Najava i analiza: La Liga, 11. kolo: Sve u znaku “El Klasika”!

Od danas su na programu mečevi jedanaestog kola španske La Lige, a sigurno je da će ovog puta u centru pažnje biti “El Klasiko”, pošto će u subotu Real Madrid ugostiti Barselonu, i nema sumnje da će to biti jedan spektakularan duel.
Od ostalih mečeva ovog kola izdvajamo duel između Betisa i Atletiko Madrida, uz napomenu da se oba tima nisu proslavila u evropskim takmičenjima.
Naravno, podsećamo vas da su sve kvote bile aktuelne u trenutku pisanja ovog teksta, kao i da su iste podložne promenama.

Espanjol – Sevilja – 1X @ 1.55 u Maxbet

Prvi duel jedanaestog kola španske La Lige se igra u Kataloniji, gde će fudbaleri Espanjola ugostiti Sevilju. Domaćin ovog susreta je do sada doživeo čak šest poraza u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, što je svakako previše, a ako na taj način posmatramo stvari utisak je da petnaesto mesto na tabeli i ne izgleda toliko tragično. U prošlom kolu su Katalonci doživeli težak poraz u gostima kod Atletik Bilbaa, a taj duel u Baskiji je završen rezultatom 4:1.
U goste im stiže Sevilja koja čitavim tokom šampionata igra po sistemu toplo-hladno, i nikako tim iz Andaluzije da veže nekoliko dobrih partija. U prošlom kolu je ova ekipa ruku na srce imala i dosta težak posao, pošto je gostovala kod Barselone, koja u ovom trenutku igra ubedljivo najlepši fudbal u Španiji, a taj meč je završen rezultatom 5:1.
Videćemo da li će Katalonija ponovo biti kobna za Andalužane, a smatramo da domaća ekipa neće doživeti poraz, pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X, uz kvotu 1.55 u Maxbetu.

Valjadolid – Viljareal – G2+ @ 1.85 u Superbet

Valjadolid spada kao i uvek u red najozbiljnijih kandidata za selidbu u niži rang, a nakon deset odigranih mečeva ovaj tim se nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje je inače i poslednje koje na kraju znači selidbu u niži rang. Do sada je ova ekipa ostvarila samo dva trijumfa, isto toliko remija i čak šest poraza, ali je ipak u prošlom kolu ova simpatična ekipa ostvarila veoma važan trijumf na nimalo prijatnom gostovanju kod Alavesa, kada je bilo 2:3. Treba reći da su gosti slavili dosta lakše nego što to rezultat pokazuje, pošto je Alaves drugi pogodak postigao u sedmom minutu sudijske nadoknade.
Viljareal je u prošlom kolu samo remizirao na svom stadionu protiv Hetafea, što je možda bilo i najveće iznenađenje u prethodnom kolu, ali i dalje to ne umanjuje generalno dosta dobar utisak koji je ova ekipa do sada ostavila, što će nam najbolje povrditi i trenutno četvrto mesto na tabeli koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste davnašnji cilj “žute podmornice”.
Gosti su favoriti i mislimo da će Viljareal dosta lakše nego što se očekuje postići dva ili više golova na ovom gostovanju, pa otuda igra G2+ uz kvotu 1.85 u Superbetu.

Rajo Valjekano – Alaves – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Rajo Valjekano je za sada ostavio dosta dobar utisak, a ono što je za sada najbitnije je da se ova ekipa nalazi daleko od zone ispadanja, preciznije na devetom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa imala veoma težak posao, pošto je gostovala kod Majorke, koja ove sezone igra sjajno na svom stadionu, a taj duel je domaćin rešio u svoju korist sa minimalnim rezultatom. Pre toga su Hames Rodrigez i drugari slavili na veoma teškom gostovanju kod Valjadolida, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Alaves je u prošlom kolu pomalo i neočekivano poražen na svom stadionu upravo od Valjadolida, u meču koji nam je neočekivano doneo čak pet pogodaka (2:3), a trenutno je klub iz Baskije stacioniran na četrnaetom mestu na tabeli. Ono što nikako nije dobro je da je nekadašnji finalista Liga Evrope vezao čak četiri poraza u šampionatu i to je jedan od glavnih razloga zašto Valjekanu dajemo veliku prednost na ovom duelu i savetujemo vam da okušate sreću sa jedinicom, za koju je kladionica Mozzartbet odredila kvotu 2.20.

