Najava i analiza: Serija A, 9. kolo: Derbi na Đuzepe Meaci, Napoli čuva prvo mesto, Milan gostuje u Bolonji!

Od petka su na programu mečevi devetog kola italijanske Serije A koje nam sa sobom donosi pregršt veoma zanimljivih mečeva.
Derbi kola se bez mnogo dileme igra u Milanu, gde će snage odmeriti Inter i Juventus. Pored toga veoma zanimljivo će biti i na duelu između Bolonje i Milana, a ništa manje interesantno ni u Firenci, gde će Viola ugostiti Romu.
Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Napolija i Lećea, ali i Atalante i Verone, uz konstataciju da se Napolitanci trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli, dok Inter ima dva boda manje, a Juventus tri, i utisak je da će se ova tri tima do kraja boriti za naslov prvaka Italije.
Za kraj, podsećamo vas da su sve kvote bile aktuelne u trenutku pisanja ovog teksta, kao i da su iste podložne promenama.

Udineze – Kaljari – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Premijerni meč ovog kola se igra u Udinama, gde će popularne Zebre na svom stadionu ugostiti ekipu Kaljarija. Generalni utisak o dosadašnjoj sezoni Udinezea je i više nego dobar, pošto se ova ekipa trenutno nalazi na visokom osmom mestu na tabeli. Nažalost, u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Milana, kada je bilo 1:0, uz konstataciju da su gostima iz Udina poništena dva gola, od kojih jedan u poslednjim minutima susreta.
Kaljari će se kako sada stvari stoje grčevito borit za opstanak do kraja šampionata, a trenutno se ova ekipa nalazi na petnaestom mestu na tabeli, što znači da su Sardi trenutno van opasne zone. U prošlom kolu je tim sa Sardinije odigrao jedan veoma dobar meč i slavio na svom terenu protiv nimalo naivnog Torina, a taj meč je završen rezultatom 3:2.
Ipak, kako Sardi igraju dosta slabije na gostovanjima, zato na ovom meču i dajemo prednost domaćinu i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 2.20.

Torino – Komo – 3+ @ 2.10 u Superbet

Torino je na jedan fenomenalan način započeo ovogodišnje izdanje Serije A, čak je ova ekipa dosta dugo bila i na prvoj poziciji na tabeli, međutim, utisak je da kako vreme prolazi tako i popularni Bikovi pružaju sve slabije partije u šampionatu.
Naime, na tri poslednja meča Torino je doživeo isto toliko poraza, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na gostovanju kod Kaljarija, kada je bilo 3:2, nakon čega je ova ekipa pala na deveto mesto na tabeli.
U goste im ovog puta stiže Komo, koji za primarni cilj naravno ima opstanak, a trenutno se puleni Seska Fabregasa nalaze na solidnom četrnaestom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova. U prošlom kolu je Komo na svom stadionu u jednom veoma dobrom meču remizirao protiv Parme, kada je bilo 1:1, a pravo je čudo kako smo na tom susretu videli samo dva pogotka, pošto je bilo dosta prilika na obe strane.
Vrlo lako bi nam ovaj duel u Torinu mogao doneti dosta pogodaka, pa vam savetujemo da okušate sreću sa igrom 3+ koju kladionica Superbet plaća sa sjajnom kvotom 2.10.

Napoli – Leće – 1 @ 1.30 u Primobet

Kako sada stvari stoje utisak je da je Napoli barem za sada glavni favorit za naslov prvaka Italije, a nije da Antonio Konte pre početka šampionata nije i najavljivao tako nešto. Trenutno se Napolitanci nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Inter, ali i tri boda u odnosu na trećeplasirani Juventus. U prošlom kolu Serije A je lider na tabeli uz dosta muke stigao do sva tri boda na teškom gostovanju kod Empolija, a taj susret je završen rezultatom 0:1.
Leće je nakon solidnog starta šampionata upalo u krizu, nakon čega se tim sa juga Italije nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova. U prošlom kolu su Nikola Krstović i drugari doživeli pravu katastrofu na svom terenu od Fiorentine, pošto je Viola na tom meču slavila sa više nego ubedljivih 0:6.
Smatramo da se ni Napoli neće previše namučiti protiv ovog tima, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Primobet pripremila kvotu 1.30, uz konstataciju da bi na “Maradoni” vrlo verovatno mogli da vidimo veliki broj pogodaka.

