Super liga Srbije: Najava, analiza, predlog tipova

Voždovac – Radnički – X @ 3.10 u 10Bet

Ove dve ekipe će najverovatnije još jednom odmeriti snage u ovoj sezoni, pošto su na pragu plasmana u doigravanje za prvaka. Tačnije, Nišlije su to prebrinule,ali su i “zmajevi” jako blizu. Voždovac već tri kola ne zna za pobedu, a Radnički je perfektan niz u nastavku sezone pokvario porazom od Spartaka na Čairu. Na stadionu na krovu tržnog centra na Voždovcu ne bi trebalo da bude mnogo golova, a nerešeno je najrealniji ishod. Verujemo da bi obe ekipe bile zadovoljne takvim epilogom.

Partizan – Radnik – 1 @ 1.15 u 10Bet

Šampion je sa tri vezane pobede uhvatio zalet. Posle trijumfa nad Radom i Čukaričkim, eliminisan je Javor u Kupu i izboren plasman u polufinale najmasovnijeg takmičenja. Plašili su se navijači mnogobrojnih povreda fudbalera crno-belih, ali se ispostavilo da razloga za brigu nije bilo. Igrači koji su dobili šansu, pre svih poletarci Marković i Đerek, opravdali su poverenje i neće čuditi ako im Miroslav Đukić češće bude ukazivao šansu u finišu sezone. Naravno, zavisiće to i od realne mogućnosti da se Crvena zvezda sustigne na prvom mestu. Radnik će, ukoliko se ne desi neko čudo, boriti u “donjem domu” u nastavku sezone. Za sada nisu preterano ugroženi, ali će morati u poslednjih sedam kola da pobeđuju bar u Surdulici. U Humskoj nemaju neke izglede da izbegnu poraz, jer je Partizan prosuo već previše bodova na svom “bunjištu” u ovoj sezoni.

Borac – Bačka – 1 @ 2.30 u 10Bet

Čačani su pobedili još prošle godine i ne čudi njihov položaj na tabeli. Oni će pokušati da pobedama u poslednjih sedam kola, kada se liga bude podelila, izbegnu najgore, ali će morati i da imaju neku zalihu bodova koje će preneti. Bolju šansu za trijumf od ove protiv Bačke neće imati u naredna dva kola jer igraju sa Mačvom i Partizanom. Iako imaju velikih problema, “zebre” su odigrale nekoliko dobrih utakmica, tu pre svega mislimo na mečeve na svom stadionu kraj Morave. Čukarički je poraz izbegao u sudijskoj nadoknadi, a i Radnički se izvukao. Sad će morati da jurišaju na pobedu i sačuvaju kakvu-takvu nadu. Bačka je postala jako nezgodna kao domaćin, četiri uzastopne pobede i remi sa Zvezdom, učinak je u poslednjih pet mečeva u Bačkoj Palanci. Na strani se nisu proslavili i imaju tri uzastopna neuspeha, pa mislimo da im se smeši i četvrti, mada im je protivnik najslabiji tim lige.

Javor – Čukarički – X @ 3.20 u 10Bet

Ekipa sa Banovog Brda se brzo oporavila od poraza od Partizana i ostvarila važnu pobedu u Kruševcu u okviru četvrtfinala Kupa. Verujemo da je “brđanima” u mislima ponavljanje podviga od pre tri sezone kada su podigli pehar u našem najmasovnijem takmičenju, pogotovo jer je Zvezda završila sa učešćem, kao i Vojvodina, pa su im jedini ozbiljni konkurenti crno-beli iz Humske ulice. Istina, do Evrope mogu i kroz prvenstvo, jer zaostaju samo tri boda za trećeplasiranim Radničkim, pa je i to, itekako, realna mogućnost. Javor se “ratosiljao” Kupa porazom od Partizana i sada sve snage može da usmeri ka glavnom cilju, opstanku u eliti. Kako sada stvari stoje, glavni rivali će im biti Čačani i Rad, ali se i to može promeniti posle podele bodova. Teren u Ivanjici nije idealan i to će predstavljati veći problem gostima, pa nam remi izgleda kao najrealniji ishod.

Vojvodina – Zemun – 1 @ 1.50 u 10Bet

Ozbiljan udarac naneli su Lučanci Vojvodini pobedom na Karađorđu u Kupu, za koji su Novosađani verovali da mogu da ga osvoje. Plasman među osam, koji je u jednom trenutku izgledao kao upitan, sada je gotovo izvestan, ali je plasman u Evropu daleko. Izostanak iz kvalifikacija na leto bio bi ozbiljan korak nazad za Vojvodinu, pogotovo što su im poslednjih godina utakmice u Evropi bile najbolja reklama za igrače koje su kasnije prodavali i od toga živeli. Zemunci su pobegli sa dna, ali nisu još prebrinuli i sve brige oko opstanka. Ipak, deset bodova u pet prolećnih kola, je više nego pristojan učinak za tim kome je prvi cilj druženje sa “elitom” i naredne godine. Vojvodina će morati da “vadi fleke” kako zna i ume.

Mačva – Crvena zvezda – 2 @ 1.20 u 10Bet

Zvezda je ponovo u Šapcu, četiri dana posle Vaterloa u Kupu. Da se taj meč nije završio, kako se završio, domaći bi imali realne izglede da načine iznenađenje. Međutim, posle eliminacije od Mačve, usledila je prava mobilizacija u taboru vicešampiona i ne verujemo da će se dva puta, u tako kratkom roku, saplesti na isti kamen. Šapčani su nezgodni kao domaćini, igraju utakmice sa malo golova, pa obično jedan gol odluči pobednika. Lako je moguće da tako bude i sa Zvezdom, ali da ta jedna lopta bude u njihovoj mreži.

Napredak – Mladost – 1 @ 2.20 u 10Bet

Još jedan duel ekipa koje su u dijametralno suprotnom raspoloženju posle četvrtfinala Kupa. Lučanci su slavili u Novom Sadu, dok su “čarapani” poraženi od Čukaričkog pod Bagdalom. Mladost ima minimalne šanse da se domogne prvih osam, pa Kup ostaje jedina šansa da ponovo budu deo Evrope. Napredak se isprsio protiv Zvezde, a Milorad Kosanović je još jednom pokazao da je specijalista za mečeve sa “večitima”. Sada su Kruševljani bliži pobedi, a animozitet koji od finiša prošle sezone vlada među ovim ekipama, samo će dodatno pojačati želju da se rival baci na kolena.

Spartak – Rad – 1 @ 1,50 u 10Bet

Subotičani su posle četiri uzastopna poraza na startu prolećnog dela napravili podvig i slavili na Čairu. Sada je prilika da bodove osvoje i na svom terenu protiv tima sa Banjice. Rad je upisao važne bodove u prošlom kolu kada je pobedio Javor, ali je još u zoni ispadanja. Mladi reprezentativac Lutovac je sa dva gola pokrenuo “građevinare” , ali je “zelena grana” još daleko. Možda je kvota na pobedu Spartaka premala, i pored toga što su “golubovi” favoriti. Rad ima iskusnu ekipu koja neće tek tako položiti oružje, pogotovo jer su im bodovi mnogo važniji nego domaćinu. Od pobede domaćina, igra na malo golova je realnini ishod.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.