Tip dana košarka: Srbija pred svojim navijačima juri polufinale, protivnik Švedska!

Serbia - Sweden
Kosarkasice Srbije. Beograd, 02.06.2017. Foto: MN press

Evropsko prvenstvo za žene se ovog leta igra u Letoniji i Srbiji i ispunilo je sva očekivanja. Gledali smo u grupnoj fazi veliki broj zanimljivih mečeva i najboljih osam reprezentacija je izborilo svoje mesto u 1/4. Sada kreće rasplet i ono što svi očekujemo. Završnica se igra u Beogradu, a “Štark arena” će biti domaćin svim ekipama. Srbija pred svojim navijačima juri polufinale, protivnik je Švedska. Poslednji meč dan igraju reprezentativke Srbije, a protivnik je pomalo neočekivano skandinavska ekipa. Šveđanke su prikazale mnogo na ovom šampionatu i pravo su iznenađenje. Ovaj meč je na programu od 20:30h.

Serbia: Marina Maljković zna kako se igraju ovakve utakmice i ne sumnjamo da će pripremiti tim na pravi način.

Domaćin ovog turnira pored Letonije je Srbija. Ekipa koje je mnoge iznenadila na prošlim smotrama ekipa sa starog kontinenta. Stožer ove ekipe je i dalje trio: Ana Dabović, Jelena Milovanović i Sonja Petrović. Ove tri igračice iznose najveći teret u ovoj ekipi i od njih očekujemo i sada največu doprinos. Pored pomenutih igračica, treba napomenuti i nastup Aleksandre Crvendakić koja je imala odličnu sezonu iza sebe u ekipi Soprona. Srbija ima veliki kvalitet kao tim i Marina Maljković je ozbiljan trener. Srbija ima šampionske ambicije na ovom turniru. Sada u 1/4 protiv Švedske su veliki favoriti, pa će im zbog toga posao biti znatno otežan. Očekujemo veliki broj navijača domaće selekcije, koji će im biti vetar u leđa. Pobeda donosi borbu za medalje i ovo je idealna prilika da u svojoj zemlji reprezentativke Srbije osvoje neku od medalja.

Sweden: Jedno od najvećih iznenađenja na ovom prvnestvu, jedna skandinavska ekipa nije skoro dogurala ovako daleko.

Skandinavska ekipa koja je verovatno i najbolja u tom delu Evrope. U ovom rosteru se nalazi nekoliko igračica koja igraju u najboljim evropskim timovima. Za mnoge velika nepoznanica, ali će se upravo ta grupacija ljudi veoma iznenaditi. Regan Magariti je igračica na koju treba obratiti pažnju i sasvim sigurno će iskočiti u prvi plan na ovom turniru. Švedska će u ovoj grupi verovatno voditi borbu za drugo mesto, a po kvalitetu verovatno i zaslužuju drugu rundu ovog takmičenja. To su i pokazale ubedljivom igrom i pobedom protiv drugog domaćina ovog tunira, reprezentacije Letonije. U Rigi su slavile sa +15 i postigle su čak 77 poena, što je retkost kada je ženska košarka u pitanju. Sada mogu ponovo da odigraju potpuno rasterećeno i da na taj način pokušaju da ugroze i drugog domaćina ovog turnira. Gledaćemo sasvim sigurno jedan dobar meč, jer Švedska nema šta da izgubi, a tada su najopasnije reprezentativke ove zemlje.

Naš predlog:

Sa ovog poslednjeg četvrfinala na programu danas, biramo sledeći predlog: domaćin pobednik prve četvrtine sa hendikepom (-2.5) i Meridianbet za taj hendikep daje kvotu 1.94. Smatramo da će Srbija silovito otvoriti meč pred svojima navijačima i da će već u prvom kvartalu steći prednost. Izabranice Marine Miljković su do sada nešto lošije otvarale svoje mečeve, pa smo mišljenja da će se poseban akcenat staviti upravo na prvu četvrtinu. Srbija je kvaliternija ekipa i veliki je favorit na ovom meču.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.