Najava i analiza: Premijer liga, 9. kolo: Čelsi na Svrake, Čekićari na Junajted, ali je šlag na tortu duel Arsenala i Liverpula na Emirejtsu

premijer liga

Pred nama je 9. kolo engleske Premijer lige koje je započelo sinoćnim duelom Lestera i Notingem Foresta na King Paueru. Biće ovo još jedno kolo sa velikim derbijem, Asrenal, posle prvog poraza, dočekuje Liverpul u Londonu. Taj duel spustiće zavesu na ovu rundu ali pre toga užicvaćemo i u ostalim utakmicama kao i svakog vikenda. Kvote iz najave važile su u trenutku sastavljanja analize.

Aston Vila – Bornmut – T12+ @ 1.70 u Primobet

Mnogi sadašnji navijači Aston Vile ne pamte vrede kada je ovaj klub bio na vrhu Evrope. Za njih su ovo zlatni dani njihovog kluba. Vila se izborila za Ligu šampiona, po prvi put od kada se igra u ovom formatu, a u elitnom evropskom takmičenju su startovali sa tri uzastpne pobede. Posle Jang Bojsa i Bajerna srušena je i italijanska Bolonja u prošli utorak. U Premijer ligi Emerijev tim je na visokom 4. mestu i ima samo jedan poraz do sada. Prošle sedmice su osvojili tri boda na vrlo teškom gostovanju na Krejven Kotidžu i slavili protiv Fulama sa 3:1. Bornmut je kreirao najveće iznenađenje ne računajući samo prethodnu rundu. Možda je slavlje Notingema na Enfildu malo veća senzacija, ali je nešto slično i pobeda Bornmuta nad Arsenalom, doduše na domaćem terenu. Ekipa Adonija Areole igra odlično na početku sezone, mada su im svi predviđali borbu za opstanak oni se drže u sredini tabele sa polovičnim učinkom. Na Vila parku golova ne nedostaje, a verujemo da će domaćin postići barem dva. Kvota za T12+ je 1.70 u kladionici Primobet.

Brentford – Ipsvič – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Verovatno sada svi rivali zaziru od starta utakmice protiv Brentforda. Tri puta su Pčelice davale gol u prvom a jednom u drugom minutu, na poslednjih pet utakmica. Taj startni prepad nisu najbolje iskoristili pošto su uspeli da pobede samo Vulverhemton u tom periodu. Po igrama, ali i kvalitetu, Brentford zaslužuje mnogo bolju poziciju od trenutne 13. Malo ih je omeo težak raspored, pogotovo na strani, pa oni nisu doneli nijedan bod sa gostovanja iako su na tri od četiri prvi poveli. tako je bilo i na Old Trafordu prošlog vikenda, ali su bodovi ostali u Mančesteru. Ipsvič se još ne može pohvaliti pobedom u Premijer ligi. Traktor Bojsi su se vratili pomalo neočekivano u elitu s obzirom da su pre dve sezone igrali u trećoj ligi. U prvih osam kola imaju po četiri remija i poraza i sigurno da su navijači pomalo nestrpljivi da vide prvi trijumf svojih ljubimaca. Ne verujemo da će se to dogoditi na Komjunitiju, pa očekujemo peti trijumf Brentforda u šest mečeva pred svojim navijačima. Za jedinicu se dobija koeficijent 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Brajton – Vulverhempton – 1,3+ @ 2.30 u MaxBet

Da nije bilo pobede Bornmuta nad Arsenalom, trijumf Brajtona u Njukaslu bio bi utisak prošlog kola. Još neverovatnije je da su Galebovi na severu Engleske slavili tako što su dali samo jedan gol. Navijaći koji su putovali sa jednog na drugi kraj Ostrva imali su čemu da se raduju. Brajton je na odličnom petom mestu, samo su izgubili na Stamford Bridžu od Čelsija od starta sezone, pa pokazuju da je prethodna sezona bila samo izuzetak u odnosu na nekoliko odličnih prethodnih. Eventualna pobeda nad Vulvsima učvrstila bi ih u vrhu tabele. Nezgodno je što i gosti, koji su na začelju tabele sa samo jednim bodom, imaju svoju računicu. Vukovi su imali paklen raspored na početku sezone i plaćaju danak toj činjenici. Postoji opasnost da već posle trećine prvenstva zaostanu za rivalima koji će se boriti za opstanak. Najveći problem za ekipu Vulverhemptona je porozna odbrana, do sada su primili 23 gola, skoro tri po meču, što ih čini timom sa najslabijom odbranom. Biće golova i na Ameksu, a pobeda Brajtona ne bi smela da izostane. Za 1,3+ kvota je 2.30 u kladionici MaxBet.

