Mundijal u Rusiji: Grupa C, Francuska: Vreme je za drugu “boginju”

francuska reprezentacija

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severo-istoku ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Francuska: “Trikolori” prava mašina za golove

Francuzi dolaze u Rusiju po titulu, i to ne kriju. Generacija koju sa klupe predvodi Didije Dešamp ima kvalitet za tako nešto, ali će morati da se poklope neke kockice. pričamo, naravno, o Evropskom prvenstvu od pre dve godine čiji su bili domaćini. Sve je govorilo da neće imati ravnopravnog takmaca do trijumfa, ali ih je u finalu iznenadio Portugal i to bez povređenog Ronalda. “Tikolorima” je ovo 15. učešće na Mundijalima, a najveći uspeh im je titula 1998. godine u svojoj zemlji, posle onog istorijskog finala protiv Brazila koje su dobili 3:0. Deo tog tima, bio je i sadašnji selektor.

Prvi izlazak na teren u grupi C, u kojoj su apsolutni favoriti, Francuzi imaju 16.juna u Kazanju protiv Australije. U daleki Ekaterinburg putuju da bi tamo 21.6. igrali sa Peruom, a na “Lužnjikiju” u Moskvi, protivnik će im biti Danska 26.juna.

U kvalifikacijama nije bilo glatko, kako se mislilo. Već na startu okliznuli su se u Minsku, bilo je bez golova sa Belorusijom, a izgubili su i od Švedske bizarnim golom u poslednjoj sekundi, posle greške golmana Lorisa. No, osvojili su prvo mesto i iza sebe ostavili Šveđane, Holanđane, Bugare, Luksemburg i Belorusiju. Sedam poebeda, 2 remija i jedan poraz, uz 18 datih i šest primljenih golova, kompletan je učinak.

Kad pogledamo spisak fudbalera koje je pozvao Dešamp, prvo nam u oko upadaju oni kojih nema na spisku. U reprezentaciji Francuske nema mesta za jednog Lakazeta, Benzemu, Marsijala, Gameira ali ni povređenog Pajea. To samo pokazuje kakav, i koliko kvalitetan tim, će imati u Rusiji. U odbrani je “španska” trojka Umtiti, Varan i Lukas Ernandez. Tu su i Mendi, Remi, Sidibe. Na sredini će igrati Kante, Pogba, Toliso… Napad je priča za sebe. Da li će Dešamp Grizmana upariti sa Mbapeom, Dembeleom, Tovanom, Žiruom ili Fekirom.

Ukoliko smatrate da će se “petlići” popeti na krov sveta, kladionica 10Bet vam nudi kvotu 7.00, što ih stavlja na deobu trećeg mesta sa Španijom, a iza Nemačke i Brazila. Da će biti prvi u grupi C, izgleda niko ni ne sumnja, pa 10Bet daje koeficijent 1.32. U sve tri utakmice u grupi, veliki su favoriti. Na startu, protiv Australije kvota na njihov trijumf je samo 1.20, da bi protiv Perua bila tek neznatno viša, 1.34. Kladionica 10Bet smtra da ni Danska ne može da ugrozi Francusku, ali je kvota ipak veća i na pobedu “trikolora” iznosi 1.64.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.