Las Palmas – Đirona – 3+ @ 1.90 u King

Las Palmas je uz Valensiju tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga španskog fudbala, a upravo ova dva tima su u prošlom kolu odmerila snage na Mestalji. Tim sa Kanarskih ostrva je na tom duelu pokazao karakter i slavio sa 2:3 i tako došao do svog šestog boda na tabeli, ali je situacija i dalje alarmantna, o čemu naravno najbolje i govori deoba tog poslednjeg mesta na tabeli sa “slepim miševima”.
Đirona ne igra onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, ali je sigurno da to i nije bilo toliko realno. Do sada su Katalonci odigrali deset mečeva i upisali tri trijumfa, isto toliko remija i četiri poraza. U prošlom kolu je ova ekipa poražena na domaćem terenu protiv Sosijedada, kada je bilo 0:1.
Las Palmas sigurno želi da zabeleži svoj drugi trijumf u sezoni, dok i Đirona sigurno ima svojih ambicija na ovom duelu, a neće biti iznenađenje ako nam ovaj susret na Kanarskim ostrvima donese dosta pogodaka, pa savetujemo igru 3+ uz kvotu 1.90 u Kingu.

Real Madrid – Barselona – GG @ 1.40 u Superbet

Derbi kola, ali i najveći derbi španskog fudbala se ovog vikenda igra u Madridu, gde će fudbaleri Real Madrida ugostiti Barselonu.
Real kao i uvek ima najviše moguće ambicije, a trenutno je najtrofejniji evropski klub na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na upravo Barselonu. U prošlom kolu su Madriđani uz dosta muke slavili na gostovanju kod Selte, a taj meč u Vigu je završen rezultatom 1:2. Ipak, kraljevski klub je u prošlom kolu Lige šampiona pokazao karakter i slavio na svom stadionu protiv Dortmunda sa 5:2, iako je nemački predstavnik u jednom trenutku imao i dva gola prednosti.
Što se tiče Barselone, Hansi Flik je “oživeo” Barsu, koja u ovom trenutku vrlo verovatno igra i najlepši fudbal u Evropi. Trenutno se Katalonci nalaze na prvom mestu na tabeli La Lige uz tri boda viška u odnosu na Real, a u prošlom kolu je ova ekipa na svom stadionu demolirala Sevilju sa 5:1. Ništa bolje se nije proveo ni Bajern, koji je ispraćen kući sa četiri gola u mreži, što je samo potvrda da nekadašnji šampion Evrope igra sjajno u poslednje vreme.
Uvek je teško prognozirati El Klasiko, ali smo mišljenja da je najrealnije da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG, koju kladionica Superbet plaća sa kvotom 1.40.

Leganes – Selta – X2 @ 1.35 u Mozzartbet

Još na startu svoje povratničke misije u elitnom rangu španskog fudbala je bilo jasno da će se Leganes boriti za opstanak u La Ligi. Trenutno je ova simpatična ekipa stacionirana na sedamnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Valjadolid, koji se nalazi jednu poziciju ispod, koja nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang. U prošlom kolu je ova ekipa uz dosta muke poražena na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 3:1, uz konstataciju da su gosti na Metropolitanu vodili sve do sredine drugog dela igre.
Selta je u prošlom kolu pružila veoma dobar otpor Realu, koji je ipak uspeo nekako da slavi na tom gostovanju rezultatom 1:2. Trenutno se tim iz Galicije nalazi na desetom mestu na tabeli, i generalni utisak o dosadšnjem toku sezone je i više nego dobar.
Smatramo da gosti neće doživeti poraz na ovom duelu kod povratnika u La Ligu, pa toplo preporučujemo duplu šansu X2 uz kvotu 1.35 u Mozzartu.

