Derbi dana: Čelsi – Mančester Junajted: Jedan Sveti gral a dvojica željnih večnog života!

U finalu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu, snage će odmeriti londonski Čelsi, bivši šampion Premijer lige, i Mančester Junajted, vicešampion ove sezone. Obema ekipama ovo je prilika da sezonu završe sa bar jednim trofejom.

Čelsi: Antonio Konte odlazi, doneo je jednu titulu, hoće li i FA Kup?

Čini se da Čelsi nije odradio letos prelazni rok kako je trebalo. Zalet, koji su dobili osvajanjem šampionskog naslova, nije trajao dugo, a poraz u prvom kolu od Barnlija na Stamford Bridžu, pokazao je u kom pravcu plovi brod, za one koji su umeli da gledaju ka pučini. I nastavak je bio u takvom stilu, nekoliko dobrih utakmica, ali i mnogo problema sa slabijim rivalima. Tračak nade pojavio se posle pobede nad Liverpulom da se može do plasmana u Ligu šampiona, ali je i on brzo ugašen. Dakle, “plavci” neće igrati sa evropskim kremom naredne sezone, i to je veliki udarac za budžet ovog kluba. Jer, ma koliko Roman Abramović trošio na svoje “mezimče”, dva izostanka za tri godine iz Lige šampiona preveliki su udarac, koji se meri u broju nula iza jedinice. Poraz od Barselone u osmini finala ovogodišnjeg izdanja najkvalitetnijeg takmičenja, nije shvaćen tragično, ali je Čelsi u revanšu na Kamp Nou bio ispod svakog kriterijuma. Osvajanje FA Kupa malo bi zalečilo rane navijačima, ali i vlasnicima, mada bi teško moglo da ostavi Kontea na klupi i naredne sezone. Temperamentni Italijan će na tržište rada, ali ne verujemo da će se tamo dugo zadržati. Protiv Murinja on uvek ima dodatni motiv da dođe do trijumfa, pa će tako biti i na Vembliju. Problema sa sastavom nema mnogo, ali će izostati povređeni Deni Drinkvoter i David Luiz.

Mančester Junajted: Murinjova sezona bez trofeja, zar je i to moguće?

Dolazak kontoverznog Portugalca na klupu “crvenih đavola” trebalo je da znači povratak titule u Mančester. Ove sezone to se i dogodilo, ali je ona otišla na drugu stranu ovog grada, u onaj svetlo-plavi deo, u vitrine Sitija, što samo pojačava frustraciju navijača Junajteda. Prošla sezona se završila bez titule, čak i bez plasmana u Ligu šampiona preko Premijer lige, ali je sve to neutralizovano Osvajanjem Lige Evrope, Liga Kupa i Komjuniti šilda. Tri pehara za sezonu, dovoljno. Ove, Junajted nema još nijedan. Poslednja šansa je večeras na Vembliju, da se osvoji FA Kup, koji je Junajted osvojio poslednji put 2016. godine. “Đavoli” su imali i solidnu godinu u Premijer ligi, osvojili su drugo mesto, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gradskog rivala na prvoj poziciji. Ono što može da ih raduje je to da su uspeli da nanesu jedini poraz Sitiju na njegovom Etihadu i to posle vođstva “građana” od 2:0 u prvom poluvremenu. Najveća rana iz ove sezone je, bez sumnje, ispadanje iz Lige šampiona u osmini finala, i to od Sevilje. Posle 0:0 na Sančez Pishuanu, Andalužani su slavili na OLd Trafordu i pokopali sve nade Murinja da može do evropske krune sa još jednim klubom, bar za sada. Ako pobede Čelsi u finalu Kupa Fudbalske asocijacije, sezona će dobiti pozitivnu ocenu, u svakom slučaju, pa verujemo da veći motiv nije potreban. Dobra vest za Murinja je povratak u tim njegovog omiljenog igrača i najboljeg strelca, Romelu Lukakua koji se oporavio od povrede, ali će izostati Marsijal i Felaini.

Naš predlog:

Iako je ulog ogroman, ne verujemo da će se igrati previše zatvoreno. U gotovo svim kladionicama, sudeći po kvotama, šanse za pobedu su podjednake. To što se igra u Londonu, ne znači mnogo, jer Vembli nije dom Čelsija, pa su i oni gosti. U kladionici 10Bet kvota na pobedu “plavaca” je 2.80, a na trijumf Junajteda tek nešto slabija, 2.75. Remi je 2.95. Mi bismo izbegli pogađanje pobednika i odlučićemo se za golove. Prvi tip je golgol na obe strane, a za hrabrije GG3+. Smatramo da ni jedni ni drugi neće čekati produžetke, ili penale, da bis tigli do trofeja. Kome treba takav stres na kraju ovakve sezone.

U kladionici 10Bet kvota na oba tima postižu gol je 1.95, a na oba tim postižu gol uz tri najmanje na meču 2.70. Kvote su odlične, a ne odigrati ovu utakmicu u siromašnoj ponudi, bila bi velika šteta.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.