Grupa B WC

Grupa B na Mundijalu u Kataru biće skoro kompletno anglosaksonska. Pored selekcije Engleske, koja je nosilac grupe, tu je još jedna reprezentacija sa Ostrva, ekipa Velsa, ali i nacionalni tim Sjedinjenih Američkih Država.

U takvu grupu ušunjao se Iran, kao pravi ”slepi putnik”, ali daleko od toga da Persijanci neće biti ozbiljan takmac svima.

Zanimljivo je da se se SAD i Iran već jednom našli u istoj grupi na Mundijalu, bilo je to 1998. godine u Francuskoj, a i tada je, kao i sada, odnos dve zemlje bio daleko od prijateljskog. Taj duel će nositi poseban naboj, ali ništa manji neće biti onaj između Engleza i Velšana, tradicionalnih rivala. ”Zmajevi” nisu bili na Mundijalu 64 godine i sigurno da jedva čekaju da se lopta zakotrlja. Što se ”Gordog Albiona” tiče, oni su igrali u polufinalu u Rusiji, na prethodnom EURU su poraženi u finalu posle penala, pa se navijači nadaju da u Kataru mogu do svoje druge svetske krune.

Amerikanci su redovan učesnik na prethodnim Mundijalima, a igraće i na narednom s obzirom da su, zajedno sa Meksikom i Kanadom, domaćini istog. Iran je, uz Japan i Južnu Koreju, najbolja azijska selekcija, pa ako su Englezi prvi favoriti u grupi, ostale tri selekcije imaju skoro podjednake šanse za prolaz u nokaut fazu.

Datum                                                               početak utakmice                              stadion

Pon. 21. novembar   Engleska – Iran                16.00                                       Internacionalni stadion Kalifa

Pon. 21. novembar   SAD – Vels                        22.00                                       Stadion Ahmad Bin Ali

Petak,  25. novembar Vels – Iran                      13.00                                       Stadion Ahmad Bin Ali

Petak,  25. novembar  Engleska – SAD             22.00                                      Stadion Al Bajt

Utorak,  29. novembar  Vels – Engleska           22.00                                      Stadion Ahmad Bin Ali

Utorak,  29. novembar  Iran – SAD                    22.00                                      Stadion Al Tumama