Derbi dana: Nik Kirjos – Rafael Nadal: Ludnica u najavi!

Bez ikakve sumnje, najinteresantniji meč dosadašnjeg toka Vimbldona, očekuje nas u duelu Australijanca Nika Kirjosa i Španca Rafaela Nadala. Tačno je da je rana faza turnira, ali okršaj ove dvojice tenisera mogao je da se dogodi i pred sam kraj Vimbldona, međutim, žreb je želeo drugačije.

Nik Kirjos: Ako iskontroliše “ludilo”, Nadalu se ne piše dobro

Šta reći o Niku Kirjosu, što već niste čuli? Radi se o najkontroverznijem teniseru, ne samo današnjice. Australijanac grčkog porekla poseduje talenat za sam vrh ATP liste, a zašto je daleko od njega, može da zahvali isključivo svojoj “ludoj” glavi. Na kraju krajeva, Kirjos i sam priznaje da mu je tenis zabava, da mnogo više voli da igra košarku, ali da novac zarađuje sa reketom u ruci. Očigledno ga ima već previše, pošto se, ponekad, ne trudi mnogo da ga dodatno zaradi. Stalne rasprave sa sudijama, rivalima, čak i navijačima, postale su svakodnevica na njegovim mečevima, ali to, očigledno je, dodatno privlači pažnju i stavlja ga u žižu interesovanja, što je njemu i jedini cilj. Kirjos često ume da odustane od borbe u toku duela, jednostavno mu dosadi, ali to nije tako kada su sa druge strane mreže trojica najboljih na svetu, pogotovo Nadal ili Novak Đoković. Mnogo ružnih reči izgovorio je “mušičavi” Australijanac na račun Španca, a posebno Srbina, dok je za Federera rekao “da ga nervira, ali da ga poštuje”. Zato mu je Srbin stalna meta. Još se nije stišala buka u teniskom svetu nakon najnovije polemike, u kojoj je Đoković učestvovao toliko što je rekao “da misli da je Nik dobar momak”. Poslednji duel protiv Nadala “ozi” je dobio. Igralo se u osmini finala Akapulka, a tada je Kirjos imao još jedan svoj šou. Osim što je spašavao meč lopte, nervirao je Nadala serviranjem ispod ruke, što je ovaj okarakterisao kao “nepoštovanje tenisa kao sporta”. Naravno da se Kirjos nije obazirao na to šta Nadal ima da kaže, već je bučno proslavljao trijumf. Pre dolaska na Vimbldon Kirjos je igrao u Štutgartu i Kvinsu, i na ta dva turnira na travi, zabeležio je ukupno jednu pobedu. Pslednji put na šljaci je igrao u Rimu, kada je napravio pravi skandal u meču sa Norvežaninom Rudom, pobacao stolice na teren i otišao u svlačionicu. Nije se pojavio ni na Rolan Garosu. U prvom kolu je imao težak zadatak protiv sunarodnika Džordana Tompsona. Slavio je posle pet setova, a da ga nije očekivao Nadal u drugom kolu, sigurni smo da bi taj meč ili izgubio, ili ga jednostavno predao. Ipak, igranje protiv “mrskog mu” Španca, dodatno ga je motivisalo.

Rafael Nadal: “Bik sa Majorke” zna, u ovom meču pobeđuje “glava”

Ubeđeni smo da je Nadal napravio onu čuvenu grimasu, kao kad promaši liniju za santimetar, kada je saznao da ga u drugom kolu očekuje Kirjos. Ne samo zato što Australijanac može da mu napravi probleme, koji mu ne trebaju, u ranoj fazi turnira, već pre svega zbog pritiska koji takav meč nosi sa sobom. Taj pritisak mnogo je različitiji od onog kada se u finalima Grend slemova sastaje sa Federerom ili Đokovićem. Ovo je pritisak da ne “upadne” u zasedu koju mu Kirjos sprema, odnosno da ga ne uvuče u blato, u kom se mnogo bolje snalazi od, po svima, pristojnog Španca. Ima Rafa svoje slabe tačke, pokazao je to još Robin Soderling na Rolan Garosu 2009. godine, kada mu je remetio koncentraciju rušenjem flašica za vodu i zatim mu naneo poraz, prvi od početka dominacije Nadala u Parizu. Nekoliko godina kasnije, 2015. pobedio ga je još i Đoković, ali to je već bila druga priča. Španac je preskočio sve turnire na travi nakon još jednog pehara u Bulonjskoj šumi. Da li je to bila dobra odluka, pokazaće naredni dani. Prošle sezone Nadal je izgubio u polufinalu od Novaka Đokovića, pa tako ovde brani 600 poena, što i nije mnogo, kada znamo da posle US Opena nije ni igrao i imaće priliku, ako bude zdrav, da u poslednjoj trećini sezone osvoji gomilu poena i pokuša da se vrati na čelo ATP liste. U prvom kolu na Vimbldonu nije imao težak posao protiv Japaca Sugite, koga je dobio u tri seta. Sada ga očekuje mnogo zahtevniji rival, čini se najteži sve do projektovanog polufinala sa Rodžerom Federerom.

Naš predlog:

Da bismo nešto uopšte predložili, morali bismo da zamo na koju će nogu u četvrtak ustati Nik KIrjos. Daleko od toga da se on pita o svemu u ovom meču, ali ovo bi mogao biti duel koji će trajati pet sati i završiti 3:2 za nekog, ili meč od sat vremena u kome će Nadal saviti sa 3:0, sa par izgubljenih gemova, o tome govorimo. Kladionice ne veruju mnogo u Australijanaca. U kladionici Meridanbet pobeda Nadala se plaća kvotom 1.30, dok je trijumf Kirjosa 3.45. Ova dvojica su igrala četiri zvanična meča, a rezultat je 2:2. Nadal je pobedio na šljaci u Madridu i betonu u Pekingu, dok je dve pobede na betonu, u Sinsinatiju i Akapulku, zabeležio Kirjos. Australijanac ima i jednu pobedu u egzibicionom meču na domaćem terenu. Zanimljivo je za koga će publika navijati. Španac je hodajuća ikona na teniskim terenima širom sveta, ali uštogljeni Englezi obožavaju, što je jako čudno, nepredvidivog Kirjosa. Naš prvi predlog odnosi se na broj gemova, verujemo da će ih biti manje od 40,5 a kvota za to je 1.73 u Meridianbet-u. Pokušaćemo da pogodimo i tačan rezultat, a predlažemo pobedu Nadala 3:1. Koeficijent je 3.45.
Registruj se na Meridianbet
 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.