Mančester Siti – Sautempton – 1,4+ @ 1.80 u SuperBet

Sa Svece se stvari odvijaju od loših ka gorim. Samo jedan bod iz prvih osam kola je katastrofalan učinak, a još gore je to što ni raspored nije bio pretežak. Dueli sa onim najjačim timovima im tek predstoje, a prvi je odlazak na Etihad na noge šampionu. U prošlom kolu je sve krenulo idealno, poveo je Sautempton sa 2:0 protiv Lestera ali je ostao sa igračem manje i u sudijskoj nadokandi Lisice su stigle do velikog preokreta i trijumfa sa 3:2. Jeste rana faza sezone ali nam se čini da će tim iz poznate luke odmah nazad u Čempionšip. Šteta za ekipu sa takvom tradicijom ali je Premijer liga surovo takmičenje. Siti je uspeo da pobedi u Vulverhemptonu golom u poslednjim sekundama nadoknade. Vukovi nisu uspeli da spreče Stounsa da glavom pošalje loptu u njihovu mrežu, kao što je to uradio i u poslednjim trenucima meča sa Arsenalom. Za sada je Gvardiolin tim miljenik Fortune, ali sreću treba i zaslužiti. Okršaj sa Sautemptonom trebalo bi da za Siti bude lagana šetnja, poput onog meča sa Spartom u sredu, pa uz jedinicu dodajemo i četiri gola ukupno. Za 1,4+ kvota je 1.80 u kladionici SuperBet.

Everton – Fulam – GG @ 1.70 u King

Karamele su u odličnoj formi i na poslednja četiri meča imaju dve pobede i dva remija. S obzirom da su startovali sa četiri poraza ovo je sjajan niz za tim Šona Dajša. I dalje su pri dnu tabele, nalaze se na 16. mestu sa 8 bodova, ali bi ih eventualni trijumf nad Fulamom uključio u grupu timova koji obitavaju oko sredine tabele. To je lakše reći nego učiniti jer Fulam igra vrlo dobro ove sezone i pre prošlonedeljnog poraza od Aston Vile gubili su samo od dva mančesterska kluba. Verovatno bi izbegli poraz i od Vile da nisu promađili penal ali i ostali sa igračem manje sve kod rezultata 1:1. Kolibari su pali na 11. mesto i nekako su bacili senku na sve ono dobro što su uradili u prvih sedam kola, a bilo je dosta toga. Po formi je Everton blagi favorit ali Fulam ume da igra na rezultat i to su pokazali i u Notingemu gde su pobedili. Naš predlog su golovi i očekujemo barem po jedan na obe strane. Za igru gol-gol koeficijent u kladionici King iznosi 1.70.

Čelsi – Njukasl – 1,2+ @ 2.00 u Mozzartbet

Da nije duela na Emirejtsu ovo bi bio derbi kola. Jeste Njukasl u dosta lošem momentumu pred gostovanje na Stamford Bridžu, posebno nakon poraza od Brajtona na svom terenu u prošlom kolu, ali se radi o timu sa velikim ambicijama koje neće ugušiti ni nešto slabiji start sezone. Nekako Edija Haua najviše brine efikasnost njegovih izabranika. Svrake su dale samo 8 golova do sada, tek jedan po meču, a na taj način ne možete se uključiti u trku za plasman u Ligu šampiona. Nije ni Čelsi bio uspešan u prethodnom kolu, Plavci su izgubili na Enfildu od Liverpula i to im je bio prvi poraz od onog startnog protiv Mančester Sitija. Između ta dva neuspeha smestile su se 4 pobede i dva remija. Ipak je sezona za Čelsi započela mnogo bolje nego nekoliko prethodnih, ne samo zbog rezultata već i igre, a to se potvrđuje i u Ligi Evrope u kojoj su startovali sa dva pobede sa po 4 postignuta gola. Od kada je došao trener Enco Mareska Čelsi igra izrazito napadači i verujemo da će, uz trijumf domaćina, bar dve lopte završiti iza leđa golmana Njukalsa. Za 1,2+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.00.