Hetafe – Valensija – 1 @ 2.20 u Maxbet

Pre svega, treba reći da je Hetafe tim sa najviše remija u La Ligi, pošto je klub iz predgrađa Madrida do sada čak šest puta odigrao nerešeno, i to tri puta u poslednjih pet mečeva u prvenstvu. U prošlom kolu je ova ekipa osvojila veoma važan bod na jednom od najtežih gostovanja u ligi, kod Viljareala, a taj susret na Keramici je završen rezultatom 1:1. Trenutno se dugogodišnji prvoligaš nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, a zaštitni znak Hetafea su i ovog puta odlične partije na domaćem terenu, gde je ovaj tim za sada bez poraza.
Valensija je najveće razočarenje dosadašnjeg toka prvenstva, što nam najbolje pokazuje i poslednje mesto na tabeli, i kako sada stvari stoje neće biti iznenađenje ukoliko nekadašnjeg šampiona Španije naredne sezone gledamo u Segundi. Do sada je Valensija sakupila samo šest bodova, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom stadionu od Las Palmasa, kome je to bio prvi trijumf u sezoni.
Za očekivati je da Hetafe nastavi sa sjajnim partijama na domaćem terenu pa hrabro savetujemo jedinicu uz fantastičnu kvotu 2.20 u Maxbetu.

Betis – Atletiko Madrid – GG @ 1.97 u Superbet

Ovo kolo nam pored El Klasika donosi još jedan veoma interesantan meč koji će biti odigran na Benito Viljamarinu gde će fudbaleri Betisa ugostiti Atletiko Madrid.
Betis za primarni cilj ove sezone ima plasman u Ligu šampiona što naravno neće biti nimalo lak zadatak, a trenutno se ova ekipa nalazi na sedmom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Viljareal. U prošlom kolu su Zeleni slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Osasune, a taj meč u Pamploni je završen rezultatom 1:2.
Atletiko Madrid je uz dosta muke u prošlom kolu slavio na svom stadionu protiv Leganesa, kada je bilo 3:1, a trenutno se Jorgandžije nalaze na trećem mestu na tabeli, i kako se sada čini ni ovog puta neće biti ništa od borbe za naslov prvaka Španije, iako je o tome još rano govoriti. Ne treba zaboraviti da su puleni Čola Simeonea poraženi u Ligi šampiona na svom stadionu od Lila, pa će klub iz prestonice ići na sva tri boda u Andaluziji, što neće biti nimalo lako.
Smatramo da je najrealnije da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, pa je idealno da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.97 u Superbetu.

Sosijedad – Osasuna – 1 @ 1.75 u Primobet

Sosijedad nakon katastrofalnog starta sezone u poslednje vreme pruža sve bolje partije, što će nam verovatno i najbolje pokazati podatak da ova ekipa na četiri poslednja duela u španskom prvenstvu ne zna za poraz, a u tom periodu je tim iz San Sebastijana ostvario dva trijumfa i isto toliko remija. Trenutno se Sosijedad nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestom mestu, a u prošlom kolu je ova ekipa ostvarila trijumf na veoma teškom gostovanju kod Đirone, kada je bilo 0:1.
Osasuna poslednjih sezona nema previše problema oko opstanka, a deluje da će to biti slučaj i ovog puta, pošto je klub iz Pamplone trenutno stacioniran na osmom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom stadionu od Betisa, čime je i prekinuta sjajna serija ovog tima. Treba podsetiti da je ovaj klub do sada naneo jedini poraz Barseloni u prvenstvu, ali godinama unazad Osasuna ima dosta problema na strani, pa vam najviše zbog toga savetujemo da se fokusirate na jedinicu, koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.75.

Majorka – Atletik Bilbao – 3+ @ 2.50 u King

Poslednji meč jedanaestog kola elitnog ranga španskog fudbala se igra na Majorci, gde će snage odmeriti istoimena ekipa i Atletik Bilbao.
Nema nikakve sumnje da je Majorka najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, a to nam najbolje pokazuje i tabela, koja nam govori da se ova ekipa trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Viljareal. U prošlom kolu je ova ekipa ostvarila novi trijumf, ukupno peti u sezoni i to pred svojim navijačima protiv Rajo Valjekana, kada je bilo 1:0.
Atletik Bilbao je u prošlom kolu vrlo verovatno odigrao i svoj najbolji meč u dosadašnjem toku šampionata, pošto je ova ekipa na svom stadionu bez većih problema savladala Espanjol, a taj duel je završen rezultatom 4:1, što je dovoljno za peto mesto na tabeli, uz isti broj bodova kao i upravo Majorka, kod koje ovaj tim gostuje u ovom kolu.
Sva je prilika da će i jedni i drugi dati sve od sebe da ostvare pozitivan rezultat, pa je utisak da nas na Majorci očekuje jedan zanimljiv ali i efikasan duel, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru 3+ koju kladionica King plaća sa kvotom 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.