Mundijal u Rusiji: Grupa A, Urugvaj: Favoriti iz potaje

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severo-istoku ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Urugvaj: Majstori za turnirska nadmetanja

Dvostruki šampion sveta, selekcija Urugvaja, mogla bi da bude iznenađenje u Rusiji. Poznato nam je da su oni prvi osvajači Svetskog prvenstva, daleke 1930. godine u svom Montevideu, ali su krunu poneli i dvadeset godina kasnije, da sve bude slađe, na teritoriji velikog rivala Brazila. Nakon toga nisu imali preterano uspeha, mada su 2010. godine u Južnoj Afrii stigli do polufinala. Dosta je igrača iz te ekipe i sada u sastavu. U polufinalu ih je zaustavila Holandija, a u borbi za treće mesto Nemačka. Ipak, ostaje upisano da je najbolji igrač turnira bio Urugvajac Dijego Forlan. Urugvajci su imali mnogo uspeha na kontinentalim prvenstvima i najviše puta su, u konkurenciji Brazila i Argentine, bili šampioni Južne Amerike, čak 15 puta, što samo potvrđuje tezu da im odgovaraju turnirska nadmetanja.

Prvu utakmicu u Rusiji igraće protiv Egipta 15. juna u dalekom Ekatarinburgu, da bi pet dana kasnije izašli na megdan Saudijskoj Arabiji u Rostovu. Favoriti će biti i u poslednjoj utakmici grupe, kada im rival bude domaćin Rusija, 25. juna. Taj meč se igra u Samari.

U južnoameričkoj grupi kvalifikacija bili su izuzetno uspešni, zauzevši drugo mesto, odmah iza neprikosnovenog Brazila. Iza sebe su ostavili Argentinu, Kolumbiju, Peru, Čile i ostale snažne reprezentacije. Pošto se u Južnoj Americi igal liga sistem u kvalifikacijama, na 18 utakmica zabeležili su 9 pobeda, 4 remija i pet poraza.

Dugogodišnji selektor Urugvaja je iskusni strateg Oskar Tabarez, koji je pored klubova u Južnoj Americi vodio i jedan Milan, ali je sreću pronašao na klupi svog nacionalnog tima. Ne treba posebno isticati zvezde sastava, svi već znaju da su to Luis Suarez iz Barselone i Edinson Kavali iz PSŽ-a. Međutim, odbrana je takođe veliki adut Urugvaja sa Himenezom, Pereirom, Kaseresom i Godinom. Naravno tu je i golman Galatasaraja, Fernando Muslera, rekorder u Turskoj po broju minuta bez primljenog gola.

Urugvaj je prvi favorit grupe A po svim kladionicama, pa i 10Bet. U ovoj kladionici kvota na to da Urugvaj osvaja prvom mesto u grupi A iznosi 1.76. Za trijumf u prvom meču nad Egipćanima 10Bet daje kvotu 1.51, a znatno manju za pobedu protiv Saudijske Arabije 1.23. Čak i protiv Rusije, Urugvaj je po kladionici 10Bet bliži pobedi, a to potvrđuje kvota 2.50. Ako smatrate da Urugvajci mogu do trona u Rusiji, kvota je 31.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.