Najava i analiza: Bundesliga, 7. kolo: Epicentri u Leverkuzenu i Minhenu. Šampion čeka odlični Ajntraht, lider dočekuje Štutgart

Posle dve sedmice vraća nam se nemačka Bundesliga. U ovom kolu biće više interesantnih utakmica i dva prava derbija. Bajer u Leverkuzenu dočekuje Ajntraht, a tim iz Frankfurta je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka sezone. Bajern je prvi, tu želi i da ostane, a u ovom kolu imaće težak ispit protiv Štutgarta, tima koji je aktuelni vicešampion. Sve kvote iz najave bile su važeće u momentu pisanja analize.

Dortmund – Sent Pauli – 1,3+ @ 1.63 u Mozzartbet

Ne verujemo da su Milioneri zadovoljni startom Bundeslige. Aktuelni vicešampion Evrope je posle 6 odigranih kola tek na 7. mestu i već ima dva poraza na kontu. Posle debakla u Štutgartu, u prošlom kolu su izgubili i u Berlinu od Uniona. Odbarna je ono što može da brine trenera Nurata Sahina. Nije ni ranije, pod vođstvom drugih stratega, defanziva nije bila trejd mark Borusije, ali su sada primili 11 golova u 6 utakmica, previše. Meč sa povratnikom u Bundesligi ne bi smeo da predstavlja problem za Milionere. Doduše tako se mislilo i na okršaj sa Bohumom pa su gubili sa 2:0 u jednom trenutku. Gosti iz najveće nemačke luke su tim koji će se boriti za opstanak i verujemo da ne bi imali ništa protiv da završe sezonu na poziciji na kojoj su sada, na 15. mestu. Ipak, učinak od samo 4 boda u prvih šest kola je malo da bi bilo nekog mesta zadovoljstvu. Poslednji put su se ove dve ekipe u prvenstvu sastale pre više od 13 godina, ali su pre dve igrali u DFB kupu i tada je Sent Pauli pobedio favorizovanu Borusiju. Jedinica je izvesa a da bismo pronašli barem pristojnu kvotu dodajemo i barem tri gola ukupno. Za 1,3+ kvota je 1.63 u kladionici Mozzartbet.

Menhengladbah – Hajdenhajm – GG3+ @ 1.88 u SuperBet

Jedna pobeda deli Menhengladbah i Hajdenhajm na tabeli. Domaćin je dva puta pobedio i 4 puta je poražen, dok su gosti u ovom trenutku na učinku 3 pobede i tri poraza. Hajdenhajm uporedo sa Bundelsigom igra i u Ligi konferencija, kao debitant u evropskim kupovima. U prvom kolu su pobedili ljubljansku Olimpiju na svom terenu i u četvrtak ih čeka gostovanje na Kipru kod ekipe Pafosa. Zanimljivo je da je Hajdenhajm već dva puta pobedio u gostima, sa po 2:0 su slavili protiv Sent Paulija i Majnca, a jedino su poraženi na Signal Iduna parku od Borusije, ali su i u Dortmundu dali dva gola. Menhengladbah je imao jako težak raspored na startu sezone, porazi su stigli od Leverkuzena, Štutgarta, Ajntrahta i Augzburga, i već pomalo zaostaju za timovima iz gornje polovine tabele. Pobeda nad ekipom iz Baden Virtemberga je za Ždrepce imperativ, ali daleko od toga da će do nje stići na lak način. Čak nam se čini da su gosti i blagi favoriti. Golovi su najrealniji, za GG3+ kvota je 1.88 u kladionici SuperBet.

Leverkuzen – Ajntraht – 1,GG @ 2.40 u MaxBet

Jedan od derbija kola igra se na Baj areni u Leverkuzenu. Gosti iz Frankfurta meč čekaju na višoj poziciji od aktuelnog šampiona, sakupili su 13 bodova, jedan manje od vodećih Bajerna i Lajpciga. Samo su u prvom kolu Orlovi pognute glave napustili teren, izgubili su u Dortmundu, a u narednih pet kola imaju četiri vezane pobede pa remi sa Bajernom pre dve sedmice. Bila je to izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj je izgledalo da će Ajntrah doživeti katastrofu od Bavaraca, ali su forsirali svoj stil igre do kraja, sa mnogo kontra napada, i nagraženi su za to sa tri postignuta gola i osvojenim bodom. Čini nam se da je Leverkuzen izgubio više bodova nego što su planirali, ali je jedini pravi kiks remi sa Holštajnom u prošlom kolu i to na domaćem terenu. Da sve bude gore imali su rano vođstvo od 2:0 ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf. Sada su pred zidom, Ajntraht moraju da pobede jer bi u suprotnom Bajern i Lajpcig napravili veću razliku od sadašnja tri boda. Nije tim trenera Topmelera mačiji kašalj, ali nam se čini da bodovi ostaju u Leverkuzenu. Za jedinicu se dobija dosta niska kvota, pa predlažemo kombinaciju sa igrom gol-gol. Za 1,GG kvota je 2.40 u kladionici MaxBet.

