Tip dana: Đoković – Anderson: Hoće li Novak opet grickati travu?

Tačno godinu dana od predaje Berdihu u četvrtfinalu Vimbldona i svih problema koji su ga zatim zadesili, Novak Đoković je ponovo u finalu Grend Slema, i to baš u Londonu.

Novak Đoković: Titula donosi mnogo više od samog novca i broja ATP bodova, na samopouzdanje mislimo

Da će Novak imati šta da kaže na travi videli smo već na Kvinsu gde je igrao u finalu, a jedan posle ga je delio od trofeja. Ona njegova rezignacija posle izgubljenog duela četvrtfinala protiv Italijana Čekinata na Rolan Garosu, i najava da ga možda nećemo gledati na travi, sada se pokazala kao velika, srećom ispravljena, greška. Imao je srpski teniser, možda po prvi put, nešto lakši žreb i iskoristio ga je u punoj meri. Uz sve to, pobedio je Rafaela Nadala u polufinalu, posle još jednog njihovog duela koji će se pamtiti. Evetualni trijumf u finalu vratio bi ga u TOP 10 igrača, a ako znamo da do kraja godine ne brani nijedan poen, eto ga pred povratkom na sam vrh liste, ako ne do Nove godine, onda početkom naredne sigurno.

Kevin Anderson: Južnoafrikanac igra tenis života, može li do prve Grend Slem titule?

Igrao je Kevin Anderson u jednom Grend Slem finalu, prošle godine u Njujorku, ali je Rafale nadal bio nepremostiva prepreka. Kažu da niste ni igrali tenis ako nemate bar jednu titulu sa četiri najveća turnira na svetu. Veći motiv sjajnom serveru iz Južnoafričke Republike nije potreban. On je već sada zasenio legendarnog Vejna Fereiru, ali mu je neophodna jedna velika titula, koju još uvek nema i pored poznih igračkih godina. Na ovom Vimbldonu je eliminisao Rodžera Federera i tako učinio uslugu svima ostalima, ali je prošao pravu katarzu u polufinalu sa Džonom Iznerom u meču koji je trajao više od sedam sati. Koliko je uspeo da se oporavi i da li će njegov ubitačni servis biti na istom nivou, ostaje da vidimo.

Naš predlog:

Mnogi se još uvek sećaju okršaja Đokovića i Andersona na Vimbldonu pre tri godine, tada je Južnoafrikanac ima prednost od 2:0, posle dva taj brejka, ali je Đoković u nastavku meča, koji se igrao sutradan, uspeo da dođe do preokreta i slavi sa 3:2. Mislimo da nas i sada očekuje naporan meč sa bar četiri seta, a ako se to obistini, sigurno je da će biti plus kada su gemovi u pitanju. Svaki osvojeni brejk može da znači set, i oni se neće često dešavati. Svi očekujemo i trijumf Novaka Đokovića, njegov 13. na Grend Slem turnirima, a četvrti na Vimbldonu.

Naš teniser je favorit i to veliki, i pored slabijeg rankinga trenutno. Anderson je osmi, a Đoković tek 21. igrač sveta u ovom trenutku, mada će se to od ponedeljka promeniti. U kladionici 10Bet trijumf Novaka Đokovića procenjuje se kvotom 1.16, dok je za pobedu Kevina Anderona spremljen koeficijent od čak 5.45. U 10Bet je granica u gemovima na 39,5, a ako teniseri odigraju više, kvota je 1.90, dok je za manje 1.86. Tačan rezultat 3:1 za Đokovića u 10Bet je pokriven kvotom 3.25.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.