sa lijevog krila je ušao između dvojice štopera na peterac i bio bez milosti, potvrdio je još jednom strašan osećaj za prostor i gol.
U odnosu na septemabrski spisak, ni ovaj oktobarski se mnogo ne razlikuje kada je u pitanju portugalska reprezentacija. Selektor Roberto Martinez se odlučio za provjerene snage.
U timu su opet nakon kraće pauze “saudijci” Žoao Kanselo i Otavio, oporavio se Fransisko Konseisao, a tu je opet i Trinkao.
Od zvučnijih imena nema povrijeđenog Gonsala Ramosa, Pedra Gonsalveša, Matuesa Nunjesa.

Naš prijedlog:

Gosti kao favoriti ulaze u ovaj duel, a kvota na trijumf Portugala u MaxBet kladionici iznosi 1.65. Trijumf domaćina plaća se kvotom 5.30, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.90.

Portugalci imaju zaista sjajan sastav i trijumfi protiv Hrvatske i Škotske su još jednom to potvrdili. Protiv oba pomenuta protivnika su primali golove, pa smo mišljenja da bi na ovoj utakmici mogli vidjeti vrlo lako golove u obje mreže. Naš prijedlog je prema tome igra GG po kvoti 1.81 u MaxBet kladionici. Takođe prednost dajemo gostima i mišljenja smo da će trijumfovati na ovoj utakmici, pa vam predlažemo da pokušate sa kombinacijom 2&2+ po kvoti 1.98. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 4+ po kvoti 3.00 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.