Frajburg – Augzburg – 1 @ 1.74 u King

Frajburg je od početka sezone imao samo jedan kiks i to baš ozbiljan. Na svom terenu su izgubili od Sent Paulija sa 3:0 i verujemo da je taj ishod silno ražestio i ogroman broj kladioca. Sve ostalo bilo je odlično. Jesu izgubili u Minhenu od Bajerna ali ”samo” sa 2:0, a i na tom meču bili su u dobroj meri ravnopravan takmac Bavarcima. Sve ostale utakmice su dobili, njih četiri do sada. Na svom terenu su pobedili Štutgart i Bohum, a na strani su slavili u Hajdenhajmu i Bremenu protiv Verdera u prošlom kolu. Nalaze se na visokom 4. mestu i imaju samo dva boda manje od vodećeg dvojca koji čine Bajern i Lajpcig. Po novi trijumf idu u meču sa Augzburgom. Bavarski klub nije toliko loš na početku sezone, imaju 7 bodova na kontu i srže se negde oko sredine tabele. Oni su na pauzu otišli posle pobede nad Menhengladbahom koja je bila jako bitna s obzirom da je stigla posle dva vezana poraza. U prošloj sezoni u oba meča pobeđivali su timovi koji su bili domaćini a isto očekujemo i sada. Za jedinicu se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.74.

Hofenhajm – Bohum – 1,3+ @ 2.03 u Primobet

Posle samo 7 odigranih kola u Sinshajmu se, potpuno neočekivano, igra derbi začelja. To što je Bohum na dnu tabele i nije neko posebno iznenađenje, ali to što se Hofenhajm nalazi na 16. poziciji, svakako jeste. Nije Hof imao ni nešto posebno zahtevan raspored na startu sezone, da bi u tome tražili izgovore, ali je možda za njih veće opterećenje bilo to što su uporedo igrali i u Evropi. Na startu Lige Evrope remizirali su u Danskoj sa Mitjilandom i pobedili Dinamo iz Kijeva na svom terenu, pa su mnogo bolje započeli ovo takmičenje nego Bundelsigu. U domaćem prvenstvu Hofenhajm je pobedio samo u prvom kolu i to protiv Holštajna u Sinshajmu. Sledio je niz od četiri vezana neuspeha koji su prekinuli u prethodnom kolu osvojivši vredan bod u Štutgartu, mada su bili na nekoliko desetina sekundi od pobede, s obzirom da su domaći izjednačili iz penala u nadoknadi. O Bohumu nema šta mnogo da se priča, ako se ne priberu teško će na proleće i u baraž, a znamo na koji način su ostali u ligi. Samo jedan bod iz 6 utakmica je premalo da bi se barem predao ”fenjer” nekom drugom. Uz jedinicu dodajemo i barem tri gola na meču. A za kombinaciju 1,3+ u kladionici Primobet kvota je 2.03.

Majnc – Lajpcig – x @ 3.70 u King

Možda pogled na tabelu govori da u ovoj utakmici ne bi smelo da bude neizvesnosti ali znajući kako je Lajpcig prolazio u Majncu u prethodne četiri godine, sve je i sada moguće. Majnc je tri puta pobedio Bikove i jednom je bilo nerešeno, pa ako je neki klub nezgodan za Lajpcig, to je svakako ovaj. Majnc je ipak bolje startovao nego prethodnih sezona. Posle 6 kola imaju osam bodova, a sve to se uklapa u njihove ambicije koje sežu samo do opstanka. Izgeldalo je na polovini prošle sezone da im spasa nema, ali su fudbaleri Majnca imali berićetno proleće i na kraju se izboriti za opstanak i to bez igranja baraža. Gledajući Lajpcig ne možemo da se otmemo utisku da je ovo prva sezona u kojoj igraju isključivo na rezultat. Na strani su odigrali tri meča, pobedili u Leverkuzenu u jednoj dosta čudnoj utakmici u kojoj im se smešila katastrofa a na kraju su odneli ceo plen. Pobedili su i u prethodnom kolu u Hajdenhajmu, zahvaljujući samo jednom golu, a pre toga su bez golova igrali kod Sent Paulija. Majnc je na pauzu otišao posle ubedljive pobede u predgrađu Hamburga nad Sent Paulijem, što im jebio drugi vezani trijumf na strani. Kući još nemaju nijedan, i teško je poverovati da još jednom mogu baciti na pleća snažni Lajpcig. Možda je ovo meč na kome treba pokušati s nerešenim rezultatom, pogotovo jer Lajpcig ima važan meč u Ligi šampiona kroz nekoliko dana. Za x je kvota 3.70 u kladionici King.

