Tip dana košarka: Španija i Italija igraju jako bitan meč u drugoj fazi!

Spanija Italija

Druga faza Svetskog prvenstva počinje sutra i polako kreće rasplet svih dešavanja. Španija je sa sigurne tri pobede kao prva došla u novoformiranu grupu, u kojoj je čekaju dva jako teška duela. Prvi protiv Italije, koja je porazom od Srbije zakomplikovala sebi situaciju u borbi za 1/4. Ukoliko Azuri žele do doigravanja, moraju da slave na oba meča u ovoj novoj grupi. Prvi i najteži zadatak ih očekuje već na startu kada igraju protiv “crvene furije”. Ova utakmica je na programu od 14:30h.

Španija: Ova selekcija možda nije šampionska, ali svakako ih ne treba zaboraviti. Iskusna je ovo ekipa.

Svaki put kada su Španci dolazili do najboljih rezultata, sa klupe ih je predvodio Serđo Skariolo. Iskuni stručnjak je u svojoj karijeri imao ogromnih uspeha sa reprezentacijom ove zemlje, što se ne može reći toliko za njegovu klupsku karijeru. Jednostavno, posebnu emociju i draž kod njega izaziva nacionalni tim i uvek je dobra hemija u sastavu kada je on na klupi. Tako će biti i ovog leta u Kini i navijači “crvene furije” imaju mnogo razloga za optimizam, ali postoji i nekoliko činjenica koje ih brinu i koje mogu uticati na krajnje domete ovog tima. Posle dugog vremenskog perioda u timu Španije neće biti Pau Gasola koji je zbog naporne sezone u NBA ligi i brojnih povreda koje su ga zadesile u kratkom vremenskom periodu, odlučio da ne zaigra u ovom okupljanju nacionalnog tima. To će biti veliki udarac za ovaj sastav, jer je dobro poznato koliko je stariji od braće Gasol imao uticaja na igru. Kao što se može videti ovo je malo izmenjen sastav, sa nekoliko izostanaka koji bitno utiču. Međutim kada se sastavi prva petorka, ovo je tim koji može sa svima da igra u egalu (osim sa drim timom). Španija je uvek bila poznata po tome da se iz teških situacija lako podizala, a ovaj turnir je pravo mesto da to i dokažu.

Italija: Italija je uvek tvrd orah svim protivnicima. Ovoga puta imaju imperativ pobede najveći do sad.

Ovog leta, popularni “azuri” su uspeli da se nađu na još jednom svetskom turniru, ovoga puta u Kini. Kroz kvalifikacije su uspeli da se izbore za svoje mesto i pored brojnih poteškoća kojih su imali, uopstalom kao i sve evropske selekcije zbog ozloglašenih “prozora”. Kada pričamo o ovoj ekipi, uvek nam prvo na pamet padnu igrači koji nastupaju u NBA ligi, a to su Danilo Galinari i Marko Belineli. Galinari je imao sjajnu sezonu u Los Anđeles Klipersima i bio je jedan od najboljih igrača ove ekipe. Zbog brojnih promena koje je ova franšiza pretprela ovog leta, popularni “Galo” je morao da promeni sredinu i od naredne sezone nosiće dres Oklahome. Pored pomenutih NBA zvezda, ovaj tim Italije poseduje i brojne igrače koji nastupaju u Evroligi i Evrokupu. Svakako, prvo treba navesti Datomea, Melija i Heketa, igrače koji nastupaju za Fener, odnosno CSKA iz Moskve. Meli je upitan za ovaj šampionat, jer je morao da se podvrgne operaciji ovog leta i njegov nastup je neizvestan. Datome je takođe imao brojnih problema sa povredama tokom ove sezone i nije bio u stanju da pomogne svom timu onda kada je to bilo najpotrebnije. Ipak, radi se o iskusnom igraču koji na razne načine može da doprinese igri svoje ekipe i njegovo prisustvo će svakako doneti kvalitet više. Heket izlazi iz šampionske sezone CSKA kojoj je izuetno doprineo svojom igrom. Na početku sezone nije bio starter, ali se to u drugom delu promenilo, pa je na najvažnijim mečevima bio jedan od najpouzdanijih igrača Dimitrisa Itudisa.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog domaćin pobednik meča sa hendikepom (-5.5) i Meridianbet za ovaj predlog daje kvotu 1.84. Jednostavno, Španija je po nama kvalitetnija ekipa i oni to u ovoj fazi takmičenja moraju i da pokažu. Italijani nemaju klupu, što je na ovakvim susretima jako važno. Prednost Španije je u reketu i to će obilato koristiti, pogotovo preko Marka Gasola koji je jedan od najdominantnijih centara na celom šampionatu. Vidimo da je Španija u prednosti pred ovaj susret i zato smo izabrali ovaj predlog.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.