Kristal Palas – Totenhem – 0-2 @ 2.45 u SuperBet

Jedini londonski derbi u ovom kolu, što se retko dešava, igra se na Selhurst parku. Kristal Palas, tim koji još uvek nema pobedu, dočekuje ambiciozni Totenhem. Ni Pevci nisu u potpunosti zadovoljni svojim učinkom u prvenstvu do sada, tek su na 7. mestu a zna se da je njihov prevashodni cilj da se vrate u Ligu šampiona. S druge strane u evropskom takmičenju pobeđuju sve redom i možda im Liga Evrpope može biti rezervna solucija za igranje Lige šampiona, naravno pod uslovom da je osvoje u vrlo jakoj konkureciji. Gledajući sva takmičenja u kojima Totenhem trenutno nastupa, na poslednjih osam utakmica čak sedam puta su pobedili i izgubili jedino u Brajtonu, i to posle vođstva od 2:0. I dalje su mnogo bolji na svom Vajt Hart Lejnu nego na strani, pa to može biti šansa koju Orlovi traže da stignu do prve pobede. U ponedeljak je Palas gostovao u Notingemu i još jednom izgubio minimalnim rezultataom. Kristal Palas je tim koji je postigao najmanje golova do sada, pa ni u duelu sa Totenhemom ne treba očekivati goleadu. Za 0-2 gola kvota je 2.45 u kladionici SuperBet.

Vest Hem – Mančester Junajted – x @ 3.65 u King

Crveni đavoli nemaju poraz u poslednja četiri meča, dva su odigrali u Ligi Evrope i dva u domaćem prvenstvu ali ne verujemo da ima mnogo zadovoljnih, ni među navijačima ni među fudbalerima. U Ligi Evrope su na tri odigrane utakmice sva tri puta remizirali i smatramo da će uspeti da se domognu naredne faze. međutim, u Premijer ligi je svaki izgubljeni bod vliki kao kuća, pogotovo ako želite da se trkate sa Sitijem, Liverpulom i Arsenalom. Ne verujemo da je Junajted kadar da se uključi u botku za šampionski naslov, već sada imaju dvocifren zaostatak za Liverpulom, ali bi ih neka serija poebda približila borbi za četvrto mesto i povratak u Ligu šampiona. Zato im mnogo znači pobeda nad Brentfordom u prošlom kolu, do koje su stigli posle preokreta, kladioničarskim žargonom ”iz dvojke u keca”. Kod Čekićara je raspoloženje još turobnije. Vest Hem se odlično pojačao, najavio napad na vrh tabele a trenutno tavore na 15. mestu sa samo 8 osvojenih bodova. Prošle sedmice su izgubili od Totenhema sa 4:1, a već su ispali i iz EFL kupa. Mnogi su nezadovoljni Đulenom Lopetegijem, ali bivši španski selektor se još uhodava na klupi Čekićara. Nešto nam govori da će ovde biti nerešeno, a za x kvota je 3.65 u kladionici King.

Arsenal – Liverpul – GG @ 1.73 u MaxBet

Šteta što Arsenal u veliki derbi ulazi posle poraza u Bornmutu, jer bi onda meč direktno odlučivao o prvom mestu, a ovako su Tobdžije pod pritiskom pošto bi ih novi neuspeh udaljio od borbe sa Sitijem i Arsenalom za titulu. U ovakvom Arsenalu i izostanak jednog bitnog igrača je mnogo a kamoli dvojice i kakvih. Odegarda nema već dugo, a od prošlog kola pridružio mu se i Saka. Koliki je to hendikep nije se videlo samo na Vitalitiju protiv Bornmuta, već i u meču Lige šampiona protiv ukrajinskog Šahtjora koga su dobili samo sa 1:0. Ua Liverpul je sve po planu za sada, izuzimajući onaj, još uvek neshvatljivi poraz od Šumara na domaćem terenu. Sve ostale utakmice, i u Premijer ligi i u Ligi šampiona, su dobili a žrtve u evropskom takmičenju bili su im dva italijanska kluba, Milan i Bolonja, te nemački Lajpcig u prošlu sredu. U dva prethodna prvenstva Liverpul nije pobedio Arsenal u Premijer ligi i ima samo pobedu u EFL kupu. Tobdžije su dva puta slavile a dva puta je bilo nerešeno. Mada očekujemo tvrd meč, pre svega zbog njegove važnosti, verujemo da će gledaoci na Emirejtsu u Londonu videti bar po gol na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.