Bajern – Štutgart – 1,GG @ 2.35 u Mozzartbet

Drugi derbi kola igra se na Alijanc areni u Minhenu. Bajern je na vrhu tabele ali sumnjamo da su zadovoljni ishodnom iz Frankfurta u prethodnom kolu. Ispromašivali su se u gradu na Majni i na kraju bili kaženjeni golom u sudijskoj nadoknadi za konačnih 3:3. To je bio drugi meč na startu Bundelsige koji nisu dobili, posle onog sa Leverkuzenom na svom terenu. Povratak Salatare je apsolutni prioritet za tim koji sada predvodi Vensan Kompani. Bajern je nakon jedanaestogodišnje dominacije ostao bez titlu prošle sezone, ali ne samo bez Bundeslige, već nisu osvojili nijedan trofej. Sada imaju velike ambicije i u Ligi šampiona, mada su već izgubili jedan meč. I Švabe ove jeseni igraju u Ligi šampiona, oni su aktuelni vicešampioni Nemačke i to je bilo najveće iznenađenje prošle sezone, veće čak i od title Aspirindžija. Pre dve godine su ostali u ligi tek posle baraža a onda je usledio takav uzlet da su završili kao drugi. Uzeli su dosta novca u prelaznom roku, pa nije iznenađenje da su rezultati nešto slabiji. Jeste da su samo jednom izgubili, i to u prvom kolu u Frajburgu, ali imaju i tri remija, pa se nalaze tek na 8. mestu. U prethodnom kolu su uspeli da spasu bod tek u sudijskoj nadoknadi protiv Hofenhajma na svojoj Mercedes Benz areni, pa će ta dva, planirana a izgubljena boda, morati da negde nadoknade. Uz pobedu Bajerna probajte igru gol-gol, a za kombinaciju 1,GG kvota je 2.35 u kladionici Mozzartbet.

Holštajn Kil – Union Berlin – GG @ 1.73 u MaxBet

Berlinci kao da su prespavali prošlu sezonu u Bundelsigi i malo je falilo da opstanak traže u baražu. Spasili su se u nadoknadi poslednjeg kola i verujemo da Šumarima više nije ni na kraj pameti da se tako kockaju. Razloga za tako lošu sezonu treba tražiti u činjenici da je Union po prvi put igrao u Ligi šampiona, a roster nije bio takav da mogu biti uspešni na više frontova, pa nisu bili ni na jednom. Sada su krenuli mnogo bolje, posle šest kola imaju samo jedan neuspeh i sasvim dobrih 11 bodova. Holštajn još uvek čeka na prvu pobedu u elitnom rangu. Sakupili su samo dva boda do sada ali je remi sa Bajerom u Leverkuzenu ravan podvigu. Gubili su na Baj areni sa 2:0 na početku meča, predviđala im se katastrofa a na kraju su uspeli da ostanu neporaženi. Reći će neko da je najopasniji rezultat baš taj, kada je 2:0, ali svakako da su Farmaceuti malo potcenili rivala u tom meču. Možda je dolazak jedine prestoničke ekipe u eliti šansa da se probije led i upiše trijumf, ali znajući Union, koji veoma retko prima golove i samo im se četiri puta mreža tresla u prva četiri kola, to će biti teška misija. Probajte gol-gol, nekako je najrealnije. Za GG kvota je 1.73 u kladionici MaxBet.

Volfsburg – Verder – GG3+ @ 2.00 u SuperBet

Poslednji meč 7. kola igra se u gradu automobila asastaće se dve ekipe čija je osnovna boja zelena. Vukovi dočekuju Verder koji je poražen na svom Vezeru u prošlom kolu od Frajburga, dok je Volfsburg slavio na gostovanju u Bohumu, i to dosta lako. Na tabeli su, pred ovo kolo, ovi timovi jedan pored drugog ali je Verder osvojio bod više od svog domaćina. Zanimljivo je da ekipa iz Bremena igra bolje u gostima na početku sezone, na tri utakmice na strani imaju remi i dve pobede, dok su na svom terenu uzeli samo jedan bod u tri meča. to se Volfsburga tiče i njima bolje ide na strani, na svojoj Folksvegen areni još nisu pobedili, izgubili su od Bajerna i Ajntrahta a remizirali sa Štutgartom. Bio je to baš težak raspored za Vukove i sada je dolazak Verdera prilika za prvi domaći trijumf. U prethodnim sezonama na utakmicama između ove dve ekipe gledali smo festival golova, u prošloj su oba meča završena rezultatom 2:2, a u pretprošloj je bilo čak 5:3 u Volfsburgu. Opet igrajte na golove a za GG3+ kvota je 2.00 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.