Mundijal u Rusiji: Grupa G, Engleska: Strpljenje polako napušta navijače, ali moraju da čekaju još malo

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severo-istoku ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Engleska: Kad je jaka liga najveći problem reprezentacije

Na Ostrvu se igra najbolji klupski fudbal, to je svima jasno, ali zadovoljstvo zbog odličnog takmičenja poznatog kao Premijer liga, navijačima su pomutili dugogodišnji loši rezultati selekcije “gordog Albiona”. Pred svako veliko takmičenje mediji na Ostrvu napumpaju svoje stranice optimizmom, ali ubrzo usledi novo razočaranje. Pre dve godine u Francuskoj ih je izbacio Island u osmini finala, a pre četiri godine na Mundijalu u Brazilu Englezi nisu prošli ni grupu u kojoj su bili Urugvaj, Kostarika i Italija, šta više, osvojili su samo bod i pod ruku sa “azurima” vratili se u staru dobru Evropu. U Rusiji će im biti 15. učešće na Svetskim prvenstvima, a imaju i jednu titulu, onu iz 1966. kada su organizovali isto. Možda još nisu spremni za velika dela, a rezultati mlađih selekcija u godinama iza nas, daju im za pravo da očekuju velike rezultate u budućnosti, ukoliko budu pametni.

Engleska će prvu utakmicu u Rusiji, sa kojoj imaju zategnute diplomatske odnose, odigrati protiv Tunisa 18. juna u Volgogradu. Šest dana kasnije ukrstiće koplja sa debitantima, selekcijom Paname u Nižnjem Novgorodu, a derbi grupe, svi u Englskoj očekuju i borba za prvo mesto, odigraće se u Kalinjingradu 28. juna protiv Belgije.

Što se kvalifikacija tiče nisu imali mnogo problema. Dosta ih je poslužila i sreća, kao već u prvoj utakmici protiv Slovačke u Bratislavi, kada su do pobede došli u sudijskoj nadoknadi. Na kraju su bili ubedljivo prvi sa 26 bodova iz 10 utakmica, uz osam pobeda i samo dva remija protiv Slovenije i Škotske. Pored pomenutih reprezentacija, u grupi su još igrale Litvanija i Malta.

Možda je najslabija tačka selekcije Engleske neiskusan selektor, jer Geret Sautgejt to uistinu jeste. No, velika snaga može da bude to što su svi reprezentativci orni da dokažu da u Premijer ligi ne igraju samo kvalitetni stranci, već da i domaći igrači imaju šta da pokažu. Tu pre svih mislimo na sjajnog centarfora Totehema, Harija Kejna, najboljeg strelca reprezentacije i kapitena nacionalnog tima. I svi ostali pozavani fudbaleri igraju u domaćem takmičenju, pa ih je selektor imao na oku tokom cele sezone. Pored Kejna u napadu će biti Rašford, Sterling, Vardi i Velbek, a pomenimo i odličan vezni red sa Dele Alijem i Dajerom iz Totenhema, Hendersonom iz Liverpula i Lingardom iz Junajteda. Odbranu će predvoditi Kejhil, Džouns, Stouns, Tripije i ostali.

Kladionica 1xbet visoko kotira Engleze, kao sedmog favorita. Kvota na to da će podići “boginju” na kraju Mundijala je 20.00, a da će grupu G okončati na čelnoj poziciji u 1xbet procenjuju koeficijentom 2.25, većom nego kod Belgije. Za trijumf nad Tunisom 1xbet je ponudio 1.40, a protiv Paname samo 1.25. Protiv Belgije nisu favoriti, ali ni autsajderi, pa je pobeda “gordog Albiona” u 1xbet 2.90.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.