Mundijal u Rusiji: Grupa D, Argentina: Mesijev poslednji pohod na “boginju”

argentina reprezentacija

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severo-istoku ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Argentina: “Gaučosi” ne priznaju ništa osim titule

Grupa D, po opštem mišljenju, najjača je na Mundijalu, a Argentina je prvi favorit da sa prvog mesta prođe u nokaut fazu. “Gaučosi” su dva puta bili šampioni sveta, prvi put 1978. godine, kada su bili domaćini, a onda i 1986. u Meksiku, posle onog sjajnog finala protiv Nemačke. Upravo su ih Nemci sprečili da osvoje treću krunu, kada su ih pobedili pre četiri godine U Brazilu u finalnom meču. Nastup u Rusiji biće im 17. po redu, a dolaze sa najvišim ambicijama, po titulu!

Priliku da vide Mesija i kompaniju prvi će imati gledaoci u Moskvi, pošto će Argentina igrati sa Islandom 16.juna na stadionu Spartaka. Pet dana kasnije, 21.6. u Novgorodu, odigraće se derbi protiv Hrvatske, dok će takmičenje u grupi Argentina završiti utakmicom sa Nigerijom 26. juna u Sankt Peterburgu.

U južnoameričkoj grupi kvalifikacija Argetina je dugo “visila”. Činilo se u jednom trenutku da neće obezbediti plasman na Mundijal, bar ne direktni, ali je odličnim igrama u poslednjih nekoliko utakmica uspela da zauzmetreće mesto, iza Brazila i Urugvaja. Argentinci su upisali po sedam pobeda i nerešenih rezultat, a doživeli su 4 poraza., od Ekvadora, Paragvaja, Brazila i Kolumbije, po jedan.

Teško je navesti sve igračke adute koje Horhe Sampaoli, selektor Argentine, dovodi u Rusiju. Možda je lakše pobrojati one koji nisu na ovom spisku, a bili bi glavne zvezde u gotovo svim drugim reprezentacijama. Ipak, nećemo se mešati Sampaoliju u posao, pa ćmo istaći samo izostanak Maura Ikardija, golgetera Intera i prvog strelca Serije A, za koga nije bilo mesta u avionu. Gotovo svi Argentinci igraju u najboljim evropskim klubovima, izuzetak su treći golman Franko Armani, član River Plejta, Maksimilijano Mesa iz Independijentea i vezista Kristijan Pavon, koji sada nosi dres Boke. Pored Lionela Mesija, protivnici će strahovati i od Dibale, Iguaina, Serhija Aguera, Di Marije, Lo Selsa, ali i od poslovično čvrste odbrane sa Otamendijem, Facijom, Merkadom.

Mnoge kladionice smatraju da su Argentinci, odmah posle Brazila,  najveći favoriti za trijumf na Mundijalu. U kladionici 10Bet, ipak misle da su tek peti favoriti, a kvota na to da će Mesi napokon podići trofej iznosi tačno 9.00. Za osvajanje prvog mesta u grupi koeficijent je 1.60. U sve tri utakmice, pojedinačno, “gaučosi” su, veći ili manji, favoriti. Za meč protiv Islanda, 10Bet je pripremio kvotu 1.32 na njihov trijumf, a za pobedu nad Hrvatima 1.90. I protiv Nigerije ne bi trebalo da bude mnogo dilema, a u kladionici 10Bet pobeda Argentine procenjuje se kvotom 1.44.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.