Tip dana: Partizan – Trakai: Evropa vadi fleke iz Surdulice

Fudbaleri Partizana počeli su porazom, prvi put posle punih 27 godina, domaće prvenstvo. Loše izdanje iz Surdulice puleni Miroslava Đukića pokušaće brzo da zaborave, da im se u duelu sa litvanskim Trakajiem ne bi dogodilo još jedno neprijatno iznenađenje.

Partizan: Dug je put do Lige Evrope, Litvanci su samo jedan stepenik

Sada je jasno da Rudar iz Pljevalja nije bio protivnik koji je mogao da posluži kao lakmus papir za trenutnu snagu Partizana. Crnogorci su lako eliminisani, ali su sve slabosti iz finiša prošlog prvenstva, crno-beli pokazali u Surdulici na otvaranju sezone. Mnogo problema ima trener Partizana Miroslav Đukić ovih dana. Njega su najvijači listom okrivili za sva posrtanja Partizana, a za važan duel sa Litvancima on neće moći da računa na trojicu važnih igrača. Nemanja Nikolić, letošnje pojačanje, zbog povrede biće van pogona mesec dana, a njemu su se pridružili Zoran Tošić i Ognjen Ožegović, koji su “stradali” u Surdulici. Sada, od špiceva, Đukić na raspolaganju ima samo Rikarda Gomeša, letos pristiglog reprezentativca Zelenortskih Ostrva, pa će neko od ofanzivnih vezista njemu praviti društvo u napadu, najverovatnije Ivanović. Partizan mora da pobedi Trakai, da prođe u treće kolo, gde će ga očekivati jedna skandinavska ekipa, danski Nordšjeland ili švedski AIK.

Trakai: Napravili su iznenađenje u prvom kolu, prolaz u treće bio bi senzacija

Očekivali su crno-beli da će u Humsku doći kazahstanski Irtiš, ali je litvanski predstavnik bio uspešniji u dva meča. U Litvaniji je bilo 0:0, ali je Trakai slavio 1:0 u dalekom Pavlodaru, i evo ga dolazi na megdan Partizanu. Treba reći da je Trakai igrao i u pretkolu, i da je tamo imao dosta problema sa velškim Druidsom (1:1, 1:0). Očigledno da im je defanziva jača strana, na četiri evropske utakmice primili su samo jedan gol, pa to u Partizanu moraju da imaju na umu. U domaćem prvenstu nalaze se na četvrtom mestu. Prva dva su nedostižna, na njima se nalaze Žalgiris i Suduva, dok će Trakai pokušati da završi prvenstvo ispred Stumbrasa, koji im beži jedan bod. Klub postoji kratko, tek 13 godina, dok je član elite poslednje četiri. Prošle godine je imao zapažen učinak u Evropi, izbacili su škotski Sent Džonson i švedski Norčeping, a zaustavila ih je makedonska Škendija.

Naš predlog:

Partizan je apsolutni favorit, ne samo u meču u Humskoj. Naše prvenstvo još uvek je znatno jače od litvanskog, videli smo to i u okršaju Zvezde i Suduve, pa treba očekivati da kvalitet bude presudan. Ono što može da bude opasnost po crno-bele je čvrsta igra Litvanaca, a Partizan baš i nema neki izbor u špicu napada. Uz sve to, i loša atmosfera posle Surdulice, odraziće se na tim, ali i na podršku sa tribina. zato će biti jako važno da Partizan da brzo gol, jer će u suprotnom, umesto podrške, sa tribina uslediti negodovanja. Mislimo da pobeda domaćina neće izostati, ali da se nećemo nagledati golova na stadionu Partizana. Zato vam predlažemo kombinaciju jedinice i igre 2-3 gola na meču. Kad je prelaz u pitanju, verujemo da je najrealniji 1/1.

U kladionici Unibet kvota na pobedu Partizana je najveća, iznosi 1.23. Remi je 6.50, a pobeda Trakajia čak 10.00. Prelaz 1/1 u Unibetu se plaća 1.65, dok je igra 1 i 2-3 gola, propraćena koeficijentom 2.30.Registruj se na Unibet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.