Srbija – Čile: “Orlovi” iz Graca poleću ka Rusiji

Prva, od dve poslednje, kontrolne utakmice reprezentacije Srbije pred start na Mundijalu protiv Kostarike, biće duel sa južnoameričkom selekcijom Čilea. Utakmica se igra u austrijskom gradu Gracu, blizu koga je trening kamp našeg nacionalnog tima. 

Srbija: Hoće li Krstajić nešto sakriti od rivala u Rusiji?

Do početka Mundijala ostalo je toliko dana da mogu da se prebroje na prste dve ruke. Reprezentacija Srbije otputovala je u Austriju, gde treba da obavi onu završnu glazuru za nastup na Mundijalu, prvi posle osam gosdina pauze i tri propušena velika takmičenja. Mada u našem nacionalnom timu svi ističu da je cilj, plasmanom na Svetsko prvenstvo, ispunjen, nema tog ljubitelja fudbala ko Srbiju ne vidi bar u drugom krugu, odnosno među 16 najboljih. Da će to biti lako, sigurno smo da neće. Brazil, Kostarika i Švajcarska su u nedleju poslali poruku Mladenu Krstajiću u srpskom stučnom štabu o kakvim se selekcijama radi. “Karioke” su pobedile Hrvatsku, Kostarika je deklasirala Severnu Irsku, a “sajdžije” su odolele Španiji u gostima, svaka čast! Ostaje da vidimo koliko je Srbija spremna, a posle testa protiv Čilea, očekuje nas još jedan, rival je takođe sa južnoameričkog kontinenta, selekcija Bolivije. U najavljenom sastavu, koji će početi večerašnji meč, nema Branislava Ivanovića, koji je će se odmoriti za predstojeći meč, kao ni Aleksandra Mitrovića kome je dodeljeno još nekoliko dana pauze nakon napornog baraža u Engleskoj i plasmana u Premijer ligu sa Fulamom.

Čile: Razočaranje zbog propuštanja Mundijala može se pretvoriti u inat

Selekcija Čilea nije uspela da se kroz južnoameričke kvalifikacije domogne Rusije. U ovoj zemlji u kojoj se fudbal voli do fanatizma, to je jako teško prihvaćeno. Daleko od toga da Čile nema kvalitetan sastav, ali su u kvalifikacionj grupi zauzeli tek šesto mesto, što im nije donelo ni baraž. Imali su isti broj bodova kao Pru, ali su otomci Inka imali bolju gol razliku. mada su ih Čileanci oba puta dobili u međusobnim okršajima. Njih je koštao poraz u poslednjem kolu od Brazila, mada “kariokama” pobeda ništa nije značila, a Čile bi odvela na Mundijal, bilo je 3:0 za Brazil. Selektor Reinaldo Rueda zamenio je na klupi Španca Picija, i Čile u naredne tri prijateljske utakmice pobedio Švedsku, remirizao sa Danskom i izgubio od Rumunije. Protiv Srbije Rueda će izvesti podmlađen sastav, verovatno bez najvećih zvezda tima, Sančeza, Aranguiza, Ernandeza, Brava. Istina, to još nije potvrđeno, ali bez obzira u kom se sastavu pojave, treba ih shvatiti maksimalno ozbiljno, to je seleekcija koja ume da igra na rezultat, a to što ih neće biti na najvećoj smotri fudbala, može samo da izazove pozitivan inat kod njih, sa željom da pokažu i dokažu, da im je mesto bilo u Rusiji.

Naš predlog:

Poslednji put ove dve reprezentacije su se sastale 2012. godine kada je Srbija pobedila 3:1. Srbija je i sada favorit, bez obzira na sve. Igraće se u Gracu gde će se naša selekcija osećati kao u Beogradu, a verovatno će podrška biti još veća nego u srpskoj prestonici. Fudbaleri su lišeni one neizvesnosti hoće li na Mundijal, pošto je Krstajić pre odlaska u Austriju skratio spisak za četiri imena, pa su svi preostali sigurni u svoj status. Dakle, poslednji filter nisu prošli golman Aleksandar Jovanović, povređeni Matija Nastasić, Nemnaja Maksimović i, pravo je iznenađenje, Mijat Gaćinović. Po nama, prvi tip je pobeda Srbije, a što se golova tiče, ne bi trebalo da ih bude mnogo, do dva. Ako preferirate prelaz, onda je predlog x/1.

U kladionici 10Bet možete naći kvote za sve ove igre. Kao i u ostalim, i u 10Bet je Srbija favorit i kvota na pobedu “orlova” iznosi odličnih 2.35. Remi se ceni 3.10, a slično je i za pobedu Čilea, 3.20. Da će golova biti 0-2, kvota u 10Bet je 1.64, a prelaz x/1 je lepih 5.25.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.