Mundijal u Rusiji: Grupa B, Portugal: Ronaldo grabi ka jedinom trofeju koji mu nedostaje

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severo-istoku ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Portugal: Evropska, pa svetska titula, poslednja šansa za Kristijana Ronalda

Svoj uvek prisutni kvalitet i potencijal, Portugalci su naplatili tek u Francuskoj na poslednjem evropskom prvenstvu. Mada su na mnogim velikim takmičenjima bili oko vrha, nikad se nisu uspeli na njega, do Pariza. Na Mundijalima su učestvovali šest puta, ovo je sedmi, a najveći uspeh bilo je treće mestou Engleskoj 1966. Na prethodnom, u Brazilu, od ekipe predvođene najboljim igračem sveta, mnogo se očekivalo, a nisu uspeli da prođu ni grupu. Bolji su bili, kasniji svetski prvak, Nemačka i selekcija SAD-a.

Derbi grupe B odigraće se odmah na startu, već drugog dana šampionata. U Sočiju će se ogledati dve ekipe sa Iberijskog poluostrva, Španija i Portugal. Nredni protivnik je slabiji samo na papiru. Marko stiže u Rusiju u dosta jakom sastavu, pa bi eventualni kiks protiv Špnaca, primorao Portugal da savlada neugodne Afrikance. Ta utakmica igra se na “Lužjiki” stadionu u Moskvi 20. juna. Na kraju, verovatno najslabiji protivnik, ali tim koji nije za potcenjivanje, selekcija Irana sa kojom će igrati 25. juna u Saransku.

U kvalifikacijama su igrali u Grupi B, a već na startu su poraženi od Švajcarske. Sve do poslednjeg kola, kaskali su za “sajdžijama”, ali su tada bili ubedljivi u međusobnom duelu, pa su izborili direktan plasman, a Švajcarsku poslali u kvalifikacije. Na deset utakmica zabeležili su devet sigurnih pobeda i već pominjani poraz u zemlji podno Alpa.

Na spisku fudbalera za Mundijal u Rusiji nema mnogo iznenađenja. Selektor Fernando Santoš pozvao je čak 13 fudbalera koji su osvojili Evropsko prvenstvo, a najveća zvezda tima, Kristijano Ronaldo, dobio je produženi odmor nakon još jedne titule klupskog šampiona Evrope. Upravo će umor najboljeg fudbalera sveta biti najveći problem za Portugal, ali Santoš može da se pouzda i u već stasale Andrea i Bernarda Silvu, Gedeša, Kvarežmu, iskusne Mutinja i Pepea.

Portugal je drugi favorit u grupi B iza Španije. Da će Portugalci stići do prve pozicije i lakšeg protivnika u osmini finala, kladionica 1xbet daje kvotu 3.00. Za pobedu nad Špancima u prvoj utakmici čak 4.30, a 1xbet smatra da je Portugal favorit u ostale dve utakmice, pa za duel sa Marokom nudi 1.50, a sa Iranom još manje, 1.35. Ko veruje da će Kristijano Ronaldo iskoristiti, po opšte mišljenju, poslednju šansu da postane prvak sveta sa svojom reprezentacojim, kladionica 1xbet ga mami kvotom 26.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.