Derbi dana: Arsenal – Totenhem: Kad već ne vladaju Ostrvom, oba takmaca žele krunu Severnog Londona

Najveći londonski derbi je okršaj “tobdžija” i “pevaca”. Jeste tu i Čelsi, pa i Vest Hem, Palas i druge ekipe, ali je okršaj dva tima iz severnog dela prestonice najinteresantniji, a ujedno i među njima vlada najveći rivalitet. Gosti su bili uspešniji u nekoliko prethodnih sezona, ali nisu uradili ono glavno, nisu osvojili nijedan trofej. Ipak, za utehu im je stalno učešće u Ligi šampiona, u kojoj su prošle sezone igrali u finalu, dok Arsenal već tri godine igra samo u Ligi Evrope.

Arsenal: Liverpul razbio iluzije o mogućem ostajanju na vrhu

Posle prva dva kola u novoj sezoni Arsenal je uz Liverpul bio jedaina ekipa sa maksimalnih šest bodova.Slučaj je hteo da se te dve ekipe sastanu u trećem kolu, pa je priliku da ostane perfektan imao samo jedan tim. Šampion Evrope je slavio sa 3:1, ali daleko od toga da “tobdžije” nisu imale svoje šanse. U prvom poluvremenu gosti su imali tri odlične prilike, ali se Obamejang i novajlija Pepe, nisu najbolje snašli. Na prvi pogled je jasno da Arsenal ponovo nije stegao odbranu, iz Čelsija je stigao David Luiz, ali je upravo on napravio nepotreban prekršaj, pa su domači iz penala postigli drugi gol, koji je rešio sve dileme na derbiju. Trener Unaj Emeri ima svoju filozofiju, ali je pitanje koliko je ona primenjiva na ostrvski stil igre, pa ispada da napadači ne mogu da postignu toliko golova, koliko porozna odbrana može da primi. Napadački potencijal je beliki, pored “starosedelaca” Obamejanga i Lakazeta, stigao je Nikolas Pepe iz francuskog Lila, inače najskuplje pojačanje “tobdžija” u istoriji. Na ruku Arsenalu ide tradicija kada su u pitanju dueli sa Totenhemom na “Emirejtsu”, na koji se ovaj tim preselio 2006. godine sa čuvenog “Hajberija”. Nijednom “pevci” nis slavili na ovom stadionu, a mnogi su zaboravili prethodni trijumf, ostvaren još daleke 1993. godine. Među navijačima Arsenala nema mnogo zadovoljstva rezultatima u poslednje tri sezone u kojima nisu uspeli da budu među najbolje četiri ekipe u Engleskoj i plasiraju se u Ligu šampiona, i to posle 18 godina uzastopnog učešća u elitnom evropskom takmičenju. Šansa je prošle sezone postojala u Ligi Evrpe, stigli su do njenog finala, ali ih je tada pobedio Čelsi u dalekom Bakuu i definitivno im zatvorio vrata Lige šampiona.

Totenhem: “Svrake” donene nesreću pred komšijski derbi

“Pevci” su već godinama u samom vrhu engleskog fudbala, a prošle sezone došli su nadomak titule šampiona Evrpe. Igrali su u velikom finalu, ali nisu uspeli da se domognu “ušatog” trofeja, Liverpul je bio bolji. Rezultat u Evropi bio je sjajan, pogotovo pobede nad Mančester Sitijem i Ajaksom, ali sve kojima su “sparsi” u srcu, već godinama frustrira to što nikako da podignu neki trofej, makar u nekom engleskom Kupu. Dva puta su bili vicešampion Engleske, ali su Lester i Čelsi u tim sezonama bili bolji. To što nisu pobedili Arsenal u gostima, u prvenstvenom okršaju, već 25 godina, takođe je jedan od izvora frustracija, a to bi bar moglo brzo da se neutrališe, ako bi sad slavili na “Emirejtsu”. Njihov novi stadion, koji je podignut na ruševinama bivpeg “Vajt Hart Lejna” i koji ih je koštao kao svetog Petra kajgana, naazi se na samo šest kilometara udaljenosti od doma Arsenala, a opet se na njemu osećaju kao stranci,više nego na bilo kom drugom na Ostrvu. U prva tri kola novog prvenstva Totenhem je upisao pobedu, remi i poraz, dakle, start nije bio po očekivanju. Prvo su, posle preokreta, pobedili Aston Vilu, a onda uspeli da otkinu i bd šampionu na “Etihadu”, bilo je 2:2. Međutim, kada su to trebali da začine pobedom nad Njukaslom, usledio je veoma neprijatan poraz i to na domaćem terenu, pa sada nemaju izbora ppred meč sa velikim rivalom, tačnije, moraju da igraju na pobedu. U finišu prelaznog roka došla su dva velika pojačanja, Lo selso je došao iz Betisa, a Rajan sesenjon iz Fulama, ali je mladi napadač još povređen. Dobra vest za Maurisija Poketina je oporavak reprezentativva Dele Alija, pa postoji mogućnost da on istrči na “Emirejts” u ovom meču.

Naš predlog:

Prošle sezone je Arsenal slavio na “Emirejtsu” sa 4:2 u jednom spektakularnom meču. Na proleće je bbilo 1:1 kada je domaćin bio Totenhem, pa su “tobdžije”, gledano tako, bile uspešnije prošle godine.Međutim, igran je i jedan meč u EFL Kupu, a tu je Totenhem pobedio kao gost, osetivši konačno slast pbede na terenu Arsenala. Pred ovaj meč kladionice daju gotovo podjednake šanse rivalima za pobedu. U kladionici Meridianbet kvoota za pobedu Arsenala iznosi 2.45, remi je 3.70, a pobeda Totenhema 2.72. Kada igraju ove dve ekipe uvek možete igrati na golove, pošto oni nikad ne izostanu. Tako i sada, koeficijent za 3+ je 1.56, a naš predlog je i GG3+ za koji u kladionici Meridianbet dobijate koeficijent 1.78.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.