Mundijal u Rusiji: Grupa G, Tunis: “Orlovi Kartagine” sanjaju bar jednu pobedu

Od 14. juna do 15. jula Rusija će biti domaćin 21. Mundijala. Na njemu će učestvovati trideset dve zemlje, a ovo je prvo Svetsko prvenstvo u Istočnoj Evropi. Igraće se u 11 gradova, na 12 stadiona od Kalinjingrada na severo- zapadu, do Ekaterinburga na krajnjem severo-istoku ove ogromne zemlje.

U narednim danima predstavićemo vam sve učesnike Svetskog prvenstva na koje se plasirala i reprezentacija Srbije posle pauze od osam godina.

Tunis: Realno je da budu treći u grupi, za nešto više potrebno je čudo

Tek peti put se selekcija Tunisa domogla najveće smotre fudbala na svetu. Njihov prvi nastup bio je u Argentini 1978. godine kada su pobedili Meksiko 3:1 i to je bila prva pobeda neke afričke reprezentacije na Mundijalima. Na kraju tog šampionata bili su deveti, što je do danas ostao najveći uspeh. Poslednji put su na Svetskom prvenstvu igrali pre 12 godina u Nemačkoj, ali nisu uspeli da prođu grupu. Ni sada im se ne daju velike šanse, posebno u duelima sa Belgijom i Engleskom, dok se očekuje da budu bolji od Paname.

Mundijal će početi utakmicomprotiv Engleza 18. juna u Volgogradu. Sledi selidba u Moskvu gde će, na stadionu Spartaka imati okršaj protiv Belgijanaca. Taj meč igra se 23.6. Na kraju, priliku da uvećaju bodovni saldo imaće u trćoj utakmici u duelu sa debitantom Panamo, 28. juna u Saransku.

Potomci slavnog Hanibala imali su dobre kvalifikacije. U preeliminarnom dvomeču izbacili su selekciju Mauritanije posle dve identične pobede od 2:1. U finalnoj grupi velikog konkurenta imali su u reprezentaciji Konga, koju su nadvisili za samo jedan bod. Tunis je završio sa 14 bodova, uz četiri pobede i dva remija, a bez poraza, dok je Kongo imao 13 bodova, uz jedan poraz, upravo u Tunisu. Libija i Gvineja, ostale dve selekcije iz grupe, nisu bile ravnopravne dvema vodećima.

Najpoznatiji pojedinac u, relativno nepoznatoj, reprezentaciji Tunisa je fudbaler Lestera Joan Benajun, a odličnu sezonu u Renu imao je Vahbi Kazri. Selektor Nabil Malul je gro fudbalera pozva i domaće lige, pa je i zbog toga Tunis velika nepoznanica. Još nekolicina mladih igrača, koja igra u franacuskom šampionatu i ima dvojno državljanstvo,  odlučila je da nastupa za Tunis, zbog manje konkurencije u borbi za dres reprezentacije. Nažalost po Tunižane, neće biti napadača Jusefa Msaknija, koji igra u Kataru, a koji se povredio pre mesec dana i propustiće Mundijal.

Kladionice ne veruju mnogo u plasman Tunisa u drugi krug, a još manje da mogu nešto više. U Unibetu je ponuđena kvota 750.00 za osvajanje Mundijala, a 25.00 za trijumf u grupi. Unibet smatra da je Engleska favorit u utakmici protiv “orlova Kartagine”, a koeficijent na pobedu Tunisa je 9.80. Ako bi iznenadili Belgiju, a odigrate na njihovu pobedu očekuje vas kvota 11.50. Dok je znatno niža za trijumf nad Panamom, Unibet ju je procenio na 2.40.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.