Bolonja – Milan – 2 @ 2.10 u King

Jedan od najzanimljivih susreta devetog kola italijanske Serije A se igra u Bolonji gde će istoimena ekipa na svom terenu ugostiti Milan.
Bolonja ni blizu ne igra dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, mada je bilo i neralno to očekivati, pošto je prošla sezona bila fenomenalna. Trenutno se ova ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je Bolonja remizirala u gostima kod Đenove kada je bilo 2:2. U međuvremenu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Aston Vile u sklopu trećeg kola Lige šampiona, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Milan je u prošlom kolu uz dosta muke slavio na svom stadionu protiv Udineza, iako su Rosoneri dobar deo meča igrali bez isključenog Rejndersa. Na sve to, Rosoneri su stigli i do prvog trijumfa u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, pošto je Klub Briž savladan sa 3:1.
Bolonja nije na prošlosezonskom nivou i deluje da bi Milan to mogao da iskoristi, pa vam savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 2.10 u kladionici King.

Atalanta – Verona – 3+ @ 1.55 u Maxbet

Od samog starta šampionata Atalanta igra po sistemu toplo-hladno i nikako da tim iz Bergama spoji nekoliko kvalitetnih mečeva.
Taman kada su stvari krenule na bolje u Seriji A, gde je Boginja vezala dva trijumfa, desio se kiks u Ligi šampiona, pošto je italijanski predstavnik na svom stadionu samo remizirao protiv Seltika, a taj duel je završen bez pogodaka, uz podatak da je domaća ekipa propustila da realizuje nekoliko neverovatnih šansi za postizanje gola.
U goste im stiže Verona koja je u prošlom kolu doživela težak poraz na svom stadionu od Monce, a taj meč je pomalo neočekivano završen pobedom gostiju od 0:3. Trenutno je ova ekipa stacionirana na trinaestom mestu na tabeli i ako se po jutru dan poznaje ovaj tim ne bi smeo da ima problema oko opstanka u društvu najboljih.
Ovaj meč obećava golove, pa vam predlažemo da odigrate igru 3+ uz kvotu 1.55 u kladionici Maxbet.

Parma – Empoli – 1 @ 2.25 u Mozzartbet

Od onog trijumfa u drugom kolu protiv Milana, Parma nije upisala više niti jedan trijumf, a nije da nije bilo prilike za to. Trenutno su popularni Krstaši stacionirani na sedamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na donosi opstanak u društvu najboljih, a to će naravno i biti primarni cilj Parme. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na teškom gostovanju kod Koma, a taj meč je završen rezultatom 1:1, što je bio već četvrti nerešen ishod Parme u dosadašnjem toku prvenstva.
Empoli je sjajno otvorio prvenstvo, međutim, od kako je ovaj tim doživeo prvi poraz pre dva kola od Lacija, deluje da se sve promenilo. Klub iz Toskane je i pored dobre partije poražen u prošlom kolu i od Napolija na svom stadionu, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Utisak je da je konačno došlo vreme za jednu dobru igru Parme i trijumf, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.25 u Mozzartu.

Lacio – Đenova – 3+ @ 1.80 u King

Lacio od početka sezone igra po sistemu toplo-hladno, a podsećamo vas da je primarni cilj Rimljana ovog puta plasman u Ligu šampiona, što će po svemu sudeći biti veoma težak zadatak. Trenutno se Lacijali nalaze na sedmom mestu na tabeli uz trinaest osvojenih bodova, a u prošlom kolu su Rimljani poraženi na gostovanju kod Juventusa, kada je bilo 1:0. Pre toga je ova ekipa vezala nekoliko veoma dobrih mečeva, a posebno treba naglasiti trijumf na gostovanju kod u tom trenutku prvoplasiranog Torina, kada je bilo 2:3.
Đenova će imati ozbiljnih problema da sačuva prvoligaški status, a trenutno se popularni Grifoni nalaze na osamnaestoj poziciji na tabeli, koja nažalost na kraju znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je tim sa Marasija ruku na srce odigrao jedan veoma dobar meč i to na domaćem terenu protiv Bolonje, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Lacio je favorit na ovom duelu, ali je ipak dosta realnije da vaš fokus usmerite na golove, odnosno na igru 3+, za koju je kladionica King odredila koeficijent 1.80.

Monca – Venecija – GG @ 1.95 u Superbet

Monca je u prošlom kolu odigrala svoj najbolji meč u dosadašnjem toku šampionata i bez većih problema slavila na gostovanju kod Verone, a taj duel na Bentegodiju je završen rezultatom 0:3, nakon čega se ova simpatična ekipa po prvi put od početka šampionata nalazi van zone ispadanja. Pre toga je tim koji je u vlasništvu porodice Berluskoni remizirao na svom stadionu protiv Rome, pa je utisak da nakon katastrofalnog starta šampionata stvari polako ali sigurno idu na bolje.
Venecija je bez mnogo dileme tim koji je do sada najmanje pokazao u ovogodišnjem izdanju Serije A, a ako se sećate naše prve analize, još tada smo konstatovali da neće biti iznenađenje ukoliko se tim iz grada na vodi ekspresno vrati u Seriju B. Trenutno je Venecija stacionirana na poslednjem mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena od Atalante na svom stadionu kada je bilo 0:2
Slično joj sledi i kod Monce, mada je realnije da okušate sreću sa golovima, jer se vrlo lako može dogoditi da i jedni i drugi postignu makar po jedan, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG, a sve to uz kvotu 1.95 u Superbetu.

Inter – Juventus – 1 @ 1.80 u Primobet

Derbi kola se igra na Đuzepe Meaci, gde će snage odmeriti Inter i Juventus. Iako je Inter do sada imao nekoliko dosta loših mečeva, evidentno je da stvari polako ali sigurno idu na bolje, a to se možda i najbolje videlo na meču prošlog kola, kada su Neroazuri slavili na veoma teškom gostovanju kod Rome, a taj duel je završen rezultatom 0:1. U međuvremenu je italijanski predstavnik slavio i na gostovanju kod Jang Bojsa u Ligi šampiona, i to golom Tirama u poslednjim trenucima susreta, pa je sigurno da zbog toga fudbaleri ove ekipe u veoma lepom raspoloženju dočekuju duel sa Juventusom.
Juventus je trenutno stacioniran na trećem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na Inter, ali i tri boda manje od prvoplasiranog Napolija, a u prošlom kolu je ova ekipa uz dosta muke slavila na svom stadionu protiv Lacija, kada je bilo 1:0. Nažalost, u Ligi šampiona se italijanski predstavnik nije proslavio pošto je na svom stadionu potpuno zasluženo poražen od Štutgarta, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Smatramo da nam ovaj duel u Milanu neće doneti previše pogodaka, ali kako sada stvari stoje utisak je da Inter odavno nije bio veći favorit protiv Juventusa nego li ovog puta, pa vam preproučujemo da se fokusirate na jedinicu, a sve to uz kvotu 1.80 u Primobetu.

Fiorentina – Roma – GG @ 1.77 u Maxbet

Poslednji meč devetog kola Serija A se igra u Firenci, gde će snage odmeriti Fiorentina i Roma. Viola se trenutno nalazi na odličnom petom mestu na tabeli, a nakon ne baš blistavih partija na startu šampionata, ova ekipa u poslednje vreme igra sve bolje i bolje, pa je tako Fiorentina na četiri poslednja meča u Seriji A ostvarila tri trijumfa uz samo jedan remi. U prošlom kolu su Ljubičasti demolirali Leće na gostovanju, a taj duel na jugu Italije je završen sa više nego ubedljivih 0:6.
Što se tiče Rome, veliko je pitanje da li će Vučica ove sezone biti konkurentna kada je u pitanju borba za Ligu šampiona, pošto se Rimljani trenutno nalaze na desetom mestu na tabeli sa samo deset osvojenih bodova. U prošlom kolu je nekadašnji šampion Italije poražen na domaćem terenu od Intera, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Veoma težak posao za izabranike Ivana Jurića i na ovom gostovanju, a ovaj duel bi vrlo lako mogao da nam donese makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega savetujemo igru GG uz kvotu 1.77 u kladionici